Constănțeanul supărat. CJC schimbă destinația clădirii fostei biblioteci din Coiciu. Locuitorii din zonă reclamă focarul de infecție care a cuprins cartierul

 
  • Eugen C. din Constanța cere Consiliului Județean Constanța informații precise în legătură cu procesul de renovare a fostei filiale a Bibliotecii Județene din  Cartierul Coiciu care de peste un an stă cu geamurile  sparte și în mizerie
  • Bărbatul spune că administrația județeană ar fi angajat și plătit paznici pentru a supraveghea clădirea, care nu și-ar face datoria
  • Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a dat asigurări că până la jumătatea lunii iunie,vor fi finalizate lucrările de împrejmuire, închidere și igienizare a clădirii
  • Imediat după sărbătorile pascale se vor finaliza procedurile de achiziție pentru aceste lucrări

Eugen C. din Constanța cere Consiliului Județean Constanța informații precise în legătură cu procesul de renovare a fostei filiale a Bibliotecii Județene din  Cartierul Coiciu care de peste un an stă cu geamurile  sparte și în mizerie.
Bărbatul spune că administrația județeană ar fi angajat și plătit paznici pentru a supraveghea clădirea, care nu și-ar face datoria.

“E un focar de infecție acolo și în apropiere sunt două școli, grădiniță, cabinete medicale (chiar și în jurul  cabinetelor medicale este mizerie) ai căror elevi se pot  îmbolnăvi.
Dacă nu aveați bani de renovare de ce ați mai spart  geamurile și ați lăsat mizerie acolo?
Dacă clădirea nu mai era bună de bibliotecă, cred că  puteți face un centru pentru copii și tineret cu fonduri  europene ținând cont, că sunt două școli în zonă”, susține constănțeanul supărat.
Am transmis observațiile bărbatului conducătorilor autorității județene.
Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a dat asigurări că până la jumătatea lunii iunie,vor fi finalizate lucrările de împrejmuire, închidere și igienizare a clădirii.
Imediat după sărbătorile pascale se vor finaliza procedurile de achiziție pentru aceste lucrări.
Vicepreședintele CJC nu știe care va fi mai departe soarta acestei clădiri. Inițial, fosta administrație a propus ca această clădire să fie transformată în arhivă pentru administrația județeană.
Însă, expertizele și legislația nu permite acest lucru, dat fiind faptul că spațiul are suprafete vitrate și surse de apă.
Cel mai probabil, clădirea va fi în final una de birouri pentru CJC sau va primi o altă destinație, care să se încadreze în zonă, a explicat Stelian Gima, vicepreședinte CJ.
 
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Consiliul Județean Constanța bagă din nou bani în conservarea fostului sediu al Bibliotecii din cartierul Coiciu

Licitație anulată de CJC. Clădirea fostei filiale a bibliotecii județene, din cartierul Coiciu, rămâne în aceeași stare de degradare

Peste 300.000 de euro costă proiectarea și asistența tehnică pentru fostul sediu al Bibliotecii din cartierul Coiciu. Cine sunt responsabilii de proiect?

Consiliul Județean, contract de verificare a lucrărilor la fostul sediu al bibliotecii din Coiciu, pe care îl transformă în arhivă
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.