Constănțeanul supărat. Fiica unei bătrâne reclamă modul în care sunt tratați pacienții de pe secția de Nefrologie a Spitalului Județean. Ce spun reprezentanții unității medicale despre situația creată?




O constănțeancă supărată ne-a sesizat cu privire la cazul mamei sale, internate în cadrul secței de Nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență Constanța.

Femeia susține că „pacienții din secția de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență Constanța sunt supuși unui tratamentul inuman”.

În susținerea afirmațiilor sale, constănțeanca a trimis pe adresa redacției și o serie de fotografii, care înfățișează brațele mamei sale cu echimoze, vezi secțiunea „foto”.

„În acelați salon mai este o pacientă tot cu semne urâte și vânătăi”, a mai scris constănțeanca, „toate sunt rezultatul încercărilor nereușite de a pune o branulă sau de a lua vreo probă de sânge de către cadrele medicale angajate în această secție”.
 
Din motive de GDPR, am ales să publicăm doar fotografiile pentru care există acord de fotografiere și publicare.
 
Purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi a declarat pentru ZIUA de Constanța ca pacientul a venit în stare comatoasă la spital și primește tratament anticoagulant, acesta fiind motivul prezentei echimozelor, însă în niciun caz nu se pune probleme de rele tratamente.

La rândul său, proff. univ. dr. Liliana Tuţă, şefa secţiei de Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a precizat pentru ZIUA de Constanța că pacienta în vârstă de 87 de ani este stabilă în acest moment din punct de vedere al bolii de rinichi de care suferă și a amintit că aceasta s-a prezentat la spital în comă, cu probleme de coagulare a sângelui. „Pacienta a primit tratamentul anticoagulant. Echimozele apar când se administreaza acest fel de tratament. În plus, pacienta are și alte comorbidități, însă în acest moment starea s-a ameliorat, ținând cont că a venit la noi în comă.


Aparținătorii trebuie să știe că doar medicul curant are voie să discute cu aparținătorii datele din dosarul medical, nu asistentele iar referitor la nemulțumirile legate de infirmirele de pe secție, trebuie să vă spun că ajutăm pe toată lumea cu oamenii puțini pe care îi avem”, a mai spus dr. Liliana Tuţă.
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat! Pericol în trafic. „Microbuzul companiei GMS scotea fum,mult fum"!

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța scoate la concurs un post de medic specialist. Detalii

04 Mar 2024 659

UPDATE. Ce spune conducerea unității medicale Medicii rezidenți din Spitalul Județean Constanța trag un semnal de alarmă în legătură cu gărzile și avertizează că vor refuza să le mai acopere!

16 Oct 2023 2989

Cinci spitale decorate de președintele României, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății

07 Apr 2023 1169

Coronavirus România Au mai murit șapte persoane. Numărul deceselor a ajuns la 608

26 Apr 2020 2567

Patru noi decese, înregistrate în România! Bilanțul a ajuns la 310

12 Apr 2020 1733

Coronavirus. Au fost raportate noi decese în România. De unde sunt victimele. Ce alte boli asociate aveau

11 Apr 2020 2701

Coronavirus România Au mai murit trei persoane. Din ce judeţe sunt

05 Apr 2020 2503

Coronavirus România Au mai murit două persoane. Un bărbat şi o femeie

01 Apr 2020 1454

Capitală Anchetă epidemiologică după ce o pacientă internată pentru dializă a fost confirmată cu COVID-19. 72 de cadre medicale, trimise în izolare

01 Apr 2020 1567

Încă trei decese din cauza coronavirusului, confirmate în România. Bilanțul a ajuns la 72

31 Mar 2020 1838

Alte 13 decese provocate de noul coronavirus, confirmate. Numărul total a ajuns la 65

30 Mar 2020 2174

A crescut numărul de viroze respiratorii. La Spitalul Judeţean Constanţa sunt secţii cu accesul vizitatorilor interzis sau limitat

01 Feb 2020 4077

Universitatea „Ovidius“ cumpără un ecograf pentru Secţia de Nefrologie din cadrul Spitalului Judeţean

02 Oct 2019 1758

Care a fost scopul vizitei președintelui CJC la Spitalul Județean Constanța și ce deficiențe a constatat

03 Sep 2019 4693

Românii merg prea târziu la medic. Ministerul Sănătăţii trebuie să rezolve problema Registrului Unic de Transplant

15 Mar 2019 1603