Constănțeanul supărat. Copacii „ciuntiţi“ de pe taluzul plajei Modern, în epoca PNL - USR

  • Mai mulţi arbori de pe taluzul plajei Modern s-au uscat sau riscă să se usuce după ce fost toaletaţi barbar de autorităţi
  • Asta demonstrează încă o dată că felul în care primăria din Constanța gestionează de ani de zile această problemă este greşit
  • Constănțenii reacționează pe rețelele sociale și cer oprirea masacrului



Mai mulţi arbori de pe taluzul plajei Modern s-au uscat sau riscă să se usuce după ce fost toaletaţi barbar de autorităţile locale, vezi secțiunea “foto” .
Asta demonstrează încă o dată că felul în care primăria din Constanța gestionează această problemă de ani de zile este greşit şi dă dreptate specialiştilor şi cetăţenilor care cer autorităţilor să oprească masacrarea copacilor şi să toaleteze responsabil.

Pe Facebook au apărut imagini și cu alți copaci care s-au uscat după ce au fost schilodiţi în anii precedenţi. 

“Așa arată copacii de pe taluzul plaja Modern, toaletați în în epoca PNL – USR. Și ce umbră puteau să țină vara copacii. Oare viceprimarul de la USR de care ține acest departament a mers pe teren ori stă în birou”, au stris mai mulți constănțeni supărați.

Aceștia au anexat și un document de tăiere corectă a arborilor.
Specialiștii sunt de părere că toate tăierile de acest fel sunt intervenţii traumatice pentru arbore, constituind un atentat la integritatea sa, deschizând o poartă pentru boli şi dăunători şi slăbind întregul sistem de apărare al arborelui.
Această slăbire a arborelui poate fi fatală mai ales când este asociată cu alte agresiuni precum seceta, îngheţul, traumatizarea rădăcinii, atacuri ale unor agenţi patogeni etc.


Citește și:


Cum se renovează un loc de joacă în Constanța? Pasul 1 - Tăiem copacii. Pasul 2 - Plecăm acasă și lăsăm totul așa! (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1205

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3468

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2507

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10397

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4479

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2747

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1986

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5393

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1097

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1393

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1583

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2307

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5684

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4424

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1563