Constanteanul suparat

Constănţeanul supărat Un bărbat acuză un fost director din Primăria Constanţa că şi-a ridicat hotelul parţial pe proprietatea sa! (documente + galerie foto)

Cu banii câştigaţi pe mare, Gabriel Tudoraşcu a achiziţionat, în 2015, un imobil (construcţie plus teren), în staţiunea Mamaia, zona A1 Perla Select, compus din teren în suprafaţă de 275,7 mp, conform contractului de vânzare-cumpărare, autentificat sub nr. 17/23.01.2015 la Biroul Notarial Raşid Geandan.
 
Constănţeanul a depus mai multe sesizări la Primăria Municipiului Constanţa şi la Inspectoratul Judeţean în Construcţii, prin care reclamă faptul că, în vecinătatea imobilului său, hotelul Alma, construcţia edificată de SC Alpil Star SRL, în urma emiterii Autorizaţiei de construire nr. 2557/13.11.2008, depăşeşte limitele proprietăţii, fiind aşezată parţial pe proprietatea constănţeanului, conform măsurătorilor cadastrale efectuate de SC Total Cad Consult SRL (vezi secţiunea „Documente“ a ediţiei online).
 
Totodată, Tudoraşcu a mai reclamat lipsa acordului vecinului, cu ocazia întocmirii documentaţiei pentru emiterea autorizaţiei de construire, şi a solicitat autorităţilor abilitate să sancţioneze SC Alpil Star SRL pentru încălcarea normelor legale.

Sesizări şi răspunsuri negative de la autorităţi

Răspunsurile primite de la Primăria Constanţa, respectiv Direcţia Urbanism, Serviciul Autorizaţii în Construcţii şi Direcţia Poliţia Locală, sunt favorabile SC Alpil Star SRL, în sensul în care, în urma verificărilor, s-a constatat că realizarea construcţiei - hotel Alma - s-a efectuat cu respectarea autorizaţiei de construire. Aceste comunicări (vezi secţiunea „Documente“ a ediţiei online) l-au determinat pe constănţean să considere că „patronul hotelului Alma, Ionel Pilat, este favorizat sau acoperit de foştii colegi cu care a lucrat în Primărie“, ne-a explicat Gabriel Tudoraşcu, care este hotărât să meargă în instanţă.
 
În paralel, bărbatul s-a adresat şi Inspectoratului Judeţean în Construcţii cu o sesizare similară. Iată o parte din răspunsul instiuţiei: „Ca urmare a verificărilor efectuate în teren, s-a constatat nerespectarea prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, referitoare la emiterea Certificatului de urbanism nr.9 07/26.02.2008, care a stat la baza emiterii Autorizaţiei de construire nr. 2557 din 13.11.2008 de către Primăria Municipiului Constanţa. A fost sesizată instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa pentru a solicita instanţei de contencios administrativ anularea actelor emise de Primăria Municipiului Constanţa, cu nerespectarea prevederilor legale“, se mai arată în răspunsul ISC. (comunicarea integrală este disponibilă în secţiunea „Documente“).
 
Tudoraşcu a depus, pe 29 august 2017, o sesizare şi primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. În documentul înregistrat la Primărie, constănţeanul îşi exprimă nemulţumirea faţă de nota de constatare emisă în urma controlului derulat de Corpul de Control, condus, până în urmă cu câteva săptămâni, de Ionuţ Pripişi, şi menţionează că, din documentele şi fotografiile ataşate sesizării, se poate vedea cu uşurinţă poziţionarea ferestrelor, ce încalcă limitele legale de doi metri, conform art. 615.
 
Tudoraşcu solicită edilului-şef, Decebal Făgădău, să dispună o verificare a celor sesizate de el. Până în acest moment, nu a primit un răspuns, însă Primăria se află încă în termenul legal să ofere un punct de vedere.

O altă nemulţumire a bărbatului vizează modalitatea în care familia Pilat ar fi intrat în posesia parcării din zona Perla Select.

