Constanteanul suparat

Constănțeanul supărat Dincolo de intersecția cu Zorelelor, strada Unirii a rămas neasfaltată. Locuitorii din Faleză Nord îi transmit primarului Făgădău, nu mai pot fi duși de nas!

  • La patru ani de la preluarea mandatului de primar al Constanței, de către Decebal Făgădău, locuitorii din Faleză Nord au trecut în revistă realizările administrației Făgădău în cartierul lor
  • Oamenii amintesc despre  - marea asfaltare – strada Unirii -  lucrare incompletă, deoarece dincolo de intersecția cu strada Zorelelor, strada Unirii a rămas neasfaltată
  • Aceștia sunt nemulțumiți și de modul în care arată faleza, un pericol pentru cetățeni dar și despre  locurile de parcare, în contextul în care cartierul este sufocat de mașini

O dată cu demararea lucrărilor din Parcul Dragoslavelor și cu scandalul beach-barurilor de pe plaja din zonă locuitorii din cartierul Faleză Nord din municipiul Constanța devin tot mai vocali.
La patru ani de la preluarea mandatului de primar al Constanței, de către Decebal Făgădău aceștia au trecut în revistă realizările administrației Făgădău în cartierul lor.
Oamenii amintesc despre  - marea asfaltare – strada Unirii a fost asfaltată abia acum câteva luni cu toate că asfaltarea este o lucrare de întreținere care trebuie făcută constant când este nevoie, iar nevoie era demult.
“Odată cu asfaltarea a fost setat și sensul unic pe strada Unirii, moment care a dat peste cap viața tuturor locuitorilor din zonă pentru că timp de 1 săptămână strada Unirii și strada Pescarilor aveau același sens unic, aspect care ducea și la blocarea traficului pe bulevardul Mamaia. Dacă nu s-ar fi agitat locuitorii din cartier și nu ar fi făcut petiții peste petiții lucrurile au fi fost și acum la fel”, susțin aceștia.
Locuitorii cartierului sunt de părere că această lucrare pentru schimbarea sensului a fost făcută pentru că anumite blocuri nou-construite pe strada Unirii nu au fost prevăzute cu locuri de parcare, cu toate că dezvoltatorul imobiliar trebuie să asigure aceste locuri.
Locuitorii din Faleză Nord apreciază că asfaltarea nu a fost completă, deoarece dincolo de intersecția cu strada Zorelelor, strada Unirii a rămas neasfaltată. Coincidență, mai adaugă ei, nu există nici un dezvoltator imobiliar în zonă.
Cât privește spațiile verzi – timp de 30 de ani primăria nu a făcut nici cea mai mică lucrare de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din cartier și nici nu a cerut locuitorilor / dezvoltatorilor imobiliari să respecte anumite reguli de design ambiental astfel încât să existe o imagine unitară, care să respecte regulile de peisagistică.
“Toaletarea copacilor, atunci când este făcută, este o crimă la adresa bietei naturi. Mulți copaci nici nu supraviețuiesc după așa-zisa operație de toaletare. Spațiile împrejmuite din asfaltul trotuarelor proaspăt asfaltate (acum 6 luni) pentru ce sunt? Dacă sunt cumva pentru copaci, așa cum s-a lăudat inițial Primăria, vă anunțăm că nu este nici un copac în nici o alveolă. Iar acum nu se mai fac plantări de arbori decât dacă vrem ca în toamnă să ne trezim cu niște uscături și să mai dăm niște bani”, reclamă constănțenii din cartier.
Aceștia sunt nemulțumiți și de modul în care arată faleza, o ruină și un pericol pentru cetățeni.
Cât despre  locurile de parcare – Faleză Nord este un cartier sufocat de mașini și singura soluție a primăriei a fost să ia o bandă de mers de pe 2 străzi: Unirii și Pescarilor ca să facă locuri de parcare.
“Dar de ce nu se fac parcări subterane? De ce se dau autorizații de construcție pentru blocuri noi care nu au prevăzute locuri de parcare? În capătul străzii Ion Rațiu, chiar în buza râpei, a apărut o împrejmuire unde se anunță construirea unui nou bloc. Acela era terenul Primăriei unde se putea face o parcare cu sute de locuri pentru constănțenii care vin la plajă în zonă”, apreciază constănțenii din Faleză Nord.
În concluzie, cetățenii transmit edilului că nu mai pot fi duși de nas cu câteva acțiuni în an electoral, că locuitorii cartierului Faleză Nord, nu mai acceptă să fim tratați cu desconsiderare pe banii lor!
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Echipele SC Confort Urban SRL au finalizat asfaltarea pe strada Muncel din Faleză Nord

03 Jul 2020 430

Va deveni o zonă de agrement la standarde moderne Constanţa. Continuă lucrările în Parcul “Dragoslavele”

02 Jul 2020 509

Lucrările merg mai departe! Blocul „de pe spații verzi“, din Faleză Nord, nu poate fi oprit, momentan. Decizia luată în instanță

02 Jul 2020 2169

Locuitorii din Faleză Nord protestează. Primăria Constanța vinde un teren situat pe strada Pescarilor, în buza mării (documente)

29 Jun 2020 1080

Tensiuni în Faleză Nord Este vizat PUZ-ul unui bloc de șapte etaje!

25 Jun 2020 2025

Anunț RADET Constanța. Avarie pe rețeaua de transport agent termic în zona Faleză Nord

20 Jun 2020 922

#ConstanțaAltfel PUD-ul prin care un investitor italian intenţionează să construiască un P+18 în Faleză Nord, atacat în instanță!

19 Jun 2020 4890

Constănțeanul supărat Problema oamenilor străzii în Cartierul Faleză Nord

15 Jun 2020 1426

Lipsă crasă de comunicare între Primăria Constanța și CLM. Plângerea prealabilă împotriva unui PUZ pe un fost spațiu verde, “ascunsă” de ochii consilierilor

01 Jun 2020 690

Constanţa Lucrări, în desfăşurare la Parcul Dragoslavele din cartierul Faleză Nord

28 May 2020 896

Constănțeanul supărat Au reapărut haitele de câini în cartiere. Primăria anunță că și-a reluat activitatea de capturare în urma solicitărilor venite din partea locuitorilor (galerie foto)

27 May 2020 1305

Relaxare pe faleza staţiunii Jupiter, în 1972

22 May 2020 930

Constănțeanul supărat Locuitorii din Faleză Nord reclamă treaba de mântuială făcută de Primăria Constanța în parcul Dragoslavelor (galerie foto)

21 May 2020 2237

Demolare pe plaja din Faleză Nord. La acțiune participă și procurorii (galerie foto+video)

15 May 2020 1657

Constănțeanul supărat După scandalul beach-bar-urilor ridicate ilegal, locuitorii din Faleză Nord cer să fie consultați în legătură cu amenajările de pe plajă

15 May 2020 1853