Constănțeanul supărat. USR îi cere primarului Chițac anularea urgentă a contractului de un million de euro pentru beculețele de sărbători!

  • Primăria Constanța a atribuit recent contractul de închiriere și inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă în valoare totală de 4.995.676.15 lei fără TVA
  • Câștigatorul contractului este SC RC Energo Install SRL din Buzău
  • USR Constanța solicită anularea urgentă a procedurii acestei achiziții halucinante în condițiile în care primăria a primit 4 milioane de euro ajutor pentru căldură de la bugetul de stat iar Chițac cere bani de la constănțeni pentru întreținerea spațiilor verzi
 

 
Primăria Constanța a atribuit recent contractul de închiriere și inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă în valoare totală de 4.995.676.15 lei fără TVA.

Câștigatorul contractului este SC RC Energo Install SRL din Buzău care potrivit www.confidas.ro, a încheiat  la nivel national, 197 contracte de achiziții publice in valoare totală de 11.376.264,34 lei.  


RC Energo Install  a fost înființată în 2005 și are ca unic asociat firma pe acțiuni Romcarbon. Administratori sunt Eugen Florin Duca și Ioana Viorica Zăinescu.

Contractul de închiriere și inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă pe trei loturi de aproape un milion de euro nu este pe placul USR Constanța. Ei solicită anularea urgentă a procedurii acestei achiziții halucinante.
 
„1 milion de euro cheltuie primarul Chițac anul acesta pentru beculețe de sărbători! Din pix. Pentru că poate. USR solicită anularea urgentă a procedurii acestei achiziții halucinante.
 
Această cheltuială este complet imorală. În condițiile în care spitalele sunt dotate precar. Ținând cont că primăria a primit 4 milioane de euro ajutor pentru căldură de la bugetul de stat. Iar până ieri primarul cerea bani de la constănțeni pentru întreținerea spațiilor verzi.

Tichia de mărgăritar a primarului Chițac devine nu doar imorală, ci complet iresponsabilă”, susțin reprezentanții USR Constanța.
 
AICI se vor cheltui banii dumneavoastră!


 
- LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe soseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lapusneanu, bulevardul I.C.Bratianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersectiile și sensurile giratorii aferente, precum și intrările în oraș;

- LOT II Iluminat festiv municipiul Constanța 2021-2022 - Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța;

- LOT III Iluminat festiv municipiul Constanța în Parcuri inclusiv Parcul Tăbăcăriei, zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor).

 

PRECIZĂRI:
        
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Cât ne costă iluminatul festiv în municipiul Constanța anul acesta? Banii ajung în conturile unei companii din Buzău (documente)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1084

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 933

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1109

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1251

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 808

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 1804

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2547

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

21 Mar 2022 1538

Constănțeanul supărat. De ce întârzie lucrările pe Ștefan cel Mare? Pentru că suntem balcanici și ne place să dăm vina pe greaua moștenire

17 Mar 2022 3376

Constănțeanul supărat. Peste 50 de angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase au primit deciziile de încetare a activității fără un mulțumesc! Au salvat sute de vieți în pandemie (DOCUMENTE)

12 Mar 2022 7308

Constănțeanul supărat. Care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?

08 Mar 2022 1702

Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!

24 Feb 2022 2940

Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)

21 Feb 2022 13977

Constănțeanul supărat. Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III cer demisia primarului Chițac și a mai multor funcționari din primărie

12 Feb 2022 2171

Constănțeanul supărat. Poliția Locală aplică "pe sărite" prevederile legale. O instituție publică este acuzată că nu respectă Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice

11 Feb 2022 2542