Constănțeanul supărat. De ce întârzie lucrările pe Ștefan cel Mare? Pentru că suntem balcanici și ne place să dăm vina pe greaua moștenire

  • Primarul Vergil Chițac susține că lucrările pe strada Ștefan cel Mare întârzie deoarece sunt făcute logic, corect și responsabil, nu populist
  • Comentariile acide nu au întârziat să apară în urma acestei postării. Unii constănțeni îi cer demisia, alții îi cer sancțiuni, după model occidental iar alții îi transmit că în buna tradiție balcanică, pentru a-și ascunde nepriceperea dă vina pe greaua moștenire
  • Un alt constănțean îi atrage atenție că după frazarea asfaltului, în zona bordurii, pe strada Cuza Vodă, nu a fost ridicat asfaltul răzuit, ci a fost lăsat la colțul străzii
  • Iar un alt cetățean îl întreabă pe primar dacă nu a obosit să se scuze în fiecare zi, prezentând aceleași argumente
 
Primarul Vergil Chițac susține că lucrările pe strada Ștefan cel Mare întârzie deoarece sunt făcute logic, corect și responsabil, nu populist.

„Când am început implementarea, am constatat – nu neapărat cu surprindere – că ceea ce reabilităm urmează să fie distrus, la scurt timp, de furnizorii de utilități care dețin conducte și branșamente în zonă. Asta pentru că cei care s-au aflat înaintea noastră la Primărie nu s-au preocupat să coordoneze lucrările logic și eficient, ci au mers pe deja arhicunoscutul principiu «lasă că merge și așa». Ne-am fi trezit în situația în care, după finalizarea lucrărilor de pe Ștefan cel Mare, să apară RAJA și RADET, pentru schimbarea conductelor. Iar faptul că RAJA implementează un astfel de program la nivel de municipiu se știa de multă vreme, să fie clar, doar că nu a interesat pe nimeni din Primărie. Până la urmă, la ce bun un efort în plus?

RAJA programase să intervină pe Ștefan cel Mare în 2024, adică la doar un an după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Acest lucru ar fi fost rușinos și, cu siguranță, exasperant pentru toată lumea. În cele din urmă, am convins compania să se implice imediat, doar că antreprenorul care trebuia să reabiliteze Ștefan cel Mare a reziliat contractul. De aici întârzierea RAJA în propria intervenție și, implicit, și întârzierea noastră. Așa arată un lanț al slăbiciunilor în administrația publică. De la lipsa unei minime preocupări în ceea ce privește logica și implementarea corectă a unui proiect urban se dezvoltă un adevărat calvar administrativ, care ne costă foarte mult timp, nervi și bani.

În momentul de față, Primăria a realizat toate lucrările necesare (sistemul de irigații, cel electric, de iluminat) și a asigurat aprovizionarea cu toate materialele necesare, inclusiv granitul. Altfel spus, putem începe montarea pavajului și mâine, dacă temperaturile permit. Dar ne asumăm riscul avariilor la conductele neschimbate? Vrem să spargem granitul imediat după ce l-am aplicat? Granitul nu e asfalt, așa că dacă-l spargem, spart rămâne, iar bani de altul nu mai avem. Știu că este o situație neplăcută și vă înțeleg frustrarea, pentru că și echipa din Primărie este cel puțin la fel de nemulțumită, dar ce putem face în situația de față?

Am hotărât să mai dăm RAJA un răgaz, cel mai târziu până la începutul lunii iunie, să realizeze lucrările necesare. Nu este vina lor, așa cum nu este nici vina noastră. Dacă închideam ochii și mergeam înainte cu inepțiile planificate inițial, atunci da, am fi fost complici la o mare rușine pentru Constanța“, a scris pe Facebook, Vergil Chițac.

Dar s-ar putea începe montarea pavajului și mâine, dacă temperaturile permit, mai afirmă acesta, de la biroul său, cu siguranță nu din teren.



Comentariile acide nu au întârziat să apară în urma acestei postării. Unii constănțeni îi cer demisia, alții îi cer sancțiuni, după model occidental iar alții îi transmit că în buna tradiție balcanică, pentru a-și ascunde nepriceperea dă vina pe greaua moștenire.


Un alt constănțean îi atrage atenție că după frazarea asfaltului, în zona bordurii, pe strada Cuza Vodă, nu a fost ridicat asfaltul răzuit, ci a fost lăsat la colțul străzii.

Iar un alt cetățean îl întreabă pe primar dacă nu a obosit să se scuze în fiecare zi, prezentând aceleași argumente.
 
"Vrem să spargem granitul imediat după ce l-am aplicat? Granitul nu e asfalt, așa că dacă-l spargem, spart rămâne, iar bani de altul nu mai avem.
Plăcile de granit se scot și se pun înapoi, nu se sparg, domnule primar”, spune la rândul său o altă constănțeancă supărată.
 
„Demisia de onoare! Nu sunteți capabil, lăsați pe altul. Nu e admisibil să începeți zece lucrări și să nu finalizați nimic. Ba mai mult decât atât, ceea ce se face azi, mâine se surpă, de bine ce sunt făcute lucrările.

Confort Urban ar trebui închis. Așa nu se mai poate!”, este de părere un alt locuitor al municipiului Constanța.
 
„Vreau să vă spun ca un simplu cetățean al acestui oraș că ați omorît această arteră comercială. Au fugit toți în mall-uri cine-i mai aduce înapoi ? Fără cap și fără cuvinte”, este de părere un locuitor din centrul orașului.
 
Am lăsat la final un comentariu care descrie perfect atitudinea administrației locale din Constanța.
 
„Domnul primar aruncă niște postări la mișto și ne lasă pe noi să punem întrebări și sa ne răspundem singuri, nu are nici măcar o reacție la toate comentariile. Pentru că locuiește în Eforie, normal că nu-l interesează”.
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Constănțeanul supărat . Acțiune publică la Constanța de solidaritate cu Ucraina. Locuitorii îl acuză pe primar de ipocrizie


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1205

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3468

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2507

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10395

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4477

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2746

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1986

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5393

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1097

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1393

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1583

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2307

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5684

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4424

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1563