Constanteanul suparat

Constănţeanul supărat Directorul CNAPMC, interpelat de un consilier judeţean pe tema închiderii digului de larg în plin sezon estival (documente)

Închiderea digului de larg în plin sezon estival este de neînțeles, mai ales că acesta era un loc preferat de constănțeni pentru plimbări cu cei mici, cu bicicletele sau pentru pescarii amatori. Nici nu mai vorbim despre turiști.
În tot acest timp, oficialitățile tac mâlc și nu există explicații oficiale sau vreun plan pentru redeschiderea acestuia.

Din acest motiv, consilierul judeţean PNL, Bogdan Bola a adresat o interpelare conducerii Administrației Porturilor Maritime prin care solicită să i se precizeze motivul, durata și planurile de viitor privind acest obiectiv al Constanței. (n.r. vezi secţiunea „documente”).
Oficial, legat de acest subiect, până în acest moment, purtătorul de cuvânt al CNAPMC a invocat "motive de siguranță", nespecificând altceva, susţine liberalul.

Măsura a stârnit multe reacții din partea constănțenilor, iar mediul online a explodat cu tot felul de scenarii, care mai de care mai macabre sau fantasmagorice.
„În calitate de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța, mă adresez dvoastră în urma sesizărilor primite de la cetățeni, legate de restricționarea accesului pietonal pe digul de larg al Portului Constanța la începutul săptămânii trecute. Restricționarea a venit din partea Administrației Porturilor Maritime Constanța prin montarea unui gard, însă fără vreo motivare și pe ce durată se întinde această restricție. Mai mult, purtătorul de cuvânt al instituției pe care o conduceți a invocat “motive de siguranță” în urma furtunilor din Constanța, lucru care a dus la foarte multe speculații nefericite în mediul online.

Având în vedere că suntem în plin sezon turistic și că Administrația Portului nu a înaintat pe site-ul oficial niciun comunicat prin care să prezinte motivele pentru care accesul este restricționat pe perioada nedeterminată, acest fapt a stârnit indignarea și îngrijorarea cetățenilor în legătură cu motivele reale ale interzicerii accesului pe dig. De asemenea, este cunoscut faptul că digul de larg era un loc preferat de plimbare pentru mulți constănțeni, aceștia mergând acolo cu cei mici, cu bicicletele sau pur și simplu pentru a pescui în liniște. Din aceste motive, permiteți-mi să vă adresez o serie de întrebări, în ideea de a liniști spiritele și a găsi împreună și soluții la această problema:
Ce a stat la baza deciziei de a închide digul? Potrivit purtătorului dumneavoastră de cuvânt, citat de presă, “motivele de siguranță” se aplică pe perioada furtunilor. Ori…acestea au trecut deja.

Pe ce perioada se intenționează restricționarea accesului constănțenilor și turiștilor? Ce se întâmplă totuși în zilele în care nu sunt furtuni sau
coduri meteo nefavorabile?

Închiderea digului în plin sezon estival aduce totuși niște prejudicii de imagine orașului nostru. Ați comunicat cu Primăria Constanța această decizie, încercând să găsiți împreună si alte soluții?


Credeți că este posibilă, în viitorul apropiat, o investiție în amenajarea acestui dig pentru motivele de siguranță invocate de purtătorul dumneavoastră de cuvânt? Un sistem de supraveghere video al acestuia, de exemplu, ar aduce un plus de siguranță atât pentru instituția dumneavoastră cât și pentru constănțenii care aleg să își petreacă timpul liber acolo.

Pentru aceste considerente, doamnă director general, în speranța găsirii unei soluții rapide și concrete, vă rugăm să dispuneți o analiză a celor prezentate și să ne comunicați în cel mai scurt timp posibil răspunsul dumneavoastră, pentru a putea înlătura orice alte suspiciuni în privința acestei probleme.” – a scris Bola în interpelarea adresată directorului CNAPMC, Daniela Şerban.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenzi de peste două milioane de lei, aplicate operatorilor de plajă din Constanța

14 Oct 2020 676

ABADL a primit undă verde pentru lucrările de decolmatare a lacului Nuntași. Se așteaptă notificarea ARBDD

13 Aug 2020 567

Oficial Un angajat ABADL Constanța, confirmat cu Covid. Precizările directorului Bogdan Bola

04 Aug 2020 1483

Blocurile înalte, influenţau negativ înregistrările de date Staţia meteorologică Constanţa a fost relocată pe digul T9 din zona Pescărie și dotată cu traducător de vânt

24 Jul 2020 922

Legalitatea construcțiilor și a activităților desfășurate pe plaja și faleza din Tuzla, verificate. Câțiva operatori au fugit! Ce măsuri s-au luat (galerie foto)

14 Jul 2020 876

Plajele litoralului românesc, fotografiate de sus Bola, directorul ABADL – „Vom oferi aceste fotografii și Corpului de Control al Ministerului Turismului“

13 Jul 2020 2005

Amenzi de peste 700.000 lei. Operatorii de plajă de pe litoral care au ridicat construcții ilegale riscă rezilierea contractelor

10 Jul 2020 1093

ABADL 477 de controale și amenzi în valoare de 700 de mii de lei, aplicate în doar 3 luni

09 Jul 2020 639

„Deplină proprietate și posesie“ asupra terenurilor Italienii de la Total Financial Consulting, firma ce a împrejmuit un teren în Faleză Nord, la proces cu municipalitatea. Tot ei, dați în judecată de Apele Române

04 Jul 2020 1638

Cod portocaliu în județ. Viituri în satul constănțean Vârtop (video)

14 Jun 2020 3869

Amendă record pentru o primărie din județul Constanța. Ape uzate deversate direct în mijlocul satului, fără nici o epurare (galerie foto)

27 May 2020 1989

Constănțeanul supărat După scandalul beach-bar-urilor ridicate ilegal, locuitorii din Faleză Nord cer să fie consultați în legătură cu amenajările de pe plajă

15 May 2020 2092

Stâlpi înfipți în beton au apărut pe plaja Tuzla. Poliția Locală verifică cine i-a “plantat”! În evidența Apelor Române, nisipul nu este închiriat unui operator

24 Apr 2020 2718

În acte, ABADL nu deține malul lacului Tăbăcărie! Primăria Constanța și CJC invitate la o analiză pentru reabilitarea construcției de tip cheu care înconjoară luciul de apă

17 Apr 2020 7004

ABADL a propus elaborarea studiului de fezabilitate pentru refacerea falezei din localitatea Costinești (galerie foto)

04 Apr 2020 567