Constănțeanul supărat. Petiție pentru oprirea lucrărilor realizate în situl arheologic din centrul municipiului Constanța

 
  • Aproape 600 de constănțeni au semnat petiția inițiată de Cornel Andrei Neagu prin care solicită oprirea lucrărilor de construire realizate în situl arheologic din centrul orașului Constanța
  • Petiția este însoțită și de o serie de mesaje prin care semnatarii cer autorităților ca : "istoria să fie păstrată și nu, betonată"

Aproape 600 de constănțeni au semnat petiția inițiată de Cornel Andrei Neagu prin care solicită oprirea lucrărilor de construire realizate în situl arheologic din centrul orașului Constanța.

"Solicităm Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța să dispună oprirea  imediată a lucrărilor de construire ce se realizează în bulevardul Tomis nr. 49 A ( la "Lupoaică " ) până la finalizarea cercetărilor penale ce se realizează cu privire la executarea unor excavări în urma cărora, în luna ianuarie, în lipsa unei supravegheri de specialitate, a fost distrus un sit arheologic, vestigiile fiind aruncate pe un câmp la marginea orașului", se arată în petiția online.
Petiția este însoțită și de o serie de mesaje prin care semnatarii cer autorităților ca : "istoria să fie păstrată și nu, betonată", "sunt vestigii arheologice care trebuie salvate și puse în valoare pe de-o parte, iar pe de altă parte, acel teren a fost și trebuie să rămână spațiu verde", "un sit arheologic este bogăția cea mai de preț al unui popor și trebuie conservată" sau "Vream să ne păstram istoria, piatră cu piatră. Ce se întâmplă chiar în fața primăriei, este de neimaginat, mai grav decât ce s-a întâmplat cu vestigiile care zac în intuneric sub hotelul Ibis".

Recent și grupul consilierilor municipali USR PLUS au solicitat prefectului Constanței verificarea lucrărilor de la “Lupoaică”.

Consilierii USR PLUS solicită prefectului Constanței să analizeze temeinic, în fapt și în drept, modul în care se desfășoară construcția clădirii de 4 etaje din zona "Lupoaică". Se solicită verificarea legalității tuturor actelor administrative ce au stat la baza obținerii autorizației de construire și a începerii lucrărilor cu privire la acest imobil de 4 etaje din zona "Lupoaică" și, în funcție de eventualele ilegalități constatate, se solicită ca instituțiile abilitate (inclusiv instanței de judecată) să intervină în vederea anulării acestora.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1205

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3468

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2507

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10395

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4477

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2746

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1986

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5393

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1097

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1393

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1583

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2307

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5684

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4424

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1563