Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

  • Deși administrația locală a promis în repetate rânduri că Spitalul va fi gata, la distanță de 10 luni și cu un nou val de infectare în desfășurare, lucrurile sunt departe de a fi remediate
  • Amintim că un incendiu violent a izbucnit pe data de 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, în urma căruia şapte pacienţi au decedat
  • Secţia cu 19 paturi, pentru pacienţi adulţi cu boli infecţioase de sezon, este funcţională din luna iunie, în prezent în regim de spitalizare continuă, după ce spitalul fusese redeschis doar pentru spitalizarea de zi, localizată la demisolul clădirii

Numărul de cazuri de covid din aceste zile este în creștere.
„În acest moment este mai puțin important numărul de cazuri, ci contează mai mult gradul de ocupare a spitalelor.
Din păcate, Constanța nu are de zece luni spital de Infecțioase, închis în urma unui incendiu și redeschis parțial, recent.
Fără secție de anestezie și terapie intensivă, cu numai 19 paturi, acesta funcționează la cote de avarie.
O unitate sanitară cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral este de neconceput.
Deși administrația locala a promis în repetate rânduri că Spitalul va fi gata, la distanță de 10 luni și cu un nou val de infectare în desfășurare, lucrurile sunt departe de a fi remediate.
Așa cum Ministerul Sănătății a dat dovadă de o buna gestionare a valului 6, cu soluții echilibrate și eficiente și autoritățile locale au obligația și responsabilitatea să facă tot posibilul pentru a rezolva problema spitalului constănțean", susține Cristina Dumitrache, deputat PSD de Constanța.



Amintim că un incendiu violent a izbucnit pe data de 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, în urma căruia şapte pacienţi au decedat.



Toţi cei internați au fost evacuaţi şi mutați în alte unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.


Autoritățile au luat decizia închiderii întregii unități sanitare și ce a urmat după știm cu toții.

Imediat după incendiu au fost făcute însă niște expertize.

Una a fost finalizată la jumătatea lunii decembrie 2021, iar cealaltă pentru siguranța construcției a fost finalizată la jumătatea lunii ianuarie 2022.
În urma acestora, s-a stabilit că spitalul este sigur să funcționeze - aripa mică și doar jumătate din aripa L-ului.
Și au urmat proiecte de reautorizare, licitații, firme care au plecat, promisiuni care nu au fost onorate.
Secţia cu 19 paturi, pentru pacienţi adulţi cu boli infecţioase de sezon, este funcţională din luna iunie, în prezent în regim de spitalizare continuă, după ce spitalul fusese redeschis doar pentru spitalizarea de zi, localizată la demisolul clădirii.



„După aproximativ nouă luni de la incidentul din 1 octombrie 2021, în sfârşit, clădirea spitalului s-a redeschis. De fapt, a fost redeschisă, în urmă cu trei săptămâni, doar pentru spitalizarea de zi, care era localizată la demisolul clădirii, iar începând de ieri funcţionează şi una dintre secţiile de boli infecţioase adulţi, cu un număr de 19 paturi. Sperăm ca în cel mai scurt timp să fie funcţionale şi secţiile de la etajul unu şi etajul doi. În acest moment, numărul de paturi este mult mai mic comparativ cu ce am avut anterior, dar dat fiind că jumătate din aripa lungă a clădirii este nefuncţională şi va fi nefuncţională în perioada imediat următoare, chiar dacă numărul de paturi este relativ mic, noi suntem mulţumiţi că, în sfârşit, putem să venim în sprijinul constănţenilor şi al turiştilor care vin pe litoral şi să putem să asistăm în regim de spitalizare continuă bolile infecţioase obişnuite, bolile infecţioase de sezon”, a declarat managerul SCBI Constanţa, Claudia Cambrea, la ZIUA LIVE.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 630

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 2908

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1243

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3523

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2572

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10467

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4542

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2800

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2021

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5433

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1132

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1439

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1618

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2341

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5724