Constănțeanul supărat. Ultima modă în imobiliarele din Mamaia - faci hotel din terasă!

  • Asociația Baricada Verde ia atitudine în legătură cu solicitarea unui investitor imobiliar din stațiunea Mamaia, care vrea să transforme o terasă într-un hotel

  • Asociația susține că în urma sesizării lor, PUD-ul aflat în dezbatere publică a fost afișat pe site-ul primăriei Constanța

  • După sesizare, perioada de observații asupra documentelor online pe site-ul primăriei municipiului Constanța a fost prelungită până pe 13.04.2021


Asociația Baricada Verde ia atitudine în legătură cu solicitarea unui investitor imobiliar din stațiunea Mamaia, care a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru a transforma o terasă într-un hotel.
 
Beneficiarul PUD-ului este SC Răsărit de Soare Com SRL iar documentația vizează un imobil P+1E, cu destinația de cazare, comerț și alimentație publică.
 
Terenul pe care se dorește realizarea construcției are 77mp iar investitorul dorește extinderea construcției existente P și realizarea uneia noi P+1E.
 
Deoarece există o restricție de construire pentru imobilele din zona de protecție Cazino Mamaia, stabilită prin PUZ aprobat cu HCLM 121/24.05.2013, se realizează acest PUD.
 
Municipalitatea a publicat în luna martie a.c., anunțul de consultare asupra propunerilor preliminare de elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu pentru terasa Răsărit de Soare, din zona Cazino, stațiunea Mamaia.
 
Anunțul a fost public însă după ce Asociația Baricada Verde a sesizat primăria Constanța în legătură cu lipsa detaliilor legate de acest proiect.
 
“ Ultima modă în imobiliarele din Mamaia: faci hotel din terasă! N-ar fi o problemă dacă nu s-ar face pe BLAT. Și cu complicitatea angajaților primăriei.
Dacă nu am fi sesizat primăria, proiectul nu ar fi reintrat in dezbatere”, susțin cei de la Baricada Verde.
 


Dovada o regăsit în secțiunea “foto”, care conține răspunsul primăriei.
 
După sesizare, perioada de observații asupra documentelor online pe site-ul primăriei municipiului Constanța a fost prelungită până pe 13.04.2021, când Serviciul strategii și planificare urbană va comunica rezultatele dezbaterii publice.

 

Citește și:

Un nou PUD în consultare publică Se solicită extinderea Terasei Răsărit de Soare din Mamaia

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe strada Corneliu Coposu din Palazu Mare îi cer primarului Chițac să nu autorizeze construcția unui bloc în cartier

23 Mar 2021 4481