Constănțeanul supărat. USR PLUS solicită Poliției Locale o analiză a tuturor clădirilor emblematice ale orașului

  • În ședința Consiliului Local din 28 decembrie, aleșii locai au votat supraimpozitarea a 5 clădiri monumente istorice

  • După crearea acestui precedent, organizația municipală USR PLUS va solicita Serviciului Control Disciplină în Construcții din cadrul Poliției Locale o analiză completă, în cel mai scurt timp posibil, asupra întregii zone istorice dar și centrale, atât pentru clădiri în degradare cât și pentru terenuri neîntreținute

 
În ședința Consiliului Local din 28 decembrie, aleșii locai au votat supraimpozitarea a 5 clădiri monumente istorice din cadrul zonelor menționate.
Printre ele se află și celebra Casă cu Lei, Palatul Regal din Mamaia, Hanul Balcan sau Hotelul Intim din Constanța.
 
Urmare a acestui vot, organizația municipală USR PLUS va solicita Serviciului Control Disciplină în Construcții din cadrul Poliției Locale o analiză completă, în cel mai scurt timp posibil, asupra întregii zone istorice dar și centrale, atât pentru clădiri în degradare cât și pentru terenuri neîntreținute, pentru că supraimpozitarea trebuie aplicată imparțial, indiferent de forma de proprietate.
 
“O plimbare prin centrul istoric al Constanței îți dă senzația unei zone anoste, fără interes, părăsite. Clădiri emblematice ale orașului, unele dintre ele chiar monumente istorice sunt la un pas de prăbușire (Villa Dalles, Vila Elena, Sinagoga Așkenază și altele). Întreaga zonă este cuprinsă în zonă de protecție sit urban Zona Comercială Centrală și sit urban Zona Peninsulară.
 
Procedura trebuie extinsă la nivelul întregului oraș iar căutarea de soluții punctuale, specifice, trebuie să fie în atenția permanentă a celor îndreptățiți să se ocupe de situația deplorabilă în care se află clădiri, monumente, terenuri, ruine, schelete construcții întrerupte, șantiere”, susține Dumitru Caragheorghe, consilier local municipal și liderul organizației municipale a USR Constanța.
 

Citește și:

Ce decizii au luat consilierii locali cu privire la taxele și impozitele constănțenilor pentru 2021

UPDATE 9 Sedinţa CLM Constanţa. Unele impozite se majorează. Un proiect vizează campania de sterilizare a câinilor de rasă comună

Constănțeanul supărat. Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota majorările de buget pentru 2021, propuse de primarul Chițac
 
 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1198

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 4506

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 735

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 913

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1100

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 1925

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5177

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 3912

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1164

Constănțeanul supărat- „De ce pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au creat casete pentru spații verzi, iar pe Șoseaua Mangaliei nu?“

28 Jun 2023 8645

Constănțeanul supărat. Arțarii din Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, puși la pământ de drujbele firmei care lucrează pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

17 Jun 2023 3526

Constănțeanul supărat Stațiunea Mamaia, bombardată cu documentații de urbanism!

02 Jun 2023 1195

Constănțeanul supărat Plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)

31 May 2023 1140

Constănțeanul supărat. Noile giratorii de la intrarea în stațiunea Mamaia costă o mică avere „Confort Urban lucrează cu prețuri mai mari decât CNAIR"

23 May 2023 1245

Constănțeanul supărat Petiție pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția B-dul Lăpușneanu – str. Suceava

23 May 2023 1524