Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

  • Organizatorii au transmis către Primăria Constanța notificarea privind organizarea adunării publice din 26.03.2022 care are drept scop sensibilizarea autorităților decidente pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase
  • Urmează avizarea dupa invitația la comisie
  • Organizatorii adunării publice din 26 martie sunt inițiatorii petiției lansate la începutul acestui an, intitulată „Redeschideți Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!“
  • Vă reamintim, în 1 octombrie 2021 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața 9 persoane
     

 
Primul pas a fost făcut. Organizatorii au transmis către Primăria Constanța notificarea privind organizarea adunării publice din 26.03.2022 care are drept scop sensibilizarea autorităților decidente pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase.

Urmează avizarea dupa invitația la comisie, susține avocatul Emil Tatu, unul dintre organizatorii evenimentului.
 
„În ceasul al doisprezecelea, pe 26 martie la ora 12 haideți să ne vedem în fața Primăriei Municipiului Constanța pentru a cere redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase.
 
Pacienții constănțeni merită să aibă un spital unde să poată beneficia de tratament de specialitate. Personalul medical specializat merită să poată lucra într-un spital dedicat.
 
Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este singurul spital de boli infecțioase din Dobrogea și a fost un vârf de lance pentru gestionarea tuturor epidemiilor din Dobrogea: de gripă (cum a fost cea din 2009), apoi de rujeolă, hepatită, meningite și acum de COVID-19”, se arată în postarea prin care constănțenii sunt chemați să iasă în stradă pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase.
 
Menționăm că organizatorii adunării publice din 26 martie sunt inițiatorii petiției lansate la începutul acestui an, intitulată „Redeschideți Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!“ și adresată Consiliului Local Constanța, Primăria Constanța, DSP Constanța, DSU Constanța, Ministerul Sănătății.

Vă reamintim, în 1 octombrie 2021 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața 9 persoane.


Incendiul a izbucnit în secția ATI, suprasolicitată de instalațiile necesare tratării cazurilor grave și foarte grave de COVID -19 pe care spitalul le-a preluat de la începutul pandemiei.

Imediat după incendiu autoritățile publice au dat asigurări că vor deschide cât mai repede spitalul, însă după șase luni, unitatea medicală este în continuare închisă iar pentru o 87 de angajați, detașările au fost prelungite doar până pe 7 aprilie.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mii de constănțeni cer redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase. Ministrul Rafila vine la Constanța - „Mi se pare ciudat că acest spital nu și-a reluat activitatea"!

Petiție pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Au semnat deja 1400 de oameni în doar două ore!

Un incendiu a închis Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, managerul închide gura angajaților. Notă internă. Nu mai au voie să vorbească cu presa (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 672

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3005

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 1854

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1309

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2707

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 1943

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3376

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1158

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1420

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1341

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1538

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1446

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 1035

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 2025

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2829