Constănțeanul supărat. Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III cer demisia primarului Chițac și a mai multor funcționari din primărie

⦁ Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III continuă să lupte pentru drepturile lor, nu doar în instanță
⦁ Obiectivul lor este redeschiderea tonetelor legume-fructe din zona Tomis III. De aceea au organizat un protest
⦁ Comercianții cer demisia primarului Vergil Chitac, cea a șefului de serviciu autorizare agenți economici din cadrul Primăriei Constanța, Ligia Petrache, a Loredanei Chele, inspector activitate comercială din cadrul Primăriei Constanța pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, dar și a șefului serviciului  inspecție activitate comercială din cadrul Direcției Generale Poliția locală Constanța, Bogdan Cătălin Munteanu
⦁ Aceștia au deschis și mai multe procese prin care cer suspendarea unor articole din Regulamentul de comercializare și a serviciilor de piață

Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III continuă să lupte pentru drepturile lor, nu doar în instanță.

Obiectivul lor este redeschiderea tonetelor legume-fructe din zona Tomis III. De aceea au organizat un protest.

Comercianții cer demisia primarului Vergil Chitac, cea a șefului de serviciu autorizare agenți economici din cadrul Primăriei Constanța, Ligia Petrache, a Loredanei Chele, inspector activitate comercială din cadrul Primăriei Constanța pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, dar și a șefului serviciului  inspecție activitate comercială din cadrul Direcției Generale Poliția locală Constanța,   Bogdan Cătălin Munteanu.

„Avem încrederea că peste doi ani ne veți părăsi forțat,fără să moșteniți vreun scaun.Până atunci avem răbdare", au transmis comercianții primarului și funcționarilor din cadrul municipalității.


Agenții economici își caută dreptatea la Tribunal!

Comercianții au deschis și mai multe procese prin care cer anularea unor prevederi ale Regulamentului de comercializare și a serviciilor de piață.

Desfășurarea activităților comerciale și serviciile de piață sunt stipulate în actul administrativ cu caracter normativ HCL 427/2017, potrivit art 53 alin (4) sunt interzise amplasarea tonetelor legume-fructe la o distanță mai mică de 150m linie dreapta fata de piață.

Prin intermediul dosarelor nr. 4760/118/2021,5756/118/2021,4768/118/2021, instanțele de judecată au făcut dreptate și a obligat  Primăria Constanța la eliberarea autorizațiilor de funcționare,întrucât nu se face dovada că reclamantele au încălcat dispozițiile legale și le-a vătămat în drept activitatea comercială.


Între timp, Primăria municipiului Constanța le-au eliberat alte adrese prin care își menține același punct de vedere,respectiv refuzul de a elibera autorizațiile de funcționare.

În atare condiții,comercianții s-au adresat municipalității prin plângerea prealabilă nr. 257944/29.12.2021 iar ca formă de răspuns municipalitatea recunoaște că regulamentul trebuie revizuit(poza Nr2),în acest sens s-a organizat un grup de lucru.


Odată cu plângerea prealabilă, comercianții s-au adresat și Tribunalului Constanța prin cauza 9631/118/2021, prin care au cerut suspendarea art 53 alin (4) sin HCL 427/2017 și anularea în parte pe fondul cauzei.



Certificat de urbanism care are ca obiect „desființare Piață Agroalimentară Tomis III”

RAEDPP Constanța a obținut pe 19 ianuarie 2022 de la Primăria Constanța un certificat de urbanism care are ca obiect „desființare Piață Agroalimentară Tomis III”.
Consiliul de Administrație al regiei a decis realizarea unor studii de oportunitate care să includă și piețele constănțene pentru a se lua pe viitor o decizie în legătură cu modul de funcționare al acestora.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Constănțeanul supărat. Poliția Locală aplică "pe sărite" prevederile legale. O instituție publică este acuzată că nu respectă Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 633

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 2910

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1243

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3523

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2572

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10467

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4542

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2804

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2022

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5433

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1132

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1439

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1618

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2341

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5724