Constănțeanul supărat. De ce întârzie lucrările pe Ștefan cel Mare? Pentru că suntem balcanici și ne place să dăm vina pe greaua moștenire

  • Primarul Vergil Chițac susține că lucrările pe strada Ștefan cel Mare întârzie deoarece sunt făcute logic, corect și responsabil, nu populist
  • Comentariile acide nu au întârziat să apară în urma acestei postării. Unii constănțeni îi cer demisia, alții îi cer sancțiuni, după model occidental iar alții îi transmit că în buna tradiție balcanică, pentru a-și ascunde nepriceperea dă vina pe greaua moștenire
  • Un alt constănțean îi atrage atenție că după frazarea asfaltului, în zona bordurii, pe strada Cuza Vodă, nu a fost ridicat asfaltul răzuit, ci a fost lăsat la colțul străzii
  • Iar un alt cetățean îl întreabă pe primar dacă nu a obosit să se scuze în fiecare zi, prezentând aceleași argumente
 
Primarul Vergil Chițac susține că lucrările pe strada Ștefan cel Mare întârzie deoarece sunt făcute logic, corect și responsabil, nu populist.

„Când am început implementarea, am constatat – nu neapărat cu surprindere – că ceea ce reabilităm urmează să fie distrus, la scurt timp, de furnizorii de utilități care dețin conducte și branșamente în zonă. Asta pentru că cei care s-au aflat înaintea noastră la Primărie nu s-au preocupat să coordoneze lucrările logic și eficient, ci au mers pe deja arhicunoscutul principiu «lasă că merge și așa». Ne-am fi trezit în situația în care, după finalizarea lucrărilor de pe Ștefan cel Mare, să apară RAJA și RADET, pentru schimbarea conductelor. Iar faptul că RAJA implementează un astfel de program la nivel de municipiu se știa de multă vreme, să fie clar, doar că nu a interesat pe nimeni din Primărie. Până la urmă, la ce bun un efort în plus?

RAJA programase să intervină pe Ștefan cel Mare în 2024, adică la doar un an după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Acest lucru ar fi fost rușinos și, cu siguranță, exasperant pentru toată lumea. În cele din urmă, am convins compania să se implice imediat, doar că antreprenorul care trebuia să reabiliteze Ștefan cel Mare a reziliat contractul. De aici întârzierea RAJA în propria intervenție și, implicit, și întârzierea noastră. Așa arată un lanț al slăbiciunilor în administrația publică. De la lipsa unei minime preocupări în ceea ce privește logica și implementarea corectă a unui proiect urban se dezvoltă un adevărat calvar administrativ, care ne costă foarte mult timp, nervi și bani.

În momentul de față, Primăria a realizat toate lucrările necesare (sistemul de irigații, cel electric, de iluminat) și a asigurat aprovizionarea cu toate materialele necesare, inclusiv granitul. Altfel spus, putem începe montarea pavajului și mâine, dacă temperaturile permit. Dar ne asumăm riscul avariilor la conductele neschimbate? Vrem să spargem granitul imediat după ce l-am aplicat? Granitul nu e asfalt, așa că dacă-l spargem, spart rămâne, iar bani de altul nu mai avem. Știu că este o situație neplăcută și vă înțeleg frustrarea, pentru că și echipa din Primărie este cel puțin la fel de nemulțumită, dar ce putem face în situația de față?

Am hotărât să mai dăm RAJA un răgaz, cel mai târziu până la începutul lunii iunie, să realizeze lucrările necesare. Nu este vina lor, așa cum nu este nici vina noastră. Dacă închideam ochii și mergeam înainte cu inepțiile planificate inițial, atunci da, am fi fost complici la o mare rușine pentru Constanța“, a scris pe Facebook, Vergil Chițac.

Dar s-ar putea începe montarea pavajului și mâine, dacă temperaturile permit, mai afirmă acesta, de la biroul său, cu siguranță nu din teren.Comentariile acide nu au întârziat să apară în urma acestei postării. Unii constănțeni îi cer demisia, alții îi cer sancțiuni, după model occidental iar alții îi transmit că în buna tradiție balcanică, pentru a-și ascunde nepriceperea dă vina pe greaua moștenire.


Un alt constănțean îi atrage atenție că după frazarea asfaltului, în zona bordurii, pe strada Cuza Vodă, nu a fost ridicat asfaltul răzuit, ci a fost lăsat la colțul străzii.

Iar un alt cetățean îl întreabă pe primar dacă nu a obosit să se scuze în fiecare zi, prezentând aceleași argumente.
 
"Vrem să spargem granitul imediat după ce l-am aplicat? Granitul nu e asfalt, așa că dacă-l spargem, spart rămâne, iar bani de altul nu mai avem.
Plăcile de granit se scot și se pun înapoi, nu se sparg, domnule primar”, spune la rândul său o altă constănțeancă supărată.
 
„Demisia de onoare! Nu sunteți capabil, lăsați pe altul. Nu e admisibil să începeți zece lucrări și să nu finalizați nimic. Ba mai mult decât atât, ceea ce se face azi, mâine se surpă, de bine ce sunt făcute lucrările.

Confort Urban ar trebui închis. Așa nu se mai poate!”, este de părere un alt locuitor al municipiului Constanța.
 
„Vreau să vă spun ca un simplu cetățean al acestui oraș că ați omorît această arteră comercială. Au fugit toți în mall-uri cine-i mai aduce înapoi ? Fără cap și fără cuvinte”, este de părere un locuitor din centrul orașului.
 
Am lăsat la final un comentariu care descrie perfect atitudinea administrației locale din Constanța.
 
„Domnul primar aruncă niște postări la mișto și ne lasă pe noi să punem întrebări și sa ne răspundem singuri, nu are nici măcar o reacție la toate comentariile. Pentru că locuiește în Eforie, normal că nu-l interesează”.
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Constănțeanul supărat . Acțiune publică la Constanța de solidaritate cu Ucraina. Locuitorii îl acuză pe primar de ipocrizie


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 672

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3005

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 1854

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1309

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2707

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 1943

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3376

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1158

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1420

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1340

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1538

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1446

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 1035

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 2025

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2829