Constanteanul suparat

Constănţeanul supărat Locuitorii de pe strada Iosif Ivanovici din Constanţa, nemulţumiţi că o autorizaţie dată de Primărie le-a luat lumina naturală

În două decenii de administraţie PSD, la Constanţa, a devenit ceva normal să te muţi într-o casă în care ai soare un număr de ore pe zi, iar după câţiva ani, un aviz de construire dat de primărie să-ţi ia lumina naturală pentru totdeauna, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
 
„Dispreţul autorităţilor locale pentru constănţeni îl vedem în toate aspectele cotidianului, dar parcă cea mai acută desconsiderare o regăsim în construcţiile care iau lumina naturală a vecinătăţilor locuite. De o astfel de situaţie se plâng acum locuitorii de pe strada Iosif Ivanovici nr.21, din cartierul Compozitorilor. Primăria nu doar că a închis de nenumărate ori ochii, dar a dat şi PUZ-uri cu dedicaţie, care le-au permis unora să crească regimul de înălţime autorizat, să nu ţină cont de suprafeţele minime de spaţii verzi şi nici de spaţiile pentru locuri de parcare.  Odată ce vom ajunge în Consiliul Local, eliminarea acestor situaţii şi investigarea construcţiilor reclamate ca abuzive se vor număra printre preocupările noastre majore”, spune conducerea USR Constanţa.
 
De cealaltă parte a baricadei, Primăria Constanţa trimite locuitorii zonei să citească rezultatele unui sondaj realizat de experţii Băncii Mondiale la nivel naţional. Potrivit acestuia, Constanţa se numără printre oraşele pe care oamenii le percep drept atractive. Conform acestui sondaj, 22,2% dintre români ar alege să se mute la Constanţa. Acesta este motivul pentru care oraşul este într-o continuă dezvoltare şi au apărut mai multe cartiere şi străzi noi.
 
„În cartierul Compozitorilor, de exemplu, Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de investiţii în trama stradală. Echipele administratorului drumului public au demarat lucrările de pregătire a terenului pe strada Cella Delavrancea. Strada de pământ este construită de la zero, lucrarea fiind executată din fondul de investiţii. Se consolidează infrastructura străzii. Drumul este săpat, compactat şi se vor turna mai multe straturi de piatră pentru ca suprafaţa să fie asfaltată.
 
De asemenea, în această săptămână echipele SC Confort Urban SRL continuă intervenţiile pe străzile Alexandru Bogza, Prelungirea Eduard Caudella şi Dumitru Kiriac”, mai informează administraţia locală.
 
Sursa foto: Facebook / USR Constanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Strada Ionel Perlea, din cartierul Compozitorilor, în etapa premergătoare asfaltării (galerie foto)

05 Jun 2020 349

În Constanța, vor fi amenajate noi locuri de parcare (galerie foto)

03 Jun 2020 523

În atenția conducătorilor auto constănțeni Noi asfaltări în cartierul Compozitorilor

02 Jun 2020 1177

Constanța Lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier din cartierul Compozitorilor (galerie foto)

27 May 2020 881

Constanța Angajații Confort Urban amenajează carosabilul pe strada Paul Constantinescu din cartierul Compozitorilor

22 May 2020 748

Constanța. Continuă amenajarea carosabilului pe străzile din cartierul Compozitorilor

08 May 2020 753

Cartierul uitat primește asfalt. Primarul Decebal Făgădău anunță demararea asfaltării integrale a altor 15 străzi și alei din Compozitorilor

09 Apr 2020 882

Se modifică devizele generale pentru lucrările de construire a tramei stradale din cartierele Compozitorilor și Baba Novac (document)

26 Feb 2020 692

Primăria Constanța Asfalt în loc de pământ pe strada Sfântul Ioan Damaschin din municipiu

20 Jan 2020 651

Strada Cella Delavrancea din Constanța, reabilitată de SC Confort Urban SRL (galerie foto)

08 Jan 2020 614

Condiții de circulație îmbunătățite pe strada Alexandru Bogza din Constanța (galerie foto)

06 Jan 2020 607

Condiții de circulație îmbunătățite în cartierul Compozitorilor din Constanța (galerie foto)

29 Nov 2019 718

Revista presei locale

13 Nov 2019 681

SC Confort Urban SRL a finalizat lucrările de asfaltare pe strada Constantin Bobescu din Constanța (galerie foto)

12 Nov 2019 909

Constănţeanul supărat Petiţie pentru modificarea PUD-ului cartierului Compozitorilor din municipiul Constanța

12 Nov 2019 3441