Constănțeanul supărat Cetățenii care așteptau tichetelele din programul “Respect” le vor primi săptămâna viitoare. Nu și cei cu datorii fiscale mai vechi de un an de zile


Beneficiarii programului “Respect” care nu aveau taxele plătite la zi, nu au primit tichetele valorice în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. 2000 de persoane sunt în această situație, potrivit directorului Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța.

Elena G. din Constanța ne-a semnalat faptul că nu toți pensionarii au primit tichetele din programul municipalității. “Postașii nu știu nimic, ne-au oferit numărul de la Direcția Generală de Asistență Socială. Din câte am înțeles mai multe persoane au reușit să sune la DGAS, iar răspunsul a fost că  nu și-au achitat impozitele pe anul în curs. Conform site-ului primăriei, condițiile de îndeplinit erau urmatoarele – să fii pensionar iar pensia să nu depășească 1610 lei. Nu scrie nicăieri că trebuie să avem impozitele plătite. De unde acest abuz și drept încălcat al pensionarilor? Impozitele sunt în termen de plată până la 30.06.2020, nu au fost trimise plicurile cu taxele și impozitele către populație spre a fi achitate. Greșeala primăriei. În instanță va fi foarte ușor de câștigat, pentru că Primăria prin DGAS face un abuz și nu respectă ceea ce a stabilit chiar ea în condițiile de acordare a ajutorului pentru pensionari. Așteptăm un răspuns, altul decât cel știut deja - că nu am achitat impozitul  sau chiar remedierea situației, prin trimiterea cu întârziere a tichetelor”, susține femeia.

Nu vor primi tichetele cei cu datorii fiscale mai vechi de un an de zile

 
Emil Mereuță, directorul Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța spune că : ”Prin hotărâre de consiliu, tichetele se acordă doar celor care au taxele plătite la zi. Am rezolvat problema și pentru cele 2000 de persoane care aveau restanțe la unele taxe și impozite, și sperăm ca până la sfârșitul săptămînii viitoare, toată lumea să își primească tichetele”.
Alte 500 de persoane care s-au înscris în acest program, au însă datorii la SPIT mai vechi un an de zile iar pentru acestea, nu se poate face nicio derogare, chiar și după încetarea stării de urgență. Cu alte cuvinte, aceste persoane au primit înștiințare că nu vor primi tichetele până nu vor achita datoriile fiscale mai vechi de un an de zile. Ulterior, pot depune o altă solicitare de reînscriere în cadrul programului “Respect”, în intervalul 1-20 ale fiecărei luni.
Programul „RESPECT” constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului, pentru fiecare tranșă fiind acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare. Pentru anul în curs, valoarea tranșei tichetelor valorice a crescut la 50 de lei de beneficiar. În cadrul programului sunt înscriși aproximativ 30.000 de constănțeni.

Beneficiază de tichete următoarele categorii:
  • persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.610 lei;
  • persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;  
  • persoane cu handicap grav sau accentuat; 
  • persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001; 
  • persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal. 
     
Distribuirea tichetelor valorice se face prin poștă, la adresa de corespondență comunicată de beneficiar.  Acestea pot fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente.
 

Scadenţa pentru plata taxelor și impozitelor la Constanţa se amână până la 30 iunie 2020


Primăria Constanța, prin Serviciul Public de Taxe și Impozite, anunță că termenul pentru plata impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren și a impozitului pe mijloace de transport se amână de la data de 31 martie 2020, inclusiv, la data de 30 iunie 2020, inclusiv.
De asemenea, toate rapoartele de evaluare pentru stabilirea valorii impozabile a clădirilor vor putea fi depuse până la data de 30 iunie 2020, inclusiv.
Pentru toate celelalte obligații fiscale datorate bugetului local, scadente începând cu data de 21 martie 2020, nu se datorează majorări de întârziere pe o perioadă de 30 de zile de la încetarea stării de urgență și nu sunt considerate obligații fiscale restante.
„Precizăm că măsurile respectă prevederile art. V, alin. (1) și (2), respectiv ale art. VII, alin (1) (2), (3) și (4) din Ordonanţa de Urgență a Guvernului nr. 29/18.03.2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare.“, transmite Primăria Constanţa.
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Local din Piața Ovidiu, închis de polițiști pentru două săptămâni. Nu a fost respectat orarul de funcționare

08 Jan 2022 2168

Constanța Programul „RESPECT”. Carduri în loc de tichete valorice pentru beneficiari începând de anul viitor

31 Dec 2021 1059

Operatorii economici care nu respectă programul de funcționare, în atenția polițiștilor constănțeni

17 Oct 2021 868

Constanța Operatori economici care nu respectă programul de funcționare, amendați

16 Oct 2021 1047

Atenție, constănțeni! Modificări în programul RESPECT! Cum vor primi beneficiarii tichetele valorice

12 Oct 2021 2203

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare“ Noi reguli privind accesul publicului la spectacole. Programul teatrului în perioada următoare

07 Oct 2021 944

Peste 29.000 de persoane sunt beneficiare. Atenție, constănțeni. Modificări în programul RESPECT!

27 Sep 2021 10529

Mamaia Administratorul unui cort de evenimente, amendat pentru nerespectarea programului

20 Sep 2021 771

Administratorul unei societăți comerciale din Mamaia, amendat. Ce au constatat polițiștii

06 Sep 2021 842

Societate din stațiunea Mamaia, sancționată noaptea trecută pentru nerespectarea programului. Ce amendă a primit

15 Aug 2021 967

7000 de constănțeni, beneficiari ai programului RESPECT nu primesc tichetele pentru că înregistrează datorii la taxe și impozite pe anul 2021

27 Apr 2021 2198

Cine va furniza Direcției Generale de Asistență Socială Constanța servicii de imprimare și asigurare a funcționalității

22 Apr 2021 2292

Tineri cu perspective în industria prelucrării petrolului, de la Rompetrol

20 Mar 2021 3658

DGAS Constanța caută firmă pentru imprimarea și distribuirea tichetelor RESPECT

02 Mar 2021 2212

SPIT Constanța Programul cu publicul, suspendat pe 30 noiembrie și 1 decembrie

26 Nov 2020 869