Constănțeanul supărat. Chițac anunță construirea de noi parcuri cu sprijinul specialiștilor Ordinului Arhitecților din România. Arhitectul Bălan spune că nu s-a primit invitația, dar 2022 abia începe!


 
  • Primarul Vergil Chițac a scris pe o rețea de socializare că lucrează la construirea de noi parcuri în Constanța
  • Ca să pară convingător, edilul a anunțat că, în vederea organizării concursului de soluții, a cooptat alături de Primărie, Ordinul Arhitecților din România
  • În timp ce majoritatea constănțenilor îl critică pe edil și îi transmit, că nu mai au încredere, arhitectul Alexandru Bălan, membru în conducerea Filialei Teritoriale Dobrogea OAR susține într-un comentariu la postarea edilului că : „în Ordinul Arhitecților din România, filiala Dobrogea nu se știe nimic despre această invitație, dar poate vor afla în 2022”!
 

 
Primarul Vergil Chițac a scris pe o rețea de socializare că lucrează la construirea de noi parcuri în Constanța.

Ca să pară convingător, edilul a anunțat că, în vederea organizării concursului de soluții, a cooptat alături de Primărie, Ordinul Arhitecților din România.
 
„Specialiștii din cadrul OAR vor lucra îndeaproape cu aparatul de specialitate din Primăria Constanța pentru a ne ajuta la îndeplinirea acestui obiectiv esențial din viața orașului.

Vorbim despre un proiect ce are în vedere crearea de noi spații verzi în tot orașul, plus două noi mari parcuri ce vor fi construite în zona DN 3C - Tomis Plus și în zona Bd. Tomis, pe malul lacului.
 
Acestea urmează să fie dotate cu echipamente de petrecere a timpului liber, de relaxare și cu infrastructura necesară practicării sportului în aer liber: piste de biciclete, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber, locuri de joacă și așa mai departe.
 
De asemenea, vor fi amenajate zone pentru hamace, poieni pentru evenimente în aer liber și alte dotări ce vor servi activităților culturale și de agrement.
 

Constanța suferă la multe capitole, iar cel al spațiilor verzi este unul dintre ele. Mi-am asumat că voi lucra pentru a repara tot ce este stricat în orașul nostru și vă asigur că, împreună cu colegii din Primărie, fac acest lucru”, mai afirmă Vergil Chițac în aceeași postare.


 Arhitect Alexandru BĂLAN


În timp ce majoritatea constănțenilor îl critică pe edil și îi transmit, de exemplu, că: „deja ți-ai dat arama pe față în timpul represiunilor asupra cetățenilor din Peninsulă. Se vede treaba că nu vă interesează de constănțeni, muți parcurile ca să autorizezi construcții în parcul Tăbăcărie”, arhitectul Alexandru Bălan, membru în conducerea Filialei Teritoriale Dobrogea OAR susține într-un comentariu la postarea ediului că : „ în Ordinul Arhitecților din România, filiala Dobrogea nu se știe nimic despre această invitație, dar poate vor afla în 2022”!

Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Ordinul Arhitecților din România și-a ales un nou președinte! Cine se află în conducerea Filialei Teritoriale Dobrogea

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, explică de ce vor plăti constănțenii cate 50 de lei de persoană pe an pentru spații verzi

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1071

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 912

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1095

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1242

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 806

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 1793

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2508

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

21 Mar 2022 1529

Constănțeanul supărat. De ce întârzie lucrările pe Ștefan cel Mare? Pentru că suntem balcanici și ne place să dăm vina pe greaua moștenire

17 Mar 2022 3368

Constănțeanul supărat. Peste 50 de angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase au primit deciziile de încetare a activității fără un mulțumesc! Au salvat sute de vieți în pandemie (DOCUMENTE)

12 Mar 2022 7305

Constănțeanul supărat. Care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?

08 Mar 2022 1696

Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!

24 Feb 2022 2932

Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)

21 Feb 2022 13971

Constănțeanul supărat. Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III cer demisia primarului Chițac și a mai multor funcționari din primărie

12 Feb 2022 2169

Constănțeanul supărat. Poliția Locală aplică "pe sărite" prevederile legale. O instituție publică este acuzată că nu respectă Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice

11 Feb 2022 2538