Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

  • Deși administrația locală a promis în repetate rânduri că Spitalul va fi gata, la distanță de 10 luni și cu un nou val de infectare în desfășurare, lucrurile sunt departe de a fi remediate
  • Amintim că un incendiu violent a izbucnit pe data de 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, în urma căruia şapte pacienţi au decedat
  • Secţia cu 19 paturi, pentru pacienţi adulţi cu boli infecţioase de sezon, este funcţională din luna iunie, în prezent în regim de spitalizare continuă, după ce spitalul fusese redeschis doar pentru spitalizarea de zi, localizată la demisolul clădirii

Numărul de cazuri de covid din aceste zile este în creștere.
„În acest moment este mai puțin important numărul de cazuri, ci contează mai mult gradul de ocupare a spitalelor.
Din păcate, Constanța nu are de zece luni spital de Infecțioase, închis în urma unui incendiu și redeschis parțial, recent.
Fără secție de anestezie și terapie intensivă, cu numai 19 paturi, acesta funcționează la cote de avarie.
O unitate sanitară cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral este de neconceput.
Deși administrația locala a promis în repetate rânduri că Spitalul va fi gata, la distanță de 10 luni și cu un nou val de infectare în desfășurare, lucrurile sunt departe de a fi remediate.
Așa cum Ministerul Sănătății a dat dovadă de o buna gestionare a valului 6, cu soluții echilibrate și eficiente și autoritățile locale au obligația și responsabilitatea să facă tot posibilul pentru a rezolva problema spitalului constănțean", susține Cristina Dumitrache, deputat PSD de Constanța.Amintim că un incendiu violent a izbucnit pe data de 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, în urma căruia şapte pacienţi au decedat.Toţi cei internați au fost evacuaţi şi mutați în alte unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

Autoritățile au luat decizia închiderii întregii unități sanitare și ce a urmat după știm cu toții.

Imediat după incendiu au fost făcute însă niște expertize.

Una a fost finalizată la jumătatea lunii decembrie 2021, iar cealaltă pentru siguranța construcției a fost finalizată la jumătatea lunii ianuarie 2022.
În urma acestora, s-a stabilit că spitalul este sigur să funcționeze - aripa mică și doar jumătate din aripa L-ului.
Și au urmat proiecte de reautorizare, licitații, firme care au plecat, promisiuni care nu au fost onorate.
Secţia cu 19 paturi, pentru pacienţi adulţi cu boli infecţioase de sezon, este funcţională din luna iunie, în prezent în regim de spitalizare continuă, după ce spitalul fusese redeschis doar pentru spitalizarea de zi, localizată la demisolul clădirii.„După aproximativ nouă luni de la incidentul din 1 octombrie 2021, în sfârşit, clădirea spitalului s-a redeschis. De fapt, a fost redeschisă, în urmă cu trei săptămâni, doar pentru spitalizarea de zi, care era localizată la demisolul clădirii, iar începând de ieri funcţionează şi una dintre secţiile de boli infecţioase adulţi, cu un număr de 19 paturi. Sperăm ca în cel mai scurt timp să fie funcţionale şi secţiile de la etajul unu şi etajul doi. În acest moment, numărul de paturi este mult mai mic comparativ cu ce am avut anterior, dar dat fiind că jumătate din aripa lungă a clădirii este nefuncţională şi va fi nefuncţională în perioada imediat următoare, chiar dacă numărul de paturi este relativ mic, noi suntem mulţumiţi că, în sfârşit, putem să venim în sprijinul constănţenilor şi al turiştilor care vin pe litoral şi să putem să asistăm în regim de spitalizare continuă bolile infecţioase obişnuite, bolile infecţioase de sezon”, a declarat managerul SCBI Constanţa, Claudia Cambrea, la ZIUA LIVE.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. „Achiziţia administrației Chițac de material dendro-floricol în valoare de 20.000.000 euro, miroase de la o poştă a tun, a jaf"

20 Sep 2022 1077

UPDATE. Explicațiile conducerii CMSC! Constănțeanul supărat. A mai dispărut un spațiu verde în Constanța. Platformă betonată în Microrezervația de la CMSN (VIDEO)

31 Jul 2022 2442

Constănțeanul supărat. Gratuitate doar pe timp de noapte. Abonamentele achiziționate pentru plata parcării în municipiu rămân neschimbate

27 Jul 2022 2098

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

11 Jul 2022 1510

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 1658

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 4649

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 2246

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1879

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 3174

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 2451

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3798

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1583

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1727

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1711

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1886