Constănţeanul supărat „Un teren semi-viran din Tomis Nord eliberat de garaje, pârloagă până când proprietarul îşi va construi blocul“ (galerie foto)


În ultima perioadă, Primăria s-a lăudat cu „performanţa” de a amenaja locuri de parcare, în special pe terenurile care anterior fuseseră ocupate de bine-cunoscutele garaje postdecembriste şi, drept urmare, ne-am întrebat dacă acest lucru ar fi posibil să se realizeze şi într-o anumită zonă din cartierul Tomis Nord, pe un teren semi-viran eliberat de garaje.

Necesitatea rezultă din faptul că locatarii din blocurile învecinate nu mai au unde să-şi parcheze maşinile, cu atât mai mult cu cât febra montării bine-cunoscuţilor stâlpişori a ajuns şi aici, arată reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.

„Ne-am dezumflat repede vizavi de posibilitatea amenajării zonei plină de praf şi gropi atunci când am constatat, fără prea mare surprindere, recunoaştem, că în mijlocul acestui maidan „tronează” un teren proprietate privată, cumpărat de proprietarii săi încă din anul 2012. Procedura o ştiţi, probabil: terenul, proprietate publică (pe locul fostelor garaje), scos din domeniul public, trecut în privat si retrocedat/vândut. E de înţeles acum de ce acel teren stă pârloagă şi va sta în continuare tot aşa până când proprietarul îşi va construi blocul, că doar pentru asta a cumpărat omul pământ. În esenţă, suntem de părere că pietonii trebuie protejaţi, mersul pe jos, transportul cu bicicleta ori cu mijloacele de transport în comun trebuie încurajate, iar maşinile nu au ce căuta pe trotuar, dar asta ar trebui să se întâmple într-un oraş civilizat care pune la dispoziţie cetăţenilor săi aceste posibilităţi. Or, să vii cu mii de stâlpişori pe care să-i înfigi în trotuar fără a crea alternative precum cele menţionate, reprezintă ori rea-credinţă, ori prostie. Posibil să fie o combinaţie, chiar una în ambele sensuri ale termenului.

Când ţi-ai bătut joc de patrimoniul oraşului ani de zile şi ai prăduit terenuri după bunul plac, nu poţi avea aere şi pretenţii de centrul Parisului. Teoria formelor fără fond a lui Titu Maiorescu este încă actuală, din păcate”, apreciază cei de la „Verde Urban“, iar imaginile surprinse sunt elocvente (vezi galeria foto).

Sursa foto: Facebook / Asociaţia Verde Urban

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marius

20 Apr, 2021 20:18

Nu trebuie lasati sa construiasca ...contestat...realocat terenul...primaria trebuie sa aibe in prioritate asa ceva...sa mai salvam ce se mai poate salva ...si sa fie spatiu verde....

Ghimpele

24 Sep, 2019 17:00

Ia vedeti a cui este firma care aduce stalpi si ce functie are acesta?!? Dl BABU D.

Oana

23 Sep, 2019 14:19

Despre ce zona din Tomis Nord este vorba?

Articole asemanatoare

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 380

Mai mulți investitori voiau să ridice blocuri în zonă Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri de pe bulevardul Lăpușneanu. A atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor!(DOCUMENT)

25 Mar 2024 5357

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac „Amenajarea de noi locuri de parcare a fost o prioritate a mandatului meu“

23 Mar 2024 449

Imobiliare Constanța O nouă autorizație de construire pentru Ivanov Rezidential SRL

13 Mar 2024 598

Fosta creşă nr. 6 de pe Aleea Topolog din Constanța va fi demolată. Primăria vrea să transforme spațiul în parcare. Integra Proiect Design SRL a primit contractul (DOCUMENT)

12 Mar 2024 1075

Parcare supraetajată, construită pe Aleea Argeș în cartierul Tomis Nord din Constanța

12 Mar 2024 620

Știri Constanța Vergil Chițac anunță că au fost amenajate 51 de noi locuri de parcare. Iată în ce zonă

10 Mar 2024 2947

Primăria Constanța solicită emiterea acordului de mediu pentru un proiect de pe strada Primăverii

29 Feb 2024 506

O nouă parcare, în curs de amenajare în cartierul Inel I din municipiul Constanța

28 Feb 2024 1002

Hotelul Dunărea din Mamaia se vinde. Proprietarul, fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, cere 5,5 milioane de euro

23 Feb 2024 1182

PUZ-ul unui complex comercial pe Șoseaua Mangaliei, pe masa Tribunalului! Judecătorii se pronunță săptămâna viitoare

23 Feb 2024 937

57 de noi locuri de parcare pentru locuitorii din cartierul CET, județul Constanța

21 Feb 2024 508

Imobiliare Constanța Proiectul Saraesa, modificat. Imobilul ridicat de DCB Mamaia Development SRL va avea 10 etaje

15 Feb 2024 822

Atenție șoferi! Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Casa de Cultură Constanța se montează stâlpișori pentru delimitarea benzii pentru autobuze (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 7033

Știri Constanța Zeci de noi locuri de parcare pe Aleea Universității din Constanța!

08 Feb 2024 695