Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

  • Medicul infecționist Corina Maxim-Mitroi, de la Spitalul de Boli Infecțioase, trage un nou semnal de alarmă în legătură cu situația spitalului aflat în subordinea Primăriei Constanța, unde după 7 luni de la suspendarea activității, redeschiderea parțială se traduce prin doar 10 paturi de spitalizare de zi!
  • SCBI a fost redeschis parțial și funcționează cu 10 paturi de zi, fără spitalul modular anunțat cu surle și trâmbițe și fără nicio consolidare, așa cum primarul a promis
 
 

Medicul infecționist Corina Maxim-Mitroi, de la Spitalul de Boli Infecțioase, trage un nou semnal de alarmă în legătură cu situația spitalului aflat în subordinea Primăriei Constanța, unde după 7 luni de la suspendarea activității, redeschiderea parțială se traduce prin doar 10 paturi de spitalizare de zi!

Mesajul medicului vine și în contextul în care primarul Constanței, devenit suspect într-un dosar instrumentat de DNA, a alocat fonduri pentru evenimentele dedicate zilei orașului, în schimb manifestă în continuare dezinteres în raport cu cadrele medicale care în timpul pandemiei de COVID 19 au salvat mii de vieți și care nu știu ce se va alege pe viitor de locurile lor de muncă. Pentru că SCBI a fost redeschis parțial și funcționează cu 10 paturi de zi, fără spitalul modular anunțat cu surle și trâmbițe și fără nicio consolidare, așa cum primarul a promis.

Iată mesajul medicului Corina Maxim-Mitroi:
„Hmmm....alți primari au ajuns să dea cu subsemnatul pe la DNA mai pe la al doilea mandat așa, nu imediat cum s-au înscăunat...Actualul primar al Constanței, probabil realizând și domnia sa că nu mai prinde un al doilea mandat, nu a vrut să mai piardă timpul!

Pe cât de tristă e situația orașului nostru, pe atât de mult ne merităm soarta. Pentru că acceptăm cu toții, cu resemnare, să continuăm să fim mințiți în față! Cu seninătate! De atâta amar de vreme! Indiferent de cine s-a perindat pe la șefia urbei, parcă atât de rău ca acum nu a fost niciodată! Mai ales că am avut încredere că se va produce o schimbare! Dar de unde?! Am rămas cu proiecte mirobolante pe hârtie, promisiuni deșarte...în timp ce realitatea din viețile noastre, ale constănțenilor este cruntă! (…)

Domnule Chițac, veți rămâne în istoria orașului ca primarul incapabil să deschidă spitalul de boli infecțioase, potent doar de redeschideri parțiale...de niște aripioare de clădire! Rușinos!

Primarul care a găsit fonduri pentru nu-știu-ce sărbătoare a orașului, pentru nu-știu-ce logo de promovare, dar care nu a găsit fonduri pentru reparația capitală a singurului spital pe care îl aveți în administrație...că de o clădire nouă, nici nu ați luat în discuție....

Jenant!
In timp ce OCH-ul construiește un nou corp! Oare de ce sectorul privat reușește mereu să construiască iar tot ce ține de partea publică...rămâne la coada vacii?! La noi...că la Timișoara lucrurile stau cu totul altfel!

După 7 luni de scremut, dvs, dle primar ați fost în stare să redeschideți doar 10 paturi de spitalizare de zi!  Nicio consolidare, niciun modular care să preia din paturile pierdute și să permită spitalului să supraviețuiască! Și angajaților să aibă siguranța locului de muncă! Și să nu mai stea prin diverse concedii sau să fie rotiți pe puținele posturi existente în prezent...

Pentru atâta lucru vreți să vă ridicăm osanale?! Pentru astea 10 paturi?
Oți aștepta și să mulțumim din suflet partidului că ați igienizat clădirea de la Medeea?!

Știți ce ați realizat?! Extrem de puțin!  Pacienții imunodeprimați, aflați în evidența noastră nu vor să se interneze la Medeea pentru că nu au condiții! În spitalul lor, așa cum ne spun ei, aveau în saloane: televizor, frigider, aer condiționat...acum nu mai au nici măcar atâta lucru. Împart 2 frigidere și 2 băi pe hol! Și suferința bolii!

Ce înseamnă 10 paturi de Secție de Zi, când trebuie plătiți atâția angajați?!
Câți am mai rămas, tot suntem mulți! 10 paturi de spitalizare de zi pentru un oraș întreg, mai ales în perioada verii când populația se dublează?!
Iar dacă omul are nevoie de internare continuă?! La ora 20.00 când se termină programul Secției de Zi, îl vom decupla de la perfuzie și îl vom trimite acasă până a doua zi?!
Unde îl trimitem?

Tot la suprasolicitatul Județean sau nu mai bine, îl trimitem la dvs la primărie? Sau la DSP? Poate îmi dați un răspuns...
Prea puțin ați realizat în 7 luni de la incendiu, domnule primar! Poate că aveți aplaudacii de serviciu, care vă aclamă, că deh....știu ei de ce (știm și noi, că nu suntem chiar toți cretini...servilismul servește interesului personal care din nefericire primează) dar vă rog, veniți cu picioarele pe pământ printre noi, constănțenii de rând! A cam venit momentul, nu credeți? Urgentați lucrările!! Aduceți modularul!! Faceti odată spitalul!!
Și vin și vă întreb din nou și din nou!

Din ce va plăti spitalul salariile pentru atâția angajați?! Când activitatea se desfășoară pe niciun sfert din ce făceam în trecut?! Iar ideea creață care se vehiculează prin spital cum că bolnavul trebuie să mai plătească pentru câte-o analiză sau vreo ecografie, mi se pare nesustenabilă! Câtă vreme în legislația actuală, românul care plătește asigurări de sănătate și merge la spitalul de stat, cu bilet de trimitere sau în regim de urgență nu ar trebui să mai dea vreun ban în plus.

Că dacă vrea să dea bani în plus, merge liniștit la privat! Înțelegeți?

Poate vor înțelege și CA- ul și managementul susținute de dvs că oricât de performanți am vrea să fim (și har Domnului că noi chiar am fost), oricât de diversificată ar deveni activitatea ambulatoriului sau a secției de zi, spitalul de stat, cu precădere cel de boli infecțioase nu trebuie să urmărească profit ci doar sănătatea individului și deci sănătatea publică a comunității! Că d'aia e spital public!!

Oare nu cumva contractările cu Casa (CJAS) ar trebui îmbunătățite??

Nu știu că nu mă pricep, doar întreb! Oare nu cumva contractările privaților cu Casa sunt mai ...profitabile? Nu știu....întreb...dacă înțelegeți ce vreau să zic...

Bilanț: 20 mai...Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi SZ și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea! Dar cum ziceați și dvs..."It's C 'on' stanța!"
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 2766

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 1811

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1220

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2644

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 1910

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3352

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1404

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1319

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1502

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1435

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 1015

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 2000

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2811

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

21 Mar 2022 1738

Constănțeanul supărat. De ce întârzie lucrările pe Ștefan cel Mare? Pentru că suntem balcanici și ne place să dăm vina pe greaua moștenire

17 Mar 2022 3639