Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

  • Cele cinci vedete maritime de la intrările în oraș vor fi dezafectate și casate, deoarece lucrările de reparații ar necesita costuri foarte mari
  • Acestea au fost amplasate încă din 2003 la intrarea/ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării CFR, în zona Pescărie, spre Valu lui Traian și spre Mangalia
  • Consilierii locali au adoptat acest proiect de hotărâre cu 17 voturi pentru și opt împotrivă
 
Consilierii locali au aprobat în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local Municipal proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru trecerea unor bunuri imobile – mijloace fixe de tip elemente navale din domeniul public în domeniul privat al Constanței.

Astfel, cele cinci vedete maritime de la intrările în oraș vor fi dezafectate și casate, deoarece lucrările de reparații ar necesita costuri foarte mari.
Acestea au fost amplasate încă din 2003 la intrarea/ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării CFR, în zona Pescărie, spre Valu lui Traian și spre Mangalia.

Consilierii locali au adoptat acest proiect de hotărâre cu 17 voturi pentru și opt împotrivă.

Și pentru că ieri a fost 1 aprilie, ziua Păcălelii, reprezentanții proiectului Constantiana care își propune să aducă în atenția publicului elemente de patrimoniu material sau imaterial și să tragă un semnal de alarmă asupra desconsiderării îngrijorătoare a istoriei orașului au lansat în online o postare prin care, evident în glumă, au notat că aceste vedete militare nu ar trebui să fie scoase din uz fără consultarea publică a constănțenilor și mămăienilor (n.r. cei care locuiesc în cartierul Mamaia din municipiu).

„Un reper de excepție al bunului gust, al esteticii urbane dar si o vedetă demnă de identitatea multiculturală si policonfesională a litoralului tomitan, vaporașul nu a produs niciun rău, nimănui. Un simbol grandios cu care mămăienii, dar și constănțenii, se identifică până la confuzie nu poate fi scos din uz fără consultare publică!", au scris reprezentanții proiectului Constantiana.Imediat constănțenii s-au sesizat și au cerut mai în glumă mai în serios ca vedetele militare, simbol al epocii Mazăre să fie înlocuite cu excavatoare și buldoreze, simbol al mandatului primarului Vergil Chițac, evident ca o aluzie la faptul că orașul este arhiplin de utilaje care maim ult staționează decât execută lucrări.

„Să fie înlocuite de excavatoare și buldozere. Dacă tot stau nemișcate de luni de zile măcar să scăpăm de ele din oraș sau de pe centură. Fiind deja galbene nici nu mai trebuiesc vopsite - măcar să știe lumea că le-a pus Chițac ", a scris un constănțean supărat.
 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

După roata lui Făgădău, Chițac vrea să caseze și să vândă cele cinci vapoare din Constanța amplasate în mandatele lui Mazăre (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul suparat Fostul Palat al Navigației, Casa Embiricos, reabilitare pe repede înainte! (Galerie Foto)

06 May 2024 1168

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 991

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3155

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1330

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3620

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2668

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10580

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4711

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2921

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2111

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5520

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1221

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1561

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1750

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2401