Constănțeanul supărat. Problema locurilor de parcare de mare actualitate!

 
  • În 2016 era inaugurată în stațiunea Mamaia o parcare supraetajată cu 7 etaje, 394 de locuri de parcare și două lifturi din fonduri europene și cofinanțare locală
  • Un proiect important care putea să fie replicat din bani europeni în orașul Constanța unde problema locurilor de parcare este tot timpul anului nu doar în sezon
  • Femeia care este și mămică, se întreabă unde își poate plimba copilul, deoarece, în cărucior sau fără este un real pericol să îți plimbi copilul pe străzile înguste din cartiere, cu mașini parcate pe stânga și pe dreapta și cu mașini care tranzitează frecvent aceste străduțe
 
În 2016, fix înainte de alegerile locale, era inaugurată în stațiunea Mamaia o parcare supraetajată cu 7 etaje, 394 de locuri de parcare și două lifturi cu 14 milioane de lei bani nerambursabili din fonduri europene și 300.000 lei de la bugetul local.
 
Un proiect important care putea să fie replicat din bani europeni în orașul Constanța unde problema locurilor de parcare este tot timpul anului nu doar în sezon – susține o constănțeacă nemulțumită de lipsa locurilor de parcare.
 
“Din păcate, nu se mai acordă bani din fonduri europene pentru niciun fel de parcare. Din fericire, se pot accesa fonduri europene pentru numeroase alte proiecte esențiale pentru constănțeni: infrastructură, transport în comun electrificat, amenajare spații verzi și de recreere, școli, spitale etc. iar pentru parcări supraetajate sau subterane  să fie alocate fonduri din bugetul local.
Construirea de părcări supraetajate sau subterane, inclusiv în cartiere,  ar fi un proiect ambițios de mare necesitate pentru constănțeni. În primul rând s-ar face loc pentru aleile pietonale, spații verzi și locuri de joacă pentru copii. Cred că aceste servicii trebuie urgent oferite pentru tinerele familii care trăiesc într-un oraș profund betonat și acaparat de mașini”, spune Ramona L. din Constanța.
 
Femeia care este și mămică, se întreabă unde își poate plimba copilul?
 
În cărucior sau fără este un real pericol să îți plimbi copilul pe străzile înguste din cartiere, cu mașini parcate pe stânga și pe dreapta și cu mașini care tranzitează frecvent aceste străduțe. În unele cartiere nici trotuare nu avem . Avem nevoie de securitate fizică pentru copiii noștri iar pentru acest lucru parcarile pe mai multe nivele împreună cu dezvoltarea spațiilor verzi și aleilor pietonale ar fi un prim pas”, reclamă constănțeanca.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat” Pescarii din Portul Tomis, mesaj pentru primarul Chițac

27 Nov 2020 905

Constănțeanul supărat Noul arhitect șef al Constanței va trebui ales printr-un concurs deschis și transparent

20 Nov 2020 1077

Constănțeanul supărat Absurditate urbanistică în cartierul Tomis Plus din Constanța. Un bloc se ridică între alte două betoane

18 Nov 2020 1455

Constănțeanul supărat. Petiție. Județul nostru nu are paturi pentru arși în niciun spital public!

17 Nov 2020 1269

Constănțeanul supărat. Petiție pentru oprirea lucrărilor realizate în situl arheologic din centrul municipiului Constanța

10 Nov 2020 1853

Constănțeanul supărat “Vrem străzi asfaltate, trotuare, spații verzi, parcări, locuri de joacă pentru copii în cartierul Tomis Plus!”

09 Nov 2020 1499

Constănțeanul supărat Casa Embiricos, care ar trebui să devină un incubator de afaceri, în pericol! Bucăți solide de tencuială au căzut de la înălțime!

03 Nov 2020 2976

Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat "Au apărut și au dispărut zone verzi, de ce?"

17 Oct 2020 3944

Constănțeanul supărat O localnică din Peninsulă îi transmite primarului Făgădău că de gazon și asfaltare au nevoie toate cartierele. Fără vreo distincție (galerie foto)

19 Aug 2020 5678

Constănțeanul supărat Petiție depusă în urmă cu un an la cabinetul primarului, rămasă fără răspuns. Celebrii stâlpișori de pe strada Poporului rezistă!

18 Jul 2020 2984

Constănțeanul supărat Proiectul de reducere a eroziunii costiere a falezei de la Cazino "invită" cumva la aruncarea gunoaielor chiar la fața locului (galerie foto)

17 Jul 2020 2170

Constănțeanul supărat Cum puteți numi această amenajare drept pistă pentru biciclete? (galerie foto)

11 Jul 2020 2140

Constănțeanul supărat Malurile lacului Siutghiol devin proprietăți private iar salvarea lui începe să devină o utopie (galerie foto)

09 Jul 2020 2636

Constănțeanul supărat O instanță din București a anulat o HCL. Primăria nu mai poate da amenzi! Motivul pentru care spațiile verzi sunt invadate de mașini (galerie foto)

08 Jul 2020 2721

Constănțeanul supărat Cum au fost “tăiați” la rectificarea bugetară, 270.000 lei, bani destinați pentru PUG-ul, PUZ Peninsulă și PUZ Portul Tomis?(documente)

03 Jul 2020 1669