Constanteanul suparat

Constănţeanul supărat Claudiu Banu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina“ Constanța, despre mizeria din Parcul Tăbăcărie - „Mă doare sufletul! Zi de zi aceeași situație. Nu caut vinovați, ci remediere”!

Parcul Tăbăcărie este la fel de murdar ca şi lacul cu acelaşi nume. Dacă custodele lacului este Administraţia Bazinală de Apă „Dobrogea Litoral”, parcul este administrat de Primăria Constanţa. Lipsa de educaţie şi bun simţ a unora dintre constănţeni, dublată de lipsa de reacţie din partea autorităţilor care ar trebui să verifice dacă responsabilii cu curăţenia din municipiu îşi fac datoria (n.r. fie că este vorba despre firma de salubritate, asistaţii social sau Serviciul Public Spaţii Verzi), l-a determinat pe Claudiu Banu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina“ Constanța, să scrie pe pagina sa de socializare: Mă doare sufletul! Zi de zi aceeași situație. Nu caut vinovați, ci remediere. În zadar ne îngrijim, noi, cei care slujim această parohie să fie frumos dacă vin alții și calcă în picioare toată osteneala noastră”.

Primăria Constanţa s-a sesizat şi a precizat că a trimis postarea părintelui la Direcţia Servicii Publice şi o echipă se va deplasa în zonă pentru igienizare. „Încă de anul trecut în zonă au fost amplasate ghene de mari dimensiuni, în parcarea din zonă, tocmai pentru ca trecătorii să arunce ambalajele, ştiut fiind faptul că în zonă este şi un McDrive”, susţin reprezentanţii municipalităţii.
O enoriaşă Biserica „Sfântul Mina“ este de părere că municipalitatea ar trebui să monteze camere video, să majoreze contravaloarea amenzilor şi cei certaţi cu bunul simţ să fie obligaţi să presteze muncă în folosul comunității fix în zona cu pricina.

Un alt credincios consideră că „cel mai bine îl scoţi din amorţeală pe om când îl arzi la buzunar, şi amenzile ar fi un mod cred suficient. Şi un copil înţelege că nu e bine să bage mâna în foc, prima oară se arde, a doua oară nu mai pune mâna”.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hip Hip Zbumzzi Spectacole interactive pentru copii, în Țara Piticilor

16 Aug 2019 723

„Seri de teatru la Pontul Euxin“ continuă, săptămâna aceasta, cu trei comedii celebre

14 Aug 2019 422

Vandalism în Constanţa. Țarcurile pentru câini din Parcul Tăbăcărie, au fost distruse (galerie foto)

12 Aug 2019 927

În universul Zbumzzi, poți fi orice vrei. Unicorni-curcubeu, fluturi în fel și fel de culori, pisicuțe sau lilieci

01 Aug 2019 488

Povestea Zbumzzi. Cum a apărut şi cine sunt tinerii care încântă, zilnic, sute de copii din Constanța

19 Jul 2019 518

Zile de poveste în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie din Constanța. Cu ce surprize sunt așteptați copiii

13 Jul 2019 1015

Decizie definitivă! Nu se mai construiește Parcul de Miniaturi din Tăbăcărie

10 Jun 2019 1201

Mii de flori vor colora Țara Piticilor din Constanța. Spațiul verde va fi întreținut de un sistem propriu de irigație modern, programat electronic (galerie foto)

07 Jun 2019 732

În 2016, ameninţa Primăria Constanţa cu denunţuri la DIICOT şi DNA. Dan Leonte organizează Ziua Copilului 2019 pe banii municipalităţii (document)

27 May 2019 1004

Voie bună, muzică şi muncă Sute de voluntari şi echipa Cif România au curăţat Amfiteatrul de vară din parcul Tăbăcărie din Constanţa (galerie foto)

20 May 2019 1194

Cif Curăță România Acțiune de curățenie în Parcul Tăbăcărie și concert live susținut de Feli la Constanța

15 May 2019 773

Zeci de spații de recreere se amenajează în parcurile din municipiul Constanța (galerie foto)

08 May 2019 579

Apelul făcut de „Constanța Restart” a ajuns la autorități. Buruienile din jurul copacilor centenari din Parcul Tăbăcărie, cosite (galerie foto)

06 May 2019 572

"Constanţa Restart" trage un semnal de alarmă către autorităţi. Copacii centenari, năpădiţi de buruieni (galerie foto)

05 May 2019 856

Podeţele pietonale de traversare a minicanalelor din parcul Tăbăcărie şi Satul de Vacanţă, reabilitate

20 Apr 2019 681