Constănțeanul supărat S-a oprit căldura, deși temperaturile a 3 nopți consecutive sunt sub 10 grade!Un constănțean ne-a comunicat nemulțumirea lui vis-a-vis de oprirea căldurii în municipiu. 


Termoficare SRL a oprit agentul termic căldura, începând cu data de 18 aprilie 2023, în conditiile în care, în această perioada la Constanța temperaturile a 3 nopți consecutive sunt sub 10 grade!

Aceasta "condiție" este impusă tot de Termoficare SRL, la începutul sezonului rece 2022: "Totuși, dacă temperaturile medii pe timpul a trei nopți consecutive sunt mai mici de 10 grade Celsius, Termoficare Constanța ar putea da drumul la căldură mai devreme." ,  spune constănțeanul supărat. 

Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, directorul general Termoficare Constanța, Liviu Popa a declarat că pornirea sistemelor centralizate de încălzire toamna și oprirea în primăvară se fac pe niște reguli stabilite în reglementări.

Pornirea sistemelor centralizate de încălzire toamna și oprirea în primăvară se fac pe niște reguli stabilite în reglementări.
 
Când avem consecutive trei nopți cu temperaturi de 10 grade sau mai mari, sunt îndeplinite condițiile de oprire a  căldurii. Când avem toamna, temperaturi medii de 3 nopți consecutive sub10 grade sau 10 grade sunt condiții de pornire a sistemelor municipale de încălzire.
 
Ceea se se întampla acum, vedeam temepraraturile minime nocturne, nu rezultate din măsuratori, ci date de site –uri., a precizat Popa. 

 Liviu Popa a mai punctat că multe asociații au dorit oprirea căldurii încă din luna aprilie. 


Luăm temperaturile de la meteo Dobrogea. Temepraturile sunt minime. Am avut multe solicitări încă de la începutul lunii aprilie de la mai multi agenți economici sau asociații de a le opri caldura. Fiecare consumator are un contor de energie termică și cine a vrut să își oprească căldura mai înainte de a fi indplinite conditiile de temepratura nocturnă medie, a putu să o facă.

Acum parcurgem o perioadă tranzitorie între vremea răcoroasă și vremea caldă care va veni. În unele locuințe se simte un oarecare discomfort termic, dar temepraturile depășesc condițiile prevăzute de reglementări.

Este important de știut că se ia în calcul temperatura medie a nopții. 

Nu temperatura minimă a nopții se ia în calcul, ci temperatura medie a nopții. Așa este reglementarea., a mai punctat Popa. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1506

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 4801

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 754

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 926

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1129

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 1940

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5215

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 3940

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1191

Constănțeanul supărat- „De ce pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au creat casete pentru spații verzi, iar pe Șoseaua Mangaliei nu?“

28 Jun 2023 8684

Constănțeanul supărat. Arțarii din Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, puși la pământ de drujbele firmei care lucrează pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

17 Jun 2023 3547

Constănțeanul supărat Stațiunea Mamaia, bombardată cu documentații de urbanism!

02 Jun 2023 1220

Constănțeanul supărat Plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)

31 May 2023 1152

Constănțeanul supărat. Noile giratorii de la intrarea în stațiunea Mamaia costă o mică avere „Confort Urban lucrează cu prețuri mai mari decât CNAIR"

23 May 2023 1262

Constănțeanul supărat Petiție pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția B-dul Lăpușneanu – str. Suceava

23 May 2023 1546