Concluzia unui deținător de mașină electrică „Plata parcării ne costă mai mult decât încărcarea"!

  • Un tulcean, proprietar al unui autoturism electric trage un semnal de alarmă, după ce a primit amendă pentru oprirea/ staționarea fără plata parcării
  • În Regulamentul parcărilor publice, la art.6, alin. 2 se precizează că "Locurile de parcare destinate autovehiculelor electrice care utilizează stațiile de reîncărcare sunt rezervate și semnalizare prin simboluri internaționale"
  • La art.7, alin 3 din același Regulament, se menționează că deținătorii autovehiculelor electrice sunt obligați sa achite tariful de parcare aferent perioadei de stationare în parcările publice cu plată
  • Locurile de încărcare sunt considerate locuri de parcare publice cu plată
 

În cazul în care locuiești în Tucea și încă te mai gândești să achiziționezi un autovehicul fără emisii poluante, cu siguranță te interesează și cât costă atât încărcarea unei mașini electrice dar și cu cât te taxează Primăria  pe perioada staționării aferente procesului de încarcare.
 
Un constănțean, proprietar al unui autoturism electric trage un semnal de alarmă, după ce a primit amendă pentru oprirea/ staționarea fără plata parcării. Bărbatul avea autoturismul la încărcat.

„Am lăsat autoturismul marca Dacia Spring la încărcat timp de 2 ore, la stația de pe strada Isaccei. La finalizarea timpului de încărcare când am venit sa scot masina de la încărcat am avut neplăcuta surpriză să văd că am primit o amendă pentru oprirea/ staționarea fără plata parcării.
 


În condițiile în care repet masina era pe locul de încarcare electrică.
 
Citind apoi regulamentul parcărilor publice am constat ca la art.6 ,alin. 2 este menționat că "Locurile de parcare destinate autovehiculelor electrice care utilizează stațiile de reîncărcare sunt rezervate și semnalizare prin simboluri internaționale " iar la art.7 alin 3 din același Regulament, se preciează faptul că "deținătorii autovehiculelor electrice sunt obligați să achite tariful de parcare aferent perioadei de staționare în parcările publice cu plată". În concluzie, locurile de încarcare sunt considerate, locuri de parcare publice cu plată”, susține bărbatul.
 
Concluzia amară a posesorilor de autovehicule electrice este aceea că de fiecare dată când trebuie să-și încarce mașinile pentru a putea circula, trebuie să achite și taxa de parcare, deoarece în municipiul Constanța, nu există stații de încarcare rapidă iar procesul durează până la 12 ore. „Vom ajunge să plătim mai mult pe parcare decât dacă am fi plătit încărcarea la stație”, concluzionează constănțeanul.
 

PRECIZĂRI:

 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Noile giratorii de la intrarea în stațiunea Mamaia costă o mică avere „Confort Urban lucrează cu prețuri mai mari decât CNAIR"

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat De 7 ani se luptă pentru un loc de parcare pentru persoane cu handicap. Primarul Constanței, reclamat la Avocatul Poporului! (DOCUMENT)

26 Sep 2023 586

Transportul și eliminarea deșeurilor medicale Licitație organizată de Spitalul Municipal Mangalia, contestată. Ce decizii a dictat Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor?

23 Sep 2023 553

Consiliul Județean Constanța achiziționează aparatură IT pentru dotarea cabinetelor medicale de la Centrul de Sănătate Mintală pentru Adulți

22 Sep 2023 486

Decizie CNSC O nouă contestație în cadrul licitației de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare din județul Constanța

21 Sep 2023 754

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu ambasadorul Italiei la București. Situația din regiunea Mării Negre, printre subiectele analizate

21 Sep 2023 433

MApN Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Italiei la București

21 Sep 2023 299

Fondatorul societății este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal Tandemul Neacșu - Crețu-Sârbu la „panoul de comandă” al Termocentrale Constanța SRL până în 2024

20 Sep 2023 628

Firme din Constanța. Afaceristul Ionuț Barbu a intrat într-un nou business. Cu cine s-a asociat și ce activități va derula?

20 Sep 2023 1362

Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial Termoficare Constanța SRL, o nouă majorare de capital

19 Sep 2023 618

Licitația pentru servicii de pază organizată de Primăria Eforie, contestată de trei companii la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

16 Sep 2023 560

Urmează noi procese Transportul elevilor navetiști nu este, în continuare, gratuit. Consiliul Județean Constanța spune că elevii pot deconta contravaloarea abonamentului la școala unde învață!

11 Sep 2023 607

Un SRL din Buzău cu multe contracte în Constanța a făcut contestație CNSC a anulat rezultatul procedurii unei achiziții publice inițiate de CNAIR prin DRDP

10 Sep 2023 608

Firme Constanța Hotărâre importantă a Consiliului de Administrație a Chimpex SA

09 Sep 2023 953

Știri din județul Constanța Locuitorii din Costinești, pasați între autorități. Giratoriul de la intersecția DN39 se află în licitație publică organizată de CNAIR (DOCUMENTE)

08 Sep 2023 860

Cine este Carmen Simona Fătu? Prelungire de mandat pentru unul dintre administratorii Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța SA

07 Sep 2023 809