Constănțeanul supărat. Care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?

  • Un volum imens de muncă, gestionat de o mână de voluntari inimoși care sortează donațiile primite la Pavilionul Expozițional din Constanța destinate refugiaților ucrainieni care fug din calea războiului
  • Dar care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?
  • Mulți cetățeni s-au mobilizat exemplar, donând produse sanitare, conserve, haine în condiții bune, pentru a ajuta refugiații ucraineni
  • La polul opus, au existat și persoane ce au dat dovadă de mai puțină bunăvoință, donând haine ce se aflau în condiții insalubre/rupte sau inadecvate pentru refugiați (rochii de seară/etc.)
 

Un volum imens de muncă, gestionat de o mână de voluntari inimoși care sortează donațiile primite la Pavilionul Expozițional din Constanța destinate refugiaților ucrainieni care fug din calea războiului.

Dar care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?

Explică, în cele ce urmează Ariana Dudună, voluntar.„În acest weekend am fost prezentă alături de membrii Asociația Elevilor din Constanța la Pavilionul Expozițional Constanța ca voluntar pentru sortarea donațiilor.
 
În urma experienței, vin cu următoarele precizări:
 
Gunoaiele trebuie duse la gunoi, nu pot fi donate!
 

Multiplii cetățeni s-au mobilizat exemplar, donând produse sanitare, conserve, haine în condiții bune, pentru a ajuta refugiații ucraineni.
 
Totuși, la polul opus, au existat și persoane ce au dat dovadă de mai puțină bunăvoință, donând haine ce se aflau în condiții insalubre/rupte sau inadecvate pentru refugiați (rochii de seară/etc.).

 
Deși suntem obișnuiți să mergem pe logica "lasă că nu strică", articolele vestimentare aflate în astfel de condiții ajung unde ar fi trebuit să ajungă din start, la gunoi.

Centrele de donare nu trebuie privite drept un sprijin în a face curățenia de primăvară, ci drept o modalitate de a ajuta niște oameni aflați în stare de suferință.

În fapt, la acest moment la centru sunt destule haine, iar în acest sens recomand donarea de materiale sanitare în favoarea donării hainelor”, susține tânăra constănțeancă supărată.


 
Constănțeanca se întreabă ce se va întâmpla cu hainele ce nu vor fi luate de refugiați?
 
Asta pentru că numărul de haine este unul extrem de mare în comparație cu cererea venită din partea refugiaților ucraineni.
 
„În acest sens, consider că ar trebui ca Primăria Constanța să se mobilizeze și să găsească deja o soluție la această întrebare, identificând alte grupuri dezavantajate ce ar avea nevoie de sprijin, pentru ca lucrurile donate de oameni să nu ajungă aruncate odată cu finalizarea crizei”, mai afirmă tânăra.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 672

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3005

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 1854

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1309

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2707

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 1943

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3376

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1158

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1420

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1341

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1538

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1446

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 1035

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 2025

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2829