Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!

⦁ Cristiana Popescu, consilier municipal USR Constanţa este indignată de faptul că au trecut mai bine de șase luni de la începerea lucrărilor de pe Bulevardul Lăpuşneanu și deja s-a ieșit din grafic
⦁ Cel puţin două benzi de circulație pe sens au fost ocupate de lucrările pentru amenajarea trotuarelor creând haos în traficul și așa vitregit din oraș, iar rădăcinile copacilor au fost ciopârțite pentru că nu încăpeau în casetele proiectate
⦁ Pe lângă tot acest disconfort și nereguli identificate, rămâne în continuare nerezolvată problema locurilor de parcare desființate de pe bulevardul Lăpușneanu
⦁ Consilierii USR Constanţa vor face demersurile necesare pentru a identifica toate cauzele ce stau la baza haosului de pe Lăpuşneanu

Cristiana Popescu, consilier municipal USR Constanţa este indignată de faptul că au trecut mai bine de șase luni de la începerea lucrărilor de pe Bulevardul Lăpuşneanu și deja s-a ieșit din grafic.

„Nu s-a finalizat nici măcar un sfert din proiect. Mai mult de atât, au început deja să apară problemele de implementare. Pe lângă tot disconfortul creat locuitorilor din zonă pentru gestionarea defectuoasă a lucrărilor, au început să curgă amenzile de la Garda de Mediu pentru nereguli identificate.

Cel puţin două benzi de circulație pe sens au fost ocupate de lucrările pentru amenajarea trotuarelor creând haos în traficul și așa vitregit din oraș, iar rădăcinile copacilor au fost ciopârțite pentru că nu încăpeau în casetele proiectate. Nu mai vorbim de faptul că tot de atunci pietonii merg prin noroi", apreciază consilierul local.



Pe lângă tot acest disconfort și nereguli identificate, rămâne în continuare nerezolvată problema locurilor de parcare desființate de pe bulevardul Lăpușneanu.

„Mașinile nu se evaporă peste noapte. Mașinile nu dispar din senin. Constănțenii vor renunța la deplasările zilnice cu mașina personală și implicit la a doua sau a treia mașină numai în urma elaborării unei politici coerente de încurajare a transportului cu mijloace alternative, dar și a unor proiecte susținute de dezvoltare a infrastructurii pentru acesta.


În plus, ideea realizării pistelor de bicicletă pe bulevard putea fi un proiect în acest sens, însă realizarea lor pe trotuar nu va încuraja deplasările velo decât pentru plimbări de weekend, nicidecum pentru deplasări zilnice, iar haosul creat printre șoferi putea fi evitat etapizând proiecte menite să atenueze efectele acestor schimbări bruște.“, mai spune alesul local municipal.

Consilierii USR Constanţa vor face demersurile necesare pentru a identifica toate cauzele ce stau la baza haosului de pe Lăpuşneanu şi, mai mult, ce a făcut aparatul administrativ al primarului Vergil Chiţac pentru a preîntâmpina această situaţie inacceptabilă.
De asemenea, aleșii locali vor să afle dacă firma care prestează lucrările respectă toate prevederile contractuale şi care sunt masurile luate de administraţie privind încălcarea termenilor.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 782

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 2987

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1251

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3533

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2586

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10482

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4564

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2818

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2033

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5447

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1147

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1451

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1636

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2348

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5748