Constănțeanul supărat. Vă mai amintiți de coșurile stradale de 600 de euro? Explicațiile Primăriei Constanța pentru achiziția acestora!

  • Un constănțean, M.Cracu a formulat o petiție prin care a cerut conducerii primăriei Constanța să explice cum a fundamentat necesarul de coșuri de gunoi stradale și cum s-a ajuns la suma pe care dorește să o plătească pentru ele
  • Petiția a fost depusă, după ce Primăria Constanța a anunțat  achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora iar valoarea totală a achiziției este estimată la 1.176.140 lei
  • Costul pentru un singur coș de gunoi ar ajunge la suma de 2.941 de lei, aspect care l-a nemulțumit pe constănțean
  • Primăria Constanța a formulat un răspuns la petiția bărbatului concluzionând că trebuie achiziționate coșuri de mare capacitate, rezistente la șocuri și vandalism
  • Administrația locală explică și opțiunea de alegere a unui model cu design specific londonez, caracterizat prin eleganță și rafinament și cu o capacitate de aproximativ 110L
 
 
Un constănțean, M.Cracu a formulat o petiție prin care a cerut conducerii primăriei Constanța să explice cum a fundamentat necesarul de coșuri de gunoi stradale și cum s-a ajuns la suma pe care dorește să o plătească pentru ele.
Petiția a fost depusă, după ce Primăria Constanța a anunțat  achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora iar valoarea totală a achiziției este estimată la 1.176.140 lei.

Costul pentru un singur coș de gunoi ar ajunge la suma de 2.941 de lei, aspect care l-a nemulțumit pe constănțean.
Primăria Constanța a formulat un răspuns la petiția bărbatului pe care îl puteți consulta integral în secțiunea "documente".
"La nivelul Municiplului Constanța s-a identificat necesitatea unor coșuri de gunoi de capacitate mare pentru amplasarea acestora în zone cu afluență mare de public, respectiv zonele din proximitatea pieșelor agroalimentare, piațete publice, zone de promenade și zone de agrement, unde afluența cetățenilor este foarte rldlcată. Precizăm că această necesitate a fost exprimată și în cadrul întâlnirilor cu reprezentanți ai cetățenilor municipiului Constanța, avînd în vedere și achizițiile anterioare de coșuri de gunoi, care au avut ca finalitate amplasarea acestora pe aliniamentul arterelor de circulație, însă pentru soluționarea problemelor din zonele cu afluență ridlcată, s-a concluzionat că trebuie achiziționate coșuri de mare capacitate (minimum 110 litri), rezistente la șocuri și vandalism precum și la condițiile specifice de mediu.

De asemenea, pentru încadrarea armonioasă în peisajul urban a fost exprimată opțiunea pentru alegerea unui model cu design specific londonez, caracterizat prin eleganță și rafinament, cu o capacitate de aproximativ 110L.
S-a optat pentru achiziționarea unor produse de calitate superioară având în vedere în primul rând materialui din care sunt confecționate, ținând cont de criteril ce vizează durabilitatea și rezistența la vandalism.

Prin urmare, criteriul determinant în alegerea modelulul, este calitatea superioară a produselor și designul elegant, specific londonez", notează Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța în răspunsul transmis constănțeanului.
În răspuns se precizează că în timpul consultării de piață au fost depuse două oferte iar valoarea estimată a achiziției provine din aplicarea mediei artimetice și a prețurilor unitare pe produs, inclusiv montare, identificate pe piața liberă.
Primăria condusă de Vergil Chițac urmează calea fostului primar Nicolae Robu (n.r.Timișoara) care a importat astfel de coșuri de gunoi direct din Anglia (sursă foto: www.opiniatimisoarei.ro.)


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Super-realizare - vom avea coșuri de gunoi stradale de peste 600 de euro bucata!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1206

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3468

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2507

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10397

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4479

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2747

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1986

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5393

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1097

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1394

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1583

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2307

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5684

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 4424

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1563