Despre Alpil Star SRL

Societatea Alpil Star SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa, zona Perla - spaţiul comercial nr. 9. Asociat unic şi administrator al societăţii este Georgeta Pilat, soţia fostului director al Direcţiei Servicii Publice din Primăria Constanţa, Ionel Pilat. Obiectul de activitate al firmei constă în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2011, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, unic asociat al societăţii era Ion Burducel, tatăl Georgetei Pilat. Până în mai 2007, SC Alpil Star SRL s-a numit Pisica de Mare SRL. În acelaşi an, pe 20 decembrie, seniorul Burducel s-a retras din funcţia de administrator al firmei, lăsându-i locul fiicei sale, Georgeta.
 
În anul 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul cunoscut generic „Mita de la Primărie“. În această cauză, Constantin Babuş, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, Ionel Pilat, directorul Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, şi Marius Tărcatu, director economic la Consiliul Judeţean Constanţa (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie.
 
Pe data de 19 decembrie 2005, Constantin Babuş, Marius Tărcatu şi Cornel Pilat au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conform organelor de anchetă, „inculpatul Babuş Constantin, în toamna anului 2002, i-a pretins lui Burciu Dumitru suma de 20.000 USD, pe care a primit-o în anul 2004, prin intermediul lui Tărcatu Marius, pentru a-i facilita cumpărarea unui teren, iar inculpatul Pilat Cornel l-a constrâns pe Burciu Dumitru pentru a-i vinde un spaţiu comercial la un preţ derizoriu“. Împotriva celor trei directori s-a dispus măsura reţinerii pe timp de 24 de ore, propunerea procurorului de arestare preventivă a acestora fiind respinsă de instanţa de judecată. Pe data de 5 mai 2008, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Babuş la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Tot atunci, Tărcatu a luat doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată, iar Pilat s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. 

Cum se apără familia Pilat, proprietara hotelului Alma?

Contactaţi telefonic, membrii familiei Pilat au acceptat să ofere un punct de vedere în legătură cu sesizările depuse de vecinul lor. Aceştia consideră că doar judecătorii le pot face dreptate.
 
Georgeta Pilat, administrator al firmei Alpil Star SRL, afirmă că hotelul deţinut în zona Perla Select respectă toate normele legale: „Suntem în regulă cu întreaga construcţie. Domnul respectiv nu este la prima sesizare, normal era să meargă în instanţă, mai ales după ce Primăria şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au răspuns că hotelul s-a ridicat cu respectarea autorizaţiei de construcţie. Ţin să menţionez că nu am discutat niciodată cu acest domn“.
 
Referitor la nemulţumirile formulate de Gabriel Tudoraşcu, Georgeta Pilat a afirmat că „este foarte ciudat faptul că toţi proprietarii din acea zonă deţin câte 250 de mp, în timp ce acesta are o suprafaţă de 275 mp, ceea ce înseamnă că a cumpărat şi o bucată din domeniul public cu destinaţie de alee pietonală. Probabil vânzarea s-a realizat în baza unui cadastru vechi. Este o situaţie încâlcită, căreia nici Oficiul de Cadastru nu i-a dat de cap, până în prezent“, a precizat administratorul firmei care deţine hotel Alma.
 
În legătură cu parcarea din zona Perla Select, familia Pilat susţine că terenul a fost cumpărat prin intermediul licitaţiei organizate de municipalitate în perioada 2002-2004.

Cele două părţi se vor întâlni în instanţă. Gabriel Tudoraşcu va depune, luna viitoare, acţiunea de chemare în judecată a societăţii Alpil Star SRL.
 
Vom reveni.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

25 Sep, 2017 08:59

Ce bine e sa fii salariat la stat, bugetar! Te alegi cu terenuri, hoteluri si se mai pling ca sint prost platiti.

