Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“ propune un chestionar, în contextul dezbaterii publice a PUZ-ului preliminar al zonei

Sociologul Simona Niculae, locuitor al Peninsulei municipiului Constanţa, a lansat în mediul online un chestionar, în contextul consultării publice legate de pregătirea PUZ-ului Peninsulei. Constănţeanca este şi iniţiatoarea pe Facebook a Grupului de Iniţiativă Civică „Peninsula”.
 
Până pe 18 februarie, PUZ-ul Peninsulei este în dezbatere publică pe pagina web a municipalităţii.
 
„Pentru că am acumulat în mine o masă critică de nemulţumiri, de la faptul că acest PUZ e, practic, ascuns pe site-ul Primăriei, până la opinia foarte răspândită pe care nu mai rezist să o aud că locuitorilor nu le pasă, am creat un chestionar să strângem nişte date despre Peninsulă. Ideea e să fie ceva uşor de completat, să participe cât mai multă lume şi să avem nişte date în spate când afirmăm ca populaţia susţine sau nu un proiect sau altul.
 
Chestionarul, care conţine 26 de întrebări, poate fi completat AICI.
Cei interesaţi au de răspuns la câteva întrebări punctuale cum ar fi : „Cât de satisfăcut/ă sunteţi de următoarele aspecte din Peninsulă”?, „În această iarnă, de câte ori aţi ajuns, în medie, în Peninsulă”?, „Vara trecută, de câte ori aţi fost, în medie, în Peninsulă (exceptând perioadele în care aţi fost plecat/ă din oraş)”?, „Când veniţi în Peninsulă vă stabiliţi şi întâlniri cu prieteni/cunoştinţe?”, „În ultimul an, ce obiective din zona peninsulară următoare aţi vizitat”?, „În ce măsură sunteţi de acord cu organizarea acestor evenimente în Piaţa Ovidiu”?, „Dacă aveţi copii/nepoţi, folosiţi Piaţa Ovidiu ca loc de joacă?”, „Dacă aveţi copii/nepoţi, folosiţi locul de joacă din Portul Tomis?” sau „Când vă plimbaţi, care sunt locurile pe care le frecventaţi cel mai des în Peninsulă”?
 
Rezultatele vor fi trimise Primăriei şi vor fi, bineînţeles, publice”, susţine constănţeanca, în contextul dezbaterii proiectului „PUZ preliminar Peninsulă”.
 

Citeşte şi:

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“
 

În cadrul dezbaterii pe tema PUZ-ului Peninsulei Constanţei, „Baricada Verde“ propune răscumpărarea unor terenuri

Opiniile, filtrate în cadrul unor comisii de specialitate S-a prelungit termenul pentru propunerile referitoare la PUZ-ul preliminar „Zona peninsulară a municipiului Constanţa“

Constănţeanul supărat PUZ-ul Peninsulei Constanţa. „Suntem de râs! Se mai poate repara ceva în oraşul acesta deja distrus? Mă tem că nu prea!“ (galerie foto)

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)
 
„Este o şansă să elaborăm o documentaţie de urbanism participativă“ PUZ-ul preliminar pentru zona peninsulară a Constanţei, prezentat de arhitectul-şef Radu Vânturache (galerie foto)

 


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțenii mai au la dispoziție o săptămână să completeze chestionarul ce vizează elaborarea PUZ-ului Peninsulei

17 Aug 2023 1082

Primăria a lansat un chestionar pentru proprietarii imobilelor situate în centrul vechi al municipiului Constanța

30 Apr 2020 2424