Imagini de la faţa locului. Vulcanizările din Constanţa şi-au mutat activitatea în stradă. Pietonii, în pericol (galerie foto)

Nesimţire mare pe mai multe străzi din municipiul Constanţa. Copii, bătrânii, mame cu cărucioare sunt nevoiţi să circule pe carosabil, în timp ce trotuarele sunt impracticabile din cauza maşinilor parcate la vulcanizări.
 
De altfel, pe adresa de email a cotidianului ZIUA de Constanţa un cetăţean ne-a trimis o sesizare prin care îşi exprimă dezamăgirea profundă cu privire la modul în care arată unele străzi din municipiu. „De Paşte am venit în vizită la nişte prieteni din Constanţa şi am rămas profund dezamăgit de cum arată o locaţie din vecinătatea casei unde locuiesc aceştia. Poate ei s-au obişnuit cu mizeria făcută de agentul economic din vecinătate şi nu mai observă. Pentru mine a fost şocant să văd o grămadă de gunoaie şi de cauciucuri uzate depozitate pe domeniul public. Iar pe trotuar nu ai loc să treci din cauza acestor cauciucuri. Nici măcar de sfânta sărbătoare de Paşte nu au avut bunul-simţ să facă curat în jurul punctului lor de lucru! La fel era şi vara trecută, când am fost la Constanţa!“, ne-a semnalat cetăţeanul supărat.
 
Am fost şi noi la faţa locului, pe strada Răchitaşi, unde am constatat că cele semnalate se adeveresc: mai multe cauciucuri sunt depozitate pe trotuar, iar pietonii sunt nevoiţi să meargă pe carosabil pentru a le ocoli.
 
Mai mult, redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa au fost pe mai multe străzi din municipiu (Atelierelor, Răchitaşi, Ion Raţiu, Oborului), unde au descoperit aceleaşi nereguli în zonele unde sunt amplasate vulcanizările. Angajaţii vulcanizărilor lucrează chiar pe trotuare, împiedicând, astfel, deplasarea pietonilor.
 
Reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa ne-au comunicat că amenzile aplicate pentru activitatea economică, servicii de reparaţii auto (vulcanizare) pe domeniul public şi privat al municipiului au valoarea cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei pentru societăţi comerciale şi între 400 şi 800 de lei pentru persoane fizice. Poliţiştii locali verifică, la sesizare sau din oficiu, astfel de practici, iar în urma controalelor, de cele mai multe ori, sunt aplicate zeci de amenzi.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Eu

12 Apr, 2018 20:23

Mai bine v-ati sesiza si in legatura cu parcarile neregulamentare. Sunt sute de masini parcate pe trotuare fara sa lase cei 10m pt pietoni specificati in legislatie. Aici oamenii isi castiga o paine! Asta vi se pare nesimtire? Primaria ar face bine sa ia alte masuri, nu sa dea amenzi una doua.

Eu

12 Apr, 2018 12:59

Spălătoriile auto la fel fac... luați-le la verificat din mers cele de pe Caragiale, poporului, eliberării și Brătianu... Ce vulcanizare ce spălătorii, aceeași practica... Ei își desfășoară activitatea pe trotuar noi.... slalom printre mașinile parcate lângă trotuar... Facem sesizări și RE-sesizare și tot degeaba... Ori amenzile sunt prea mici ori fac ei prea mulți bani de încă își permit acest lucru...

Articole asemanatoare

Investiție la Rasova, județul Constanța. O spălătorie auto self-service, stație vulcanizare auto și cafenea

27 Feb 2024 810

Știri Constanța UPDATE. Incendiu auto în zona Jumbo din Constanța! (FOTO+VIDEO)

10 Dec 2023 2496

Licitații Constanța ABADL a încheiat un acord cu o firmă din Tulcea, în valoare de peste 750.000 de lei (DOCUMENT)

10 Jul 2023 908

CN ACN SA Constanţa îşi pregăteşte maşinile de iarnă (document)

21 Dec 2016 2201

Județul Constanța. Imaginație bolnavă. Pericol în trafic. Ce s-a întâmplat și unde

24 Oct 2016 12256

Bilanțul incendiului de aseară Sute de anvelope făcute scrum și aparatură distrusă de flăcări (fotoreportaj+video)

21 Sep 2016 4953

UPDATE 3. Intervenţie grea Incendiu la o vulcanizare pe strada Poporului (galerie foto+video)

21 Sep 2016 6692

Service-urile auto si vulcanizările în vizorul protecţiei consumatorilor

22 May 2015 1711

Un copil, un bătrân şi o femeie, răniţi Accident rutier cu patru maşini, la ieşirea din Lumina

21 Mar 2015 3070

UPDATE2. Alertă ISU la Albeşti Adolescent de 17 ani, rănit în incendiul pe care l-a provocat

18 Mar 2015 2025