Constănțeanul supărat “PUZ Mamaia este o derogare totală de la PUG . Un nou ansamblu imobiliar pe malul lacului Siutghiol”


Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei avertizează că în comisia de urbanism a Consiliului Local Municipal a ajuns o documentație în baza căreia un investitor vizează edificarea unui ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol din Mamaia.

Este vorba de spre o investiție propusă de  Olteanu Daniel şi Olteanu Daniela, iniţiatorii planului urbanistic de detaliu privind „PUD pentru construire imobil de locuinţe colective”. Terenul de 441 mp, care face obiectul prezentului PUD este situat în stațiunea Mamaia, pe lacul Siutghiol, în zona Hotel Metropol lot 5, zona destinată construcțiilor hoteliere și de locuințe, cu regim de înălțime P+5-8. Mai exact, vor fi trei immobile cu apartamente: unul S+P+6, unul S+P+5 şi unul S+P+4.
PUD-ul se află în dezbatere publică , astfel încât locuitorii sunt invitați să trasmită observaţii şi propuneri în perioada 06.05.2020 – 21.05.2020 prin poştă, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa sau prin e-mail la primarie@primaria-constanta.ro.

“Consilierii municipali PNL din cadrul Comisiei de urbanism a cărei membră sunt împreună cu colegul meu, consilier Florin Gavrilă am specificat că acest proiect nu este benefic pentru locuitorii din zonă. Se va încerca obținerea unor transparente la nivelul parterului, pentru a se crea o legătură vizuală cu lacul Siutghiol, acesta fiind elemental natural ce dă specificitate locului -  așa scrie  în documentația care a ajuns la comisie.
Această legatură vizuală va fi pentru cei ce vor locui în imobilul nou la parter, pentru restul cetățenilor, turiștilor, va fi un alt beton înalt, care va obstrucționa legătura vizuală cu lacul, iar "elementul natural" va fi înlocuit cu un element hidos artificial, legătura cu elementul natural fiind întreruptă”, susține Mihaela Andrei.
Consilierul local municipal PNL consideră că astfel de proiecte ajung la aprobare în Consiliul Local Municipal,  pentru că elaborarea Planului Urbanistic General a fost amânată de nenumărate ori fără niciun fel de limită.
“Cine este responsabil pentru acest dezastru privind amenajarea teritoriului din Constanța? De ce nu s-a terminat/actualizat PUG-ul, de ce durează de 10 ani încoace, cine nu și-a făcut treaba, cine nu a prevăzut bani în buget? Lipsa planului de Urbanism General (PUG) este acum încercată, încălcând legislația, cu neconformele planuri denumite “inedit” Urbanism Zonal. Constanța are peste 3000 de astfel de Puz-uri. PUZ-urile de parcelă fac derogare de la prezentul PUG. PUZ-ul pentru o zona poate exista, dacă se dorește, ca un studiu oarecare sau o “propunere” de coordonare și nu de reglementare cu derogare aferentă! PUZ Mamaia este o derogare totală de la PUG și asta a permis construcții, mai ales pe partea cu lacul, care cu siguranță nu ar fi trebuit să fie permise. Până când nu este elaborat PUG-ul, se poate orice!”, apreciază consilierul liberal.
 
Citește și:

Imobil de trei etaje, pe strada Fuiorului din Constanţa. Undă verde pentru Danic Alex 2002

Firma Dani Alex 2002 ridică un bloc în Constanţa. Vezi unde!


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 455

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 474

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 346

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 333

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 541

Ședință Consiliul Local Constanța Terenuri din Constanța și stațiunea Mamaia, unele cu acces la promenadă, scoase la vânzare de administrația Chițac (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 1074

Undă verde de la Primăria Constanța Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să modifice restaurantul Tomis din Mamaia

21 Apr 2024 631

Razie de amploare a polițiștilor și jandarmilor în județul Constanța! Sute de sancțiuni, aplicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 469

Fotoreportaj Constanța Cum arată plajele din Mamaia și Eforie? Imagini din dronă (FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 606

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 887

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 398

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 630

OMD Mamaia Vibrant și Inegalabil – 1 Mai și Paște pe litoralul românesc

19 Apr 2024 446

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 379

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 913