Constanteanul suparat

Constănţeanul supărat „Un teren semi-viran din Tomis Nord eliberat de garaje, pârloagă până când proprietarul îşi va construi blocul“ (galerie foto)


În ultima perioadă, Primăria s-a lăudat cu „performanţa” de a amenaja locuri de parcare, în special pe terenurile care anterior fuseseră ocupate de bine-cunoscutele garaje postdecembriste şi, drept urmare, ne-am întrebat dacă acest lucru ar fi posibil să se realizeze şi într-o anumită zonă din cartierul Tomis Nord, pe un teren semi-viran eliberat de garaje.

Necesitatea rezultă din faptul că locatarii din blocurile învecinate nu mai au unde să-şi parcheze maşinile, cu atât mai mult cu cât febra montării bine-cunoscuţilor stâlpişori a ajuns şi aici, arată reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.

„Ne-am dezumflat repede vizavi de posibilitatea amenajării zonei plină de praf şi gropi atunci când am constatat, fără prea mare surprindere, recunoaştem, că în mijlocul acestui maidan „tronează” un teren proprietate privată, cumpărat de proprietarii săi încă din anul 2012. Procedura o ştiţi, probabil: terenul, proprietate publică (pe locul fostelor garaje), scos din domeniul public, trecut în privat si retrocedat/vândut. E de înţeles acum de ce acel teren stă pârloagă şi va sta în continuare tot aşa până când proprietarul îşi va construi blocul, că doar pentru asta a cumpărat omul pământ. În esenţă, suntem de părere că pietonii trebuie protejaţi, mersul pe jos, transportul cu bicicleta ori cu mijloacele de transport în comun trebuie încurajate, iar maşinile nu au ce căuta pe trotuar, dar asta ar trebui să se întâmple într-un oraş civilizat care pune la dispoziţie cetăţenilor săi aceste posibilităţi. Or, să vii cu mii de stâlpişori pe care să-i înfigi în trotuar fără a crea alternative precum cele menţionate, reprezintă ori rea-credinţă, ori prostie. Posibil să fie o combinaţie, chiar una în ambele sensuri ale termenului.

Când ţi-ai bătut joc de patrimoniul oraşului ani de zile şi ai prăduit terenuri după bunul plac, nu poţi avea aere şi pretenţii de centrul Parisului. Teoria formelor fără fond a lui Titu Maiorescu este încă actuală, din păcate”, apreciază cei de la „Verde Urban“, iar imaginile surprinse sunt elocvente (vezi galeria foto).

Sursa foto: Facebook / Asociaţia Verde Urban

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ghimpele

24 Sep, 2019 17:00

Ia vedeti a cui este firma care aduce stalpi si ce functie are acesta?!? Dl BABU D.

Oana

23 Sep, 2019 14:19

Despre ce zona din Tomis Nord este vorba?

Articole asemanatoare

Zeci de parcări construite de Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, în ultimul an (galerie foto)

18 Oct 2019 7665

Primăria continuă demolarea garajelor, iar Tribunalul Constanţa a anulat regulamentul parcărilor. Se aşteaptă decizia finală

17 Oct 2019 3217

Lucrările de asfaltare ale unei străzi din Constanţa au fost finalizate. Ce străzi vor mai fi asfaltate (galerie foto)

17 Sep 2019 745

Parcări noi, amenajate de Primăria Municipiului Constanţa (galerie foto)

13 Sep 2019 933

Parcare nouă în municipiul Mangalia. Cine va executa lucrările (document)

13 Sep 2019 1880

Constanţa Continuă amenajarea parcărilor rezidențiale. O nouă parcare pe strada Plantelor

10 Sep 2019 805

Noi locuri de parcare în Constanţa (galerie foto)

02 Sep 2019 1019

Primăria Constanța Locuri de parcare noi și trotuare reabilitate

28 Aug 2019 600

Asfaltarea şi modernizarea străzilor din Constanţa continuă (galerie foto)

26 Aug 2019 563

Un nou regulament privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcţii şi amenajări autorizate în Constanţa (document)

15 Aug 2019 707

Unde poate fi consultat proiectul pentru actualizarea regulamentului privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare

14 Aug 2019 463

Demersuri la APM Constanţa Blocul de patru etaje ridicat de Noir Residence Development SRL va fi supraetajat

09 Aug 2019 524

Editorial Şi la Constanţa, ca peste tot. Când se ia câte-o măsură / lumea-njură!

01 Aug 2019 1260

Noi locuri de parcare, în cartierul Km 5 din Constanța

30 Jul 2019 813

O nouă parcare în cartierul constănțean Faleză Nord

24 Jul 2019 722