De ce au loc frecvent accidente la intersecţia străzii Cuza Vodă cu bulevardul Tomis. Ce spun autorităţile. Şi ce trebuie înţeles (galerie foto)

Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa ne-a sesizat faptul că intersecţia străzii Cuza Vodă cu bulevardul Tomis este tot mai periculoasă, din cauza maşinilor parcate neregulamentar.
 
„În timp ce lumea se îngrămădea la ceaşca de cultură din Piaţa Ovidiu, Ia intersecţia bulevardului Tomis cu strada Cuza Vodă se adună răniţi, geamuri sparte, maşini avariate. Accidentele în acest loc se petrec cu o frecvenţă îngrozitoare, chiar la câteva zile. Am coborât, pentru că locuiesc în blocul din intersecţie, să-i întreb pe poliţişti dacă ei au sesizat cuiva cauza accidentelor: lipsa vizibilităţii, când ieşi din strada Cuza Vodă, din cauza maşinilor parcate. Răspunsul a fost, ca şi în alte dăţi: «Nu e de competenţa noastră, ci a Primăriei». Aşadar, dacă ei, poliţiştii de Ia Rutieră nu au competenţă, faceţi dumneavoastră un bine şi scrieţi despre asta, poate apare cineva care să aibă competenţă şi să desfiinţeze parcarea cauzatoare de accidente săptămânal“, ne-a scris R.Z.
 
Reprezentanţii IPJ Constanţa ne-au răspuns, în urma celor semnalate, că de sancţionarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar se ocupă Poliţia Locală a Municipiului Constanţa.

Numai că… 

„În ceea ce priveşte competenţele Poliţiei Locale, începând din acest an, în baza deciziei nr. 3 din dosarul nr. 11/2017, Poliţia Locală nu mai poate aplica înştiinţări în scopul solicitării datelor persoanei ce se face vinovată de săvârşirea faptei. Adică nu mai aplicăm înştiinţări. Înainte, făceam identificarea deţinătorului autoturismului şi îi trimiteam comunicare. Acum, Poliţia Locală nu mai are această posibilitate. Avem însă posibilitatea de a sancţiona faptele prevăzute în Ordonanţa 195 din 2002, doar în cazul în care conducătorul auto se află în autovehicul. Nu mai putem solicita date. Motiv pentru care tot ce înseamnă staţionări neregulamentare şi rezultând faptul că şoferul automobilului nu se află lângă autovehicul, aceste cazuri sunt redirecţionate spre Biroul Rutier Municipal, ei putând aplica astfel de înştiinţări“, a declarat Valentina Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţie Locală Constanţa.
 
De acum, se poate înţelege orice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avarie Termoficare Constanța! Mai mulți constănțeni nu au apă caldă și căldură

22 Feb 2024 748

Accident rutier în Cuza Vodă

02 Jan 2021 3260

UPDATE. Accident pe strada Mihai Viteazu. Două mașini ”șifonate” și o persoană rănită (galerie foto + video)

25 Jun 2016 4968

Accident pe strada Răscoalei 1907. Două maşini s-au lovit în plin (galerie foto+video)

29 May 2016 4889

Fetiţă rănită într-un accident rutier, la intersecţia străzii Cuza Vodă cu bulevardul Tomis

22 Mar 2015 2470