Constanteanul suparat

Constănţeanul supărat Locuitorii de pe strada Iosif Ivanovici din Constanţa, nemulţumiţi că o autorizaţie dată de Primărie le-a luat lumina naturală

În două decenii de administraţie PSD, la Constanţa, a devenit ceva normal să te muţi într-o casă în care ai soare un număr de ore pe zi, iar după câţiva ani, un aviz de construire dat de primărie să-ţi ia lumina naturală pentru totdeauna, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
 
„Dispreţul autorităţilor locale pentru constănţeni îl vedem în toate aspectele cotidianului, dar parcă cea mai acută desconsiderare o regăsim în construcţiile care iau lumina naturală a vecinătăţilor locuite. De o astfel de situaţie se plâng acum locuitorii de pe strada Iosif Ivanovici nr.21, din cartierul Compozitorilor. Primăria nu doar că a închis de nenumărate ori ochii, dar a dat şi PUZ-uri cu dedicaţie, care le-au permis unora să crească regimul de înălţime autorizat, să nu ţină cont de suprafeţele minime de spaţii verzi şi nici de spaţiile pentru locuri de parcare.  Odată ce vom ajunge în Consiliul Local, eliminarea acestor situaţii şi investigarea construcţiilor reclamate ca abuzive se vor număra printre preocupările noastre majore”, spune conducerea USR Constanţa.
 
De cealaltă parte a baricadei, Primăria Constanţa trimite locuitorii zonei să citească rezultatele unui sondaj realizat de experţii Băncii Mondiale la nivel naţional. Potrivit acestuia, Constanţa se numără printre oraşele pe care oamenii le percep drept atractive. Conform acestui sondaj, 22,2% dintre români ar alege să se mute la Constanţa. Acesta este motivul pentru care oraşul este într-o continuă dezvoltare şi au apărut mai multe cartiere şi străzi noi.
 
„În cartierul Compozitorilor, de exemplu, Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de investiţii în trama stradală. Echipele administratorului drumului public au demarat lucrările de pregătire a terenului pe strada Cella Delavrancea. Strada de pământ este construită de la zero, lucrarea fiind executată din fondul de investiţii. Se consolidează infrastructura străzii. Drumul este săpat, compactat şi se vor turna mai multe straturi de piatră pentru ca suprafaţa să fie asfaltată.
 
De asemenea, în această săptămână echipele SC Confort Urban SRL continuă intervenţiile pe străzile Alexandru Bogza, Prelungirea Eduard Caudella şi Dumitru Kiriac”, mai informează administraţia locală.
 
Sursa foto: Facebook / USR Constanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

13 Nov 2019 409

SC Confort Urban SRL a finalizat lucrările de asfaltare pe strada Constantin Bobescu din Constanța (galerie foto)

12 Nov 2019 395

Constănţeanul supărat Petiţie pentru modificarea PUD-ului cartierului Compozitorilor din municipiul Constanța

12 Nov 2019 1328

SC Confort Urban SRL modernizează cartierul Compozitorilor din Constanța (galerie foto)

07 Nov 2019 570

Lucrări de asfaltare pe strada Prelungirea Eduard Caudella din Constanța (galerie foto)

30 Oct 2019 503

SC Confort Urban SRL, lucrări de asfaltare în cartierul Compozitorilor (galerie foto)

29 Oct 2019 535

Constanța Străzi noi în Cartierul Compozitorilor (galerie foto)

18 Oct 2019 790

Constanța Mașinile abandonate sau fără stăpân, ridicate de polițiștii locali

17 Oct 2019 590

Cartierul Compozitorilor din Constanţa iese din noroaie

08 Oct 2019 1178

Incendiu în cartierul Compozitorilor din Constanţa (galerie foto + video)

22 Sep 2019 5023

Peste 400 de metri pătraţi în cartierul Compozitorilor Judecătorii din Constanţa au ridicat sechestrul instituit de DNA pe un teren din Dosarul Retrocedărilor

02 Sep 2019 4247

Constănţeanul supărat Un an de când Primăria Constanţa a promis reabilitarea străzilor din cartierul Compozitorilor

13 Aug 2019 1318

Tensiuni în cartierul Compozitorilor „Strada are un singur trotuar. Ieşim direct în carosabil!“ Ce spune Primăria Constanţa

29 Jul 2019 2386

Carambol rutier în municipiul Constanta. Chiar lângă biserică. Sunt implicate cinci maşini. O victimă la spital (galerie foto+video)

01 Mar 2019 11137

Revista presei locale

24 Nov 2018 633