Articole asemanatoare

Construcție inedită la Constanța. Cum a fost protejat un copac ce stătea în calea unei construcții (galerie foto-video)

18 Mar 2018 1043

Restaurantul şi discoteca Apollo, scoase la mezat de Fiscul din Eforie. De la ce preţ porneşte licitaţia (documente)

17 Mar 2018 373

Locuința lui Gheorghe Hagi, ținta hoților. Polițiștii au reținut un suspect de furt. Prejudiciul se ridică la zeci de mii de euro

15 Mar 2018 406

Imobil care aparţine familiei fostului şef SIE, impozitat cu 500% de Primăria Constanţa. Lista completă a proprietarilor "taxaţi"

14 Mar 2018 1296

Tragedie în județul Constanța. Bărbat carbonizat. Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat (galerie foto+video)

13 Mar 2018 4483

Constănţenii, consultaţi de municipalitate pentru PUZ-ul iniţiat de Media Outpost SRL. Investitorul va modifica un bloc de pe şoseaua Industrială

13 Mar 2018 861

Licitație publică organizată de B.E.J. „Bogdan Ionică“ în vederea vânzării unui imobil situat în comuna Istria

12 Mar 2018 418

B.E.J. „Bogdan Ionică“ organizează licitație publică în vederea vânzării unui imobil situat în extravilanul comunei Cumpăna

12 Mar 2018 459

Constanţa. Şedinţă extraordinară de CLM. Se aprobă transmiterea în administrarea MApN a imobilului în care va funcţiona Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“! (document)

12 Mar 2018 738

Nicolae Crăciun, acționar al Progress Consulting SA, certificat de urbanism de la Primăria Constanța. Va ridica un bloc de șapte etaje

12 Mar 2018 343

Piaţa imobiliară din Constanţa, în creştere Bloc de trei etaje, ridicat de Stely Metal SRL pe strada Liviu Rebreanu

10 Mar 2018 281

Un nou certificat de urbanism pentru Helen Hostel SRL. Este vizat un imobil de pe strada Constantin Bobescu

10 Mar 2018 649

Accident rutier pe DN 39 Constanţa-Mangalia. O şoferiţă a lovit o femeie care traversa prin loc nepermis

09 Mar 2018 412

Ionuţ Barbu şi Emilian Schwartzenberg investesc într-un imobil în Mamaia

08 Mar 2018 1368

Accident rutier pe bulevardul I.C.Brătianu. Bărbat, lovit pe trecerea de pietoni de un taximetrist

07 Mar 2018 1352

Pe strada Atelierelor din municipiul Constanţa va apărea un bloc cu patru etaje. Cine este investitorul

07 Mar 2018 630

Metropol Star SRL investeşte într-un hotel de patru etaje pe care îl va ridica pe aleea Lunii

07 Mar 2018 641

Un bun imobil deţinut de familia Lazia, compus din teren şi vilă cu trei etaje, scos la licitaţie. Ce spune executorul judecătoresc (document)

07 Mar 2018 2333

„Update“ la blocul construit de Marco Chim SRL în zona Pescărie. Va avea opt etaje în loc de cinci

06 Mar 2018 3024

Fondată de consulul Libanului, Charbel Maroun, Betina M SRL va elabora un PUD pentru două imobile de 12 şi, respectiv, 13 etaje. Unde vor fi situate

06 Mar 2018 597

Un investitor născut în Transnistria ridică un bloc de cinci etaje în Constanţa

05 Mar 2018 1215

Planuri mari ale firmei Teo Doi SRL. Spaţiu comercial situat în zona Cazinoului din Mamaia, extins pe verticală (document)

05 Mar 2018 1483

Se vinde la licitație publică mansarda unui imobil situat in Medgidia

02 Mar 2018 499

Licitație publică in vederea vânzării unui imobil din Satu Nou

02 Mar 2018 315

B.E.J. "Bogdan Ionică" organizează licitație publică în vederea vânzării unui imobil situat in extravilanul comunei 23 August

