Constănțeanul supărat Ambulanța, împiedicată să intre în zona Peninsulară a municipiului Constanța? Ce spun reprezentanții SAJ

Locuitorii din zona Peninsulară a municipiului Constanța acuză autoritățile locale că, din cauza regulior impuse ambulanța nu poate interveni atunci când este solicitată. 

„Azi noapte un vecin a chemat ambulanța în Zona Peninsulara Constanța și ambulanța nu a fost lăsată să intre la bariera de la Lupoaică. Medicul și asistenta au carat aparatura și medicamentele pe jos, au lăsat ambulanta în parcarea stradala dintre Poarta 1 și Poarta 2 și au venit pe jos. Cum este posibil așa ceva? Suntem paziti ca niște infractori cu Poliția și s-a instalat o barieră abuziv de pe 15.11.2021, nu este lăsată să intre ambulanta, masina de butelii, masina mortuara, mașinile de aprovizionare pentru restaurantele, hotelurile și afacerile din zona, taxi, uber, curierii, s-au instalat semne de interzis și ridicare a mașinilor dacă sunt parcate pe străzile zonei, nu avem voie în zona cu mai mult de o masina pe apartament, nu exista locuri de parcare pentru zona Peninsulara, nu s-au construit locuri de parcare, suntem izolati de restul orasului si hartuiti de peste o saptamana, ni se ridica masinile de pe străzi de către Confort Urban cu toate ca platim taxe si impozite pentru tot ce avem!“ - se arată în sesizarea trimisă ZIUA de Constanța de un cititor. 


Constănțeanul susține că nu este normal ca ambulanța să nu poată interveni. 

„Suntem acuzați ca nu știm cum este în alte tari civilizate, ca suntem comozi și nu mergem pe jos, dar noi locuitorii Zonei Peninsulare suntem cei mai interesați ca aceasta zona să fie așa cum o visează unii, dar fără a construi locuri de parcare Primăria nu face altceva decat sa distruga afacerile din zona și să facă viața locuitorilor zonei un calvar, fără nici un pic de respect pentru viețile și afacerile oamenilor. 
Sa nu lași ambulanța sa meargă la o urgență este un abuz extraordinar și dacă nu ajunge la timp, este chiar o crimă! SOS LOCUITORII ZONEI PENINSULARE - PERSOANE FIZICE SAU JURIDICE!“ - a mai precizat constănțeanul. 


În legătură cu această sesizare, reprezentanții Serviciului de AMbulanță Județean Constanța au transmis că AMbulanța a avut permisiunea să intre, dar au foist alte probleme care au intervenit. 

„Legat de această sesizare,colegilor mei le-a fost permis accesul, dar pentru a intra cu ambulanța, trebuiau să ocolească. În aceste condiții, fiind foarte aproape de adresa la care fuseseră solicitați au ales să meargă la caz ,să vadă pacientul și apoi dacă era nevoie ambulanțierul aducea ambulanța la adresă. Ambulanța fiind mai lungă, domnul de la pază le-a spus pe unde trebuie sa intre. Colegii mei au mers 50-100 m pe jos până la adresa la care au fost solicitați“ - a precizat dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța. 


Vă reamintim, potrivit documentului care a intrat în vigoare pe 15 noiembrie, Peninsula Constanţa a fost separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile.

În aceste condiții, accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se face exclusiv în baza unui permis, care nu poate fi obținut de vizitatori.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ARhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Cine este șoferul de pe ambulanță care a fost găsit decedat în mașină

18 Jan 2022 7656

UPDATE. Județul Constanța Șofer de ambulanță, găsit decedat în mașină în apropiere de localitatea Căscioarele

18 Jan 2022 11516

Zvonuri trăsnite despre pandemia Covid, devenite virale „Circulă salvările goale cu sirena pusă ca să ne sperie, să stăm în casă și să ne vaccinăm“

15 Jan 2022 826

Incendiu la o locuință din localitatea Ceamurlia de Sus, județul Tulcea

14 Jan 2022 513

O persoană, rănită într-un accident rutier în municipiul Constanța

06 Jan 2022 872

Constanța O persoană a fost rănită în urma unui accident rutier. O mașină a intrat într-o casă (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jan 2022 2250

Serviciul de Ambulanţă al judeţului Constanţa. Sute de pacienți au fost transportați la spital de la începutul anului

03 Jan 2022 483

Județul Constanța 130 de solicitări la Ambulanță în noaptea dintre ani

01 Jan 2022 737

Petardele și pocnitorile fac victime la Constanța Trei persoane, printre care și un copil de 3 ani, au ajuns la spital în noaptea de Revelion

01 Jan 2022 3072

Județul Constanța Accident rutier în Movila Verde. Primele informații

28 Dec 2021 696

Constanța. Prima zi de Crăciun, cu peste 250 de solicitări la ambulanță

26 Dec 2021 1420

Galați Ambulanțier, înjunghiat de un pacient

23 Dec 2021 564

Serviciul de Ambulanță Tulcea a achiziționat materiale sanitare și dezinfectanți. Ce firme vor furniza produsele (DOCUMENTE)

19 Dec 2021 1795

UPDATE Ambulanță implicată într-un grav accident rutier în județul Suceava. O victimă, decedată (GALERIE FOTO)

17 Dec 2021 1133

Serviciul de Ambulanță Județean a cumpărat oxigen medicinal (DOCUMENT)

14 Dec 2021 2024