Constănţeanul supărat Investiţiile făcute de afaceristul Tucan în Mamaia, reclamate la ISC şi la Poliţia Locală. Primăria spune că la mijloc este un parteneriat! (documente)


În staţiunea Mamaia, în zonele unde nu se construiesc blocuri se betonează în schimb spaţiile verzi. Recent, Asociaţia Verde Urban a formulat o sesizare adresată Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru faptul că au fost efectuate lucrări de construire alei şi în beneficiul societăţii JT Waterpark, care face parte din grupul de firme controlate de Jean Paul Tucan. Sesizarea a fost direcţionată pentru verificare și soluţionare Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Constanţa.


„Răspunsul a fost unul previzibil, în sensul că totul este în regulă, pe motiv că în PUZ Mamaia ar fi fost prevăzute alei în acea zonă, alei care vor rămâne bun al municipiului Constanţa. Ne furăm singuri căciula aşa. Spaţiile verzi, şi aşa puţine, cu greu introduse în RLSV, sunt cele care ne interesează, nu alei care ar rămâne, chipurile, în proprietatea oraşului! Alei care, de fapt, sunt pentru folosinţa şi propăşirea proprietarului parcului acvatic de distracţii. Registrul Local al Spaţiilor verzi ar trebui definitivat anul acesta. El era obligatoriu încă din anul 2011, dar a fost amânat cu intenţia evidentă a anumitor elemente ale conducerii oraşului de a înstrăina şi retroceda în mod dubios diverse terenuri în folosul clientelei politice. Cu atât mai mult este de neiertat distrugerea acestor spaţii verzi concomitent cu introducerea lor în RLSV”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Verde Urban.


Corespondenţa dintre asociaţie şi instituţiile statului poate fi consultată în secţiunea Documente.


Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Constanţa, printr-un protocol încheiat între municipalitate şi investitorii din staţiunea Mamaia, s-au desfăşurat lucrări de reamenajare a spaţiului verde pe domeniul public al municipiului Constanţa, refacerea branşamentelor de canalizare şi racord la iluminat public, precum şi amenajarea perimetrului prin plantări de conifere, amplasare de mobilier urban şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii.

Plantările, mobilierul şi locul de joacă fac parte dintr-un contract de sponsorizare al investitorilor, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa. Concret, municipalitatea a pus la dispoziţie terenul şi mâna de lucru, iar afaceriştii suportă costurile de amenajare ale zonei. Ideea acestei colaborări a venit în urma apelurilor făcute de edilul-şef Decebal Făgădău în cadrul întâlnirilor cu investitorii şi oamenii de afaceri din staţiunea Mamaia, potrivit precizărilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa.
 

Citeşte şi:


Constănţeanul supărat Operaţiunea „tăierea copacilor“ de pe malul lacului Siutghiol se dovedeşte a fi, de fapt, o reamenajare a zonei. Parteneriat între Primărie şi afaceriştii din Mamaia (galerie foto)

Constănţeanul supărat Parteneriat între Primăria Constanţa şi JT Water Sports SRL şi un troc cu datele noastre personale
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală „Constanţa pitorească“ (1908) Mamaia - duna de nisip care desparte golful în două ape

27 Sep 2019 2424

Nebunie în Mamaia. Se circulă bară la bară

30 Jul 2016 3670

Staţiunea Mamaia împlineşte, astăzi, 108 ani. Iată impresionanta sa poveste. Legendă şi adevăr

22 Aug 2014 3262

Ce n-a văzut Parisul Ţară, ţară! Vrem turişti. Welcome Mamai

25 Apr 2014 3601