Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!


 
  • Se împlinește anul de când strada Ștefan cel Mare a devenit o junglă urbană
     
  • Între timp, constănțenii care străbat zona trebuie să fie foarte vigilenți căci lucrările au dat peste cap întreaga circulație pietonală
     
  • Locuitorii de pe artera centrală a municipiului se plâng de faptul că din cauza lucrărilor locuințele lor au căpătat igrasie, că nu pot deschide ferestrele din cauza prafului și reclamă faptul că săpăturile tip tranșee sunt executate chiar la structura de rezistență a locuințelor iar acestea ar putea fi afectate
 

Se împlinește anul de când strada Ștefan cel Mare a devenit o junglă urbană.

Contractul de execuție a fost semnat pe 25 iunie 2021 iar lucrările au demarat în luna august.

Între timp, constănțenii care străbat zona trebuie să fie foarte vigilenți căci lucrările au dat peste cap întreaga circulație pietonală.
 
Iar când plouă zona centrală devine total impracticabilă.

Mai nou, locuitorii de pe artera centrală a municipiului se plâng de faptul că din cauza lucrărilor locuințele lor au căpătat igrasie, că nu pot deschide ferestrele din cauza prafului și reclamă faptul că săpăturile tip tranșee sunt executate chiar la structura de rezistență a locuințelor iar acestea ar putea fi afectate.

Un constănțean supărat care locuiește pe Ștefan cel Mare susține că: „Locuințele locatarilor s-au degradat și au căpătat igrasie pentru ca baza caselor, temeliile au fost și sunt expuse direct intemperiilor iar săpăturile tip tranșee fiindo executate chiar la structura de rezistență a locuinței.
Zilnic înghițim praful ridicat, nu putem ține ferestrele deschise, rufele sunt pline de praf, când plouă se face noroi gros.

Dacă structurile de rezistență a caselor, care sunt și așa precare, vor avea de suferit din cauza săpăturilor, Primăria va trebui să ne despagubească”, afirmă bărbatul.

Proiectul de reabilitare al străzii Ștefan cel Mare este finanțat din fonduri europene accesate de fosta administrație locală.
Primăria Constanța susține că termenul de finalizare a lucrărilor din contract este finalul lunii iunie 2023.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Citește și:

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Explicațiile conducerii CMSC! Constănțeanul supărat. A mai dispărut un spațiu verde în Constanța. Platformă betonată în Microrezervația de la CMSN (VIDEO)

31 Jul 2022 1868

Constănțeanul supărat. Gratuitate doar pe timp de noapte. Abonamentele achiziționate pentru plata parcării în municipiu rămân neschimbate

27 Jul 2022 1439

Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

23 Jul 2022 1120

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

11 Jul 2022 1341

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 1497

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3944

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 2088

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1646

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 2261

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3641

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1375

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1599

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1541

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1733

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1591