Constănțeanul supărat. Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III cer demisia primarului Chițac și a mai multor funcționari din primărie

⦁ Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III continuă să lupte pentru drepturile lor, nu doar în instanță
⦁ Obiectivul lor este redeschiderea tonetelor legume-fructe din zona Tomis III. De aceea au organizat un protest
⦁ Comercianții cer demisia primarului Vergil Chitac, cea a șefului de serviciu autorizare agenți economici din cadrul Primăriei Constanța, Ligia Petrache, a Loredanei Chele, inspector activitate comercială din cadrul Primăriei Constanța pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, dar și a șefului serviciului  inspecție activitate comercială din cadrul Direcției Generale Poliția locală Constanța, Bogdan Cătălin Munteanu
⦁ Aceștia au deschis și mai multe procese prin care cer suspendarea unor articole din Regulamentul de comercializare și a serviciilor de piață

Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III continuă să lupte pentru drepturile lor, nu doar în instanță.

Obiectivul lor este redeschiderea tonetelor legume-fructe din zona Tomis III. De aceea au organizat un protest.

Comercianții cer demisia primarului Vergil Chitac, cea a șefului de serviciu autorizare agenți economici din cadrul Primăriei Constanța, Ligia Petrache, a Loredanei Chele, inspector activitate comercială din cadrul Primăriei Constanța pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, dar și a șefului serviciului  inspecție activitate comercială din cadrul Direcției Generale Poliția locală Constanța,   Bogdan Cătălin Munteanu.

„Avem încrederea că peste doi ani ne veți părăsi forțat,fără să moșteniți vreun scaun.Până atunci avem răbdare", au transmis comercianții primarului și funcționarilor din cadrul municipalității.


Agenții economici își caută dreptatea la Tribunal!

Comercianții au deschis și mai multe procese prin care cer anularea unor prevederi ale Regulamentului de comercializare și a serviciilor de piață.

Desfășurarea activităților comerciale și serviciile de piață sunt stipulate în actul administrativ cu caracter normativ HCL 427/2017, potrivit art 53 alin (4) sunt interzise amplasarea tonetelor legume-fructe la o distanță mai mică de 150m linie dreapta fata de piață.

Prin intermediul dosarelor nr. 4760/118/2021,5756/118/2021,4768/118/2021, instanțele de judecată au făcut dreptate și a obligat  Primăria Constanța la eliberarea autorizațiilor de funcționare,întrucât nu se face dovada că reclamantele au încălcat dispozițiile legale și le-a vătămat în drept activitatea comercială.


Între timp, Primăria municipiului Constanța le-au eliberat alte adrese prin care își menține același punct de vedere,respectiv refuzul de a elibera autorizațiile de funcționare.

În atare condiții,comercianții s-au adresat municipalității prin plângerea prealabilă nr. 257944/29.12.2021 iar ca formă de răspuns municipalitatea recunoaște că regulamentul trebuie revizuit(poza Nr2),în acest sens s-a organizat un grup de lucru.


Odată cu plângerea prealabilă, comercianții s-au adresat și Tribunalului Constanța prin cauza 9631/118/2021, prin care au cerut suspendarea art 53 alin (4) sin HCL 427/2017 și anularea în parte pe fondul cauzei.Certificat de urbanism care are ca obiect „desființare Piață Agroalimentară Tomis III”

RAEDPP Constanța a obținut pe 19 ianuarie 2022 de la Primăria Constanța un certificat de urbanism care are ca obiect „desființare Piață Agroalimentară Tomis III”.
Consiliul de Administrație al regiei a decis realizarea unor studii de oportunitate care să includă și piețele constănțene pentru a se lua pe viitor o decizie în legătură cu modul de funcționare al acestora.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Constănțeanul supărat. Poliția Locală aplică "pe sărite" prevederile legale. O instituție publică este acuzată că nu respectă Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 671

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3005

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 1854

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1309

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2707

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 1943

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3376

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1158

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1420

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1340

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1538

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1446

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 1035

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 2025

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2829