Constănţeanul supărat „Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror“ (galerie foto)


Secţia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judeţean din Constanţa arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror, susţin reprezentanţii USR Constanţa. Imaginile surprinse de aceştia (vezi galeria foto) înfăţişează paturi vechi, cearceafuri pătate, pereţi scrijeliţi cu mesaje ale foştilor pacienţi, toalete insalubre, tavane din care curge apă - un tablou de care au parte zilnic pacienţii și cadrele medicale.

„Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror. (...) România se află pe locul doi în Europa din punctul de vedere al incidenţei bolilor mintale. Statul român este departe de a fi pregătit să îi ajute pe pacienţii cu tulburări psihice. Dar la Constanţa, situaţia este mult mai gravă. Constanţa este singurul judeţ unde nu există o secţie de bolnavi cronici.

Toate judeţele care au o secţie de psihiatrie în cadrul SJU au și spitale separate de psihiatrie, cu paturi pentru bolnavi acuţi și cronici. Spitalele de specialitate sunt situate la periferie sau în afara reședinţelor de judeţ. Toate dispun de condiţii hoteliere, săli de sport, terapie ocupaţională și acoperă toată patologia psihiatrică. La Constanţa nu s-a putut. Am fost conduși de infractori care au transformat sistemul medical într-un rai al spăgilor. Este imperios necesar să investim în sănătate în anii viitori”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa susţine, în replică, faptul că secţia exterioară de la Palazu va intra în renovare. „În cel mai scurt timp secţia va intra în renovare. A fost deja efectuată  o evaluare tehnică și, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, urmează demararea lucrărilor (reparaţii grupuri sanitare, acoperiș, montare tarkett etc ). Până în momentul de faţă au mai fost efectuate igienizări, s-au achiziţionat paturi noi, saltele, noptiere și mese. Clădirea, care datează din anul 1950 și este recunoscută sub numele de «Casa Agronomului», necesită lucrări de reabilitare. Acestea vor fi efectuate fără întreruperea activităţii medicale. Concomitent cu lucrările de reparaţii, se va lucra la proiectul necesar unei clădiri noi, care să respecte standardele de calitate“, a precizat  conducerea unităţii medicale.

Sursa foto: Facebook / USR Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Singurul judeţ fără paturi pentru cei cu boli psihice cronice Ce au găsit inspectorii Avocatului Poporului în secţia exterioară de Psihiatrie Palazu Mare (document)

04 Dec 2019 3342

Psihiatria din Constanţa a primit în 2018 aproape 800.000 de euro de la CJC. Managerul Cătălin Grasa recunoaşte că nu a folosit banii - „Asta e. Facem ce putem!“ (documente + galerie foto)

22 Aug 2019 7649

Consilierul județean Florin Goidea, despre Secția de Psihiatrie - „Administrația a lăsat în «paragină» secția Spitalului Județean aflată la Palazu!“

08 Aug 2019 1604

În semn de protest față de „ororile” din sănătate Diana Cârjaliu a renunțat la conducerea secției de Psihiatrie din Constanța

02 Aug 2019 5376

Diana Cîrjaliu-Meliu, şefa Secţiei de Psihiatrie, cu patru terenuri şi şase imobile (document)

07 Oct 2016 6348

Judecătoria Constanţa, undă verde pentru internarea nevoluntară a unei femei la Secţia Psihiatrie

10 Sep 2015 1772

UPDATE Celebrul psihiatru Florin Tudose a decedat

12 Oct 2014 4489