Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

  • Cele cinci vedete maritime de la intrările în oraș vor fi dezafectate și casate, deoarece lucrările de reparații ar necesita costuri foarte mari
  • Acestea au fost amplasate încă din 2003 la intrarea/ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării CFR, în zona Pescărie, spre Valu lui Traian și spre Mangalia
  • Consilierii locali au adoptat acest proiect de hotărâre cu 17 voturi pentru și opt împotrivă
 
Consilierii locali au aprobat în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local Municipal proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac pentru trecerea unor bunuri imobile – mijloace fixe de tip elemente navale din domeniul public în domeniul privat al Constanței.

Astfel, cele cinci vedete maritime de la intrările în oraș vor fi dezafectate și casate, deoarece lucrările de reparații ar necesita costuri foarte mari.
Acestea au fost amplasate încă din 2003 la intrarea/ieșirea din municipiul Constanța spre Ovidiu, în zona Gării CFR, în zona Pescărie, spre Valu lui Traian și spre Mangalia.

Consilierii locali au adoptat acest proiect de hotărâre cu 17 voturi pentru și opt împotrivă.

Și pentru că ieri a fost 1 aprilie, ziua Păcălelii, reprezentanții proiectului Constantiana care își propune să aducă în atenția publicului elemente de patrimoniu material sau imaterial și să tragă un semnal de alarmă asupra desconsiderării îngrijorătoare a istoriei orașului au lansat în online o postare prin care, evident în glumă, au notat că aceste vedete militare nu ar trebui să fie scoase din uz fără consultarea publică a constănțenilor și mămăienilor (n.r. cei care locuiesc în cartierul Mamaia din municipiu).

„Un reper de excepție al bunului gust, al esteticii urbane dar si o vedetă demnă de identitatea multiculturală si policonfesională a litoralului tomitan, vaporașul nu a produs niciun rău, nimănui. Un simbol grandios cu care mămăienii, dar și constănțenii, se identifică până la confuzie nu poate fi scos din uz fără consultare publică!", au scris reprezentanții proiectului Constantiana.Imediat constănțenii s-au sesizat și au cerut mai în glumă mai în serios ca vedetele militare, simbol al epocii Mazăre să fie înlocuite cu excavatoare și buldoreze, simbol al mandatului primarului Vergil Chițac, evident ca o aluzie la faptul că orașul este arhiplin de utilaje care maim ult staționează decât execută lucrări.

„Să fie înlocuite de excavatoare și buldozere. Dacă tot stau nemișcate de luni de zile măcar să scăpăm de ele din oraș sau de pe centură. Fiind deja galbene nici nu mai trebuiesc vopsite - măcar să știe lumea că le-a pus Chițac ", a scris un constănțean supărat.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

După roata lui Făgădău, Chițac vrea să caseze și să vândă cele cinci vapoare din Constanța amplasate în mandatele lui Mazăre (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Explicațiile conducerii CMSC! Constănțeanul supărat. A mai dispărut un spațiu verde în Constanța. Platformă betonată în Microrezervația de la CMSN (VIDEO)

31 Jul 2022 1788

Constănțeanul supărat. Gratuitate doar pe timp de noapte. Abonamentele achiziționate pentru plata parcării în municipiu rămân neschimbate

27 Jul 2022 1358

Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

23 Jul 2022 1032

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

11 Jul 2022 1322

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 1471

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3844

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 2066

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1618

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2956

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 2231

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3621

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1355

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1582

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1521

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1717