Constănţeanul supărat Apel al locuitorilor de pe strada Unirii - „Sensul unic nu este o soluţie. Pur şi simplu ne blocaţi în cartier!“ (galerie foto)

În această perioadă se lucrează la foc continuu pentru reabilitarea trotuarelor de pe strada Unirii. Începând de astăzi, strada Unirii va deveni arteră rutieră cu sens unic, dinspre strada Ion Raţiu până în strada Zorelelor, potrivit municipalităţii.
 
Mai mulţi locuitori din cartierul Faleză Nord ne-au rugat să informăm autorităţile că nu sunt de acord cu măsura propusă. „Domnule primar, ceea ce faceţi pe strada Unirii nu este bine. Toţi cei ce locuim în Faleză Nord nu mai putem merge spre casă decât pe b-dul Mamaia până la intersecţia cu Ion Raţiu şi să facem stânga. În acest fel, pe tot b-dul Mamaia cu direcţia spre oraş se vor forma cozi interminabile. Consider că nu este cea mai bună soluţie instituirea de sens unic pe strada Unirii. Vă rugăm, în numele cetăţenilor din acest cartier, să renunţaţi la acest sens unic. Pur şi simplu ne blocaţi circulaţia în acest cartier”, sună unul dintre mesajele locuitorilor din zonă.
 
Am sesizat aspectele reclamate de locuitorii din Faleză Nord municipalităţii. Răspunsul l-am primit prin intermediul Biroului de Presă şi îl redăm mai jos:
„Instituirea de sens unic pe strada Unirii vine în completarea proiectului de reabilitare a trotuarelor început în această primăvară, când a fost instituit sens unic pe o bucată din stradă. Măsura a fost luata de Comisia de Circulaţie, în urma analizei referitoare la eliberarea trotuarelor de maşini, trasarea de locuri de parcare stânga/dreapta drumului, cu avizul Poliţiei Rutiere.
 
În general, propunerile privind instituirea sensurilor giratorii pot veni în Comisia de Circulaţie, dar şi de la cetăţeni sau de la membrii comisiei, dar nu se pot pune în aplicare decât cu avizul Poliţiei Rutiere. Ideea acestei măsuri este ca maşinile să nu mai parcheze pe trotuarele proaspăt reabilitate, ci pe carosabil, exact aşa cum se întâmplă deja pe strada Unirii până în intersecţia cu strada Ion Raţiu”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

eu

16 Oct, 2019 00:03

Costin, mergi pe jos.

Costin

13 Oct, 2019 15:40

CUMPLIT DE RAU Ocolesc tot cartierul pentru ca sa ma intalnesc cu vecinii .In loc de 100m acum fac 2 km

Locatar FZN

11 Oct, 2019 16:25

Este o mare prostie să ai două străzi paralele respectiv Pescarilor și Unirii cu sens unic in aceeași direcție de deplasare. Cei care fac astfel de proiecte nu analizează și impactul pe care aceste acțiuni ale dânșilor îl are asupra traficului și a populației care locuiește în zona. În plus blochează și bd. Mamaia care și așa era aglomerat. Nu mai spun de părinții care își duc copiii la cele 2 scoli de pe Strada Unirii. E bătaie de joc la adresa cetățenilor!

Locatar FN

10 Oct, 2019 20:44

- sper sa fie cineva care sa monitorizeze traficul o perioda de timp , pentru a vedea daca se fluidizeaza traficul, sau blocheaza intersectia de la Delfinariu. - lucratorii de la Urban au montat un semn de circulatie pe MILOCUL trotuarului la intersectia Unirii cu Tabla Butii; de asemenea nu a montat indicator pentru obligatoriu inainte si la dreapta, la intersectia Unirii cu Zorelor, pe sensul spre Delfinariu - preventiv, politia nu a pus un agent pentru fluidizarea traficului si atentionarea soferilor de noile reguli

Adrian Ionescu

10 Oct, 2019 12:16

Te pui cu ,,profesionistii " Constantei? Unde nu-i cap...vai de trafic!

Articole asemanatoare

Știri Constanța De astăzi, un tronson al străzii Ciprian Porumbescu și-a schimbat regimul de circulație

15 Jan 2024 686

Consilierii locali USR vor ca primăria să organizeze banda „Kiss&Ride”, pe strada Ciprian Porumbescu în zona Școlii nr. 3 din Constanța

12 Jan 2024 591

Atenție șoferi! Un nou sens unic va fi instituit pe o stradă din municipiul Constanța

11 Jan 2024 1201

Știri Constanța Un nou sens unic la Constanța!

09 Jan 2024 6527

Făgădău - „Dacă se revine la varianta anterioară pe strada Unirii, nu se va mai parca nici pe trotuar, nici pe carosabil!“

22 Oct 2019 5598

Constănţeanul supărat Sensurile unice scot oamenii în stradă. Protest împotriva traficului din Constanţa!

19 Oct 2019 7918

Atenție șoferi! Restricții de circulație pe strada Unirii din Constanța (galerie foto)

09 Oct 2019 1984

Atenţie şoferi! O stradă din Faleză Nord devine cu sens unic (galerie foto)

08 Oct 2019 3232

Lucrările de asfaltare pe strada Turda din municipiul Constanța au fost finalizate (galerie foto)

30 May 2019 2061

Atenție șoferi! Mai multe străzi din municipiul Constanța au devenit de astăzi artere rutiere cu sens unic (galerie foto)

28 May 2019 1981

Atenție șoferi. Mai multe străzi din municipiul Constanța se vor transforma în artere rutiere cu sens unic (galerie foto)

27 May 2019 2519

Vicepreşedinta Asociaţiei „Hora Unirii“ din Grosseto, Lămbiţa Prundeanu, se apucă de turism

03 Oct 2015 2271