Constanteanul suparat

Linia dublă continuă din dreptul unui supermarket de pe Aurel Vlaicu, mărul discordiei între locuitori şi autorităţi (galerie foto)

Bulevardul Aurel Vlaicu a fost din ce în ce mai aglomerat în ultimii ani, mai ales că, din punct de vedere imobiliar, zona de la Campus până la centrul comercial VIVO! a trecut printr-o creştere spectaculoasă. Au fost ridicate blocuri de locuinţe noi, au apărut centre comerciale şi afaceri care prosperă. Iar pe măsură ce a crescut numărul de locuitori din zonă, a crescut şi numărul de nemulţumiri.
 
 
Un constănţean ce locuieşte în zonă este foarte deranjat de faptul că linia dublă continuă din faţa magazinului Penny, de pe bulevardul menţionat, este un real pericol pentru participanţii la trafic: „Un întreg cartier (zona Campus, partea dreaptă a bulevardului Aurel Vlaicu, pe sensul de la Taverna Sârbului la VIVO!) este blocat, nu mai putem duce copiii la şcoală în siguranţă, toţi turiştii, studenţii sau vecinii vor întoarce pe linie dublă continuă pentru că nu au altă soluţie. În plus ar fi nevoie de o trecere de pietoni cu refugiu în faţa hotelului Nevada, pentru că deseori am văzut părinţi cu copii traversând neregulamentar în drum spre Şcoala 38“.
 
Directorul tehnic al Confort Urban, Claudiu Rădulescu, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, că decizia trasării liniei duble continue nu a fost luată în absenţa analizelor şi a verificărilor. De asemenea, crearea unei treceri pentru pietoni nu este oportună, ţinând cont că există două zebre în apropiere, iar distanţa legală este respectată.
 
„Cu referire la linia dublă continuă din zona Penny, aceasta a fost luată de Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei, cât şi alături de reprezentanţii Poliţiei“, a subliniat Claudiu Rădulescu.
 
Faptul că oamenii îşi riscă viaţa întorcând pe linia continuă este contrar legislaţiei rutiere şi poate fi sancţionat ca atare. Mai mult, decizia a avut ca scop fluidizarea traficului, după cum a spus directorul tehnic al Confort Urban. „Trecerea de pietoni de la hotel (n.r. Nevada) nu prea îşi are rostul. Sunt două treceri în apropiere, iar potrivit legislaţiei în vigoare, distanţa între acestea trebuie să fie de aproximativ 250 de metri“, a mai spus directorul tehnic.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Robert

21 Jul, 2018 17:02

Aș vrea să fac două comentarii: 1. Sunt 728 de metri conform GPS-ului...cu erorile de rigoare desigur. Deci loc pentru încă două treceri există, dar trebuie să se dorească cu adevărat. Cum a ajuns domnul ing. Rădulescu la concluzia că sunt 250 metri între cele două treceri? E mai ușor să filozofezi și să spui ”nu prea își are rostul” decât să efectuezi corect o măsurătoare. De ce să nu obligi părinți și copii să ocolească 750 de metri. Cu un copil de grădiniță asta înseamnă minimum 15 min. Iarna sau pe ploaie mai bine te lași păgubaș. Să stea copilul acasă, că sunt prea multe zile de școală. Iar dacă vrei să-l duci cu mașina, acum trebuie să treci de două semafoare, asta dacă ai noroc și e ”fluidizată circulația”. Dar ajung eu și la problema asta. E mai ușor să spui, inginerește vorbind, ”nu prea își are rostul”, în loc să găsești soluții (trecere cu refugiu, trecere semaforizată cu apăsare buton sau chiar o pasarelă pietonală). 2. Cartierul Campus este un cartier în dezvoltare. Vor fi din ce în ce mai mulți locuitori. Am numărat zilele trecute în cartier peste 300 de autovehicule, toate fiind obligate de linia dublă continuă să facă dreapta pe Aurel Vlaicu, direcția Vivo. La o medie de 2-3 ori pe zi ieșiri, se va încărca semaforul pe sensul de mers către Vivo cu 600-900 autovehicule. Cei care doresc să întoarcă în direcția Mamaia vor mai încărca și semaforul din direcția opusă cu vreo 3-400 autovehicule. Sau, poate, ne spun cei de la Comisia de Circulație ce soluție să adoptăm. Poate întoarcem la Carrefour și încărcăm doar un singur semafor...pe cel de pe sensul Ovidiu-Restaurant Rustic. Sau poate facem stânga și-l încărcăm pe cel de la OMV cu vreo 2-300 de vehicule. Dacă cei de la Comisia de Circulație au ajuns la concluzia că în felul ăsta se va fluidiza circulația pe aceleași principii matematice ca ale domnului Rădulescu aș fi și eu curios să văd raportul și procesul verbal prin care s-a luat hotărârea liniei duble continue.

Dragos

17 Jul, 2018 15:13

Cum sa fie ma 250 de metri, te-ai drogat? Mai calculati o data si vedeti. Nu e nici o logica pentru ce ati trasat dubla continua in locul celei intrerupte cum era inainte. Si sa intelegem ca nu mai respectati PUZ-ul propus in zona, cu sens giratoriu la MAVA si trecere de pietoni?

Articole asemanatoare

Accident rutier în Tuzla. Cum a fost posibil. Explicaţiile martorilor

20 Jul 2019 7988

ISU Ialomiţa Carambol pe DN2. 5 autovehicule implicate, 2 victime (galerie foto)

16 Jul 2019 508

Trafic îngreunat pe DN 2, în urma unui carambol soldat cu persoane rănite. Cinci maşini, implicate

15 Jul 2019 567

Editorial O septuagenară a murit călcată de un autobuz în Constanța. Cine îi protejează pe pietonii vârstnici. Păreri pro și contra

13 Jul 2019 979

Panouri fotovoltaice amplasate la treceri de pietoni din municipiul Constanța (galerie foto)

18 Jun 2019 984

O trecere de pietoni din zona Brotăcei din Constanța va fi mutată. De ce a fost luată această decizie

12 Jun 2019 869

Constănțeancă de 72 de ani, accidentată pe trecerea de pietoni

09 Jun 2019 843

Tranzitarea cu bacul peste Dunăre prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, restricționată

07 Jun 2019 484

Modificări în traficul din municipiul Constanța. O trecere de pietoni a fost mutată (galerie foto)

31 May 2019 515

Noi treceri de pietoni înființate în municipiul Constanța. În ce zone sunt situate (galerie foto)

02 Apr 2019 1088

Scuaruri amenajate la trecerile de pietoni de pe marile bulevarde din Constanța. În ce zone sunt amplasate

13 Mar 2019 551

Tragedie în Mamaia! Familii distruse după un teribil accident. Judecătorii au luat o primă decizie (video)

23 Feb 2019 1328

Proiect-pilot care vizează trecerile de pietoni din municipiul Constanţa

19 Feb 2019 703

Proiect pilot demarat la Constanța în zona trecerilor de pietoni. Ce prevede acesta și în ce zonă se derulează (video)

18 Feb 2019 758

Act emis de Primăria Constanţa Un imobil situat în zona telegondolei va fi supraetajat. Cine este investitorul

22 Jan 2019 838