Constănțeanul supărat. Vă mai amintiți de coșurile stradale de 600 de euro? Explicațiile Primăriei Constanța pentru achiziția acestora!

  • Un constănțean, M.Cracu a formulat o petiție prin care a cerut conducerii primăriei Constanța să explice cum a fundamentat necesarul de coșuri de gunoi stradale și cum s-a ajuns la suma pe care dorește să o plătească pentru ele
  • Petiția a fost depusă, după ce Primăria Constanța a anunțat  achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora iar valoarea totală a achiziției este estimată la 1.176.140 lei
  • Costul pentru un singur coș de gunoi ar ajunge la suma de 2.941 de lei, aspect care l-a nemulțumit pe constănțean
  • Primăria Constanța a formulat un răspuns la petiția bărbatului concluzionând că trebuie achiziționate coșuri de mare capacitate, rezistente la șocuri și vandalism
  • Administrația locală explică și opțiunea de alegere a unui model cu design specific londonez, caracterizat prin eleganță și rafinament și cu o capacitate de aproximativ 110L
 
 
Un constănțean, M.Cracu a formulat o petiție prin care a cerut conducerii primăriei Constanța să explice cum a fundamentat necesarul de coșuri de gunoi stradale și cum s-a ajuns la suma pe care dorește să o plătească pentru ele.
Petiția a fost depusă, după ce Primăria Constanța a anunțat  achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora iar valoarea totală a achiziției este estimată la 1.176.140 lei.

Costul pentru un singur coș de gunoi ar ajunge la suma de 2.941 de lei, aspect care l-a nemulțumit pe constănțean.
Primăria Constanța a formulat un răspuns la petiția bărbatului pe care îl puteți consulta integral în secțiunea "documente".
"La nivelul Municiplului Constanța s-a identificat necesitatea unor coșuri de gunoi de capacitate mare pentru amplasarea acestora în zone cu afluență mare de public, respectiv zonele din proximitatea pieșelor agroalimentare, piațete publice, zone de promenade și zone de agrement, unde afluența cetățenilor este foarte rldlcată. Precizăm că această necesitate a fost exprimată și în cadrul întâlnirilor cu reprezentanți ai cetățenilor municipiului Constanța, avînd în vedere și achizițiile anterioare de coșuri de gunoi, care au avut ca finalitate amplasarea acestora pe aliniamentul arterelor de circulație, însă pentru soluționarea problemelor din zonele cu afluență ridlcată, s-a concluzionat că trebuie achiziționate coșuri de mare capacitate (minimum 110 litri), rezistente la șocuri și vandalism precum și la condițiile specifice de mediu.

De asemenea, pentru încadrarea armonioasă în peisajul urban a fost exprimată opțiunea pentru alegerea unui model cu design specific londonez, caracterizat prin eleganță și rafinament, cu o capacitate de aproximativ 110L.
S-a optat pentru achiziționarea unor produse de calitate superioară având în vedere în primul rând materialui din care sunt confecționate, ținând cont de criteril ce vizează durabilitatea și rezistența la vandalism.

Prin urmare, criteriul determinant în alegerea modelulul, este calitatea superioară a produselor și designul elegant, specific londonez", notează Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța în răspunsul transmis constănțeanului.
În răspuns se precizează că în timpul consultării de piață au fost depuse două oferte iar valoarea estimată a achiziției provine din aplicarea mediei artimetice și a prețurilor unitare pe produs, inclusiv montare, identificate pe piața liberă.
Primăria condusă de Vergil Chițac urmează calea fostului primar Nicolae Robu (n.r.Timișoara) care a importat astfel de coșuri de gunoi direct din Anglia (sursă foto: www.opiniatimisoarei.ro.)


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Super-realizare - vom avea coșuri de gunoi stradale de peste 600 de euro bucata!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Copacul ciuntit din “grădina” lui Chițac

19 Jul 2021 1823

Constănțeanul supărat. Consiliul Director al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici, scrisoare deschisă către Chițac, Rusu și Ovanesian (documente)

16 Jul 2021 1708

Constănțeanul supărat. Fosta parcare de lângă hotelul Palace, revendicată în instanță, transformată în maidan. Poliția Locală, impasibilă!

12 Jul 2021 2172

Constănțeanul supărat. „Ce poate fi mai înălțător decât să muști cu poftă dintr-un hotdog stând cu fundul pe o piatră funerară de 2000 de ani?”

10 Jul 2021 2722

Constănțeanul supărat. City-managerul Constanței, Felicia Ovanesian, luată peste picior. “E dreptul meu să cotcodăcesc. Sistemul de irigații de pe faleza Cazinoului este un fiasco”

09 Jul 2021 2564

Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, desființat. Constănțeanul supărat – „V-ați bătut joc de oraș. O să fie un haos la Casa de Cultură!

05 Jul 2021 3101

Constănțeanul supărat Locuitorii din Peninsulă cer explicații oficiale de la primărie legat de „cascada mizeriei” de pe faleza din fața Comandamentului flotei

28 Jun 2021 1902

Constănțeanul supărat Nemulțumiri în rândul părinților. Nu pot să participe la premierea de sfârșit de an, fără vaccin sau rezultat negativ la testul RT-PCR

26 Jun 2021 1320

Constănțeanul supărat. O nouă măsură nepopulară a administrației Chițac. Locatarii, obligați să îngrijească spațiile verzi din cartiere

03 Jun 2021 4932

Constănțeanul supărat. Banii pentru construcția unui nou sediu pentru Primărie ar putea fi cheltuiți pe digitalizare și reabilitare și am ieși mai ieftin

02 Jun 2021 2306

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Mamaia, întâlnire cu primarul Chițac. Și ei vor „capul” lui Horia Constantinescu. Primăria îi trimite către instituțiile abilitate

18 May 2021 5040

Constănțeanul supărat. Super-realizare - vom avea coșuri de gunoi stradale de peste 600 de euro bucata!

15 May 2021 5474

Constănțeanul supărat. Căutând prin buruieni de un metru, Constanța... altfel ! (galerie foto)

10 May 2021 6159

Constănțeanul supărat. Oriunde oprești mașina, plătești. Noul Regulament al parcărilor din municipiu va fi atacat în instanță!

01 May 2021 3443

Constănțeanul supărat. Cinism. Pensionarii și amărâții care nu și-au plătit impozitele până la final de martie, nu primesc tichetele “RESPECT” înainte de Paște

26 Apr 2021 3094