02 Mar 2018 328

Imagini de la evenimentConstanța. Accident rutier la intersecția străzilor Nicolae Iorga cu Mihai Viteazu. O mașină a intrat într-un imobil. Trei victime (galerie foto + video)

02 Mar 2018 3829

Cine sunt bărbații care au ars de vii în cumplitul incendiu din Ciocârlia de Sus, județul Constanța

02 Mar 2018 5780

Imobil de două etaje pe strada Constantin Bobescu. Helen Hostel SRL, undă verde de la municipalitate

02 Mar 2018 387

CONTINVEST INSOLVENTA SPRL organizează LICITAŢIE PUBLICĂ CU STRIGARE

01 Mar 2018 364

George Chendru, fondator al formaţiei Pindu, va ridica un bloc de patru etaje

28 Feb 2018 1795

B.E.J. "Bogdan Ionică" organizează licitație publică în vederea vânzării unui imobil din Mangalia

27 Feb 2018 275

Licitație publică organizată de B.E.J. "Bogdan Ionică" în vederea vânzării unei cote din dreptul de proprietate a unui imobil din Cerchezu

27 Feb 2018 529

Locuință cuprinsă de flăcări în Agigea, județul Constanța. Intervin pompierii

26 Feb 2018 237

Clădirea de opt etaje ridicată de Ilie Panait pe bulevardul Mamaia va fi supraetajată. Ce document a emis municipalitatea

26 Feb 2018 419

Îşi extinde afacerile Cafeneaua deţinută de familia Simonei Halep „creşte“ cu două etaje

26 Feb 2018 3382

O firmă înfiinţată în 2017 intenţionează să supraetajeze un bloc de patru etaje din Mamaia Nord. Cui aparţinuse iniţial proiectul

24 Feb 2018 963

Certificat de urbanism pentru un imobil de şapte etaje. Luminiţa Alexandru are acordul municipalităţii

23 Feb 2018 409

Imobil din Valu lui Traian, str. Amurgului nr. 21, lot 35 scos la vânzare prin licitație publică de către B.E.J "Bogdan Ionică"

22 Feb 2018 384

B.E.J. "Bogdan Ionică" anunță vânzarea la licitație publică a unui imobil situat în Valu lui Traian

22 Feb 2018 336

Licitație publică organizată de B.E.J. "Bogdan Ionică" în vederea vânzării unui imobil din Valu lui Traian, str. Amurgului nr. 21, lot 19

22 Feb 2018 310

Oficial de la DGASPC Constanța, despre copilul de 5 ani lăsat nesupravegheat într-un imobil

21 Feb 2018 626

Imagini de la evenimentConstanța. Copil blocat în casă. Vecinii, alarmați de plânsete și țipete. Intervin pompierii ISU Dobrogea (galerie foto + video)

21 Feb 2018 1179

Liceul Militar de Marină, funcţional din toamnă Consilierii locali votează transferul clădirii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa la MApN

21 Feb 2018 992

Constanța. Bărbat găsit spânzurat într-un imobil! Medicii nu au mai putut face nimic (galerie foto + video)

20 Feb 2018 2741

​Licitaţie. Consiliul Judeţean Constanţa a demarat procedura pentru noul sediu al Serviciului de Medicină Legală

20 Feb 2018 410

Imobilul de opt etaje care va fi ridicat de GFT Intertrade Logistic SRL, în atenţia Comisiei tehnice de urbanism a Primăriei Constanţa (document)

19 Feb 2018 1019

Se întruneşte Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa. Iată ordinea de zi

18 Feb 2018 304

Imagini de la evenimentConstanța. Accident rutier pe strada Baba Novac. Un șofer a intrat cu mașina într-un imobil (galerie foto+video)

17 Feb 2018 2434

Investitorul Anahida Dogaru a primit răspuns de la APM Constanța Vrea să supraetajeze un hotel de opt etaje de pe bulevardul Mamaia

17 Feb 2018 419

Casa Olt a obţinut un nou act de la municipalitate. Vezi pentru ce a fost solicitat!

16 Feb 2018 368