Constanteanul suparat

Mărul discordiei dintre constănţeni şi Primăria Constanţa. Când vor fi reluate lucrările la Pasajul Cumpenei (galerie foto)

Lucrările la Pasajul Cumpenei vor fi finalizate în proporţie de 95 la sută până vara viitoare. Cu toate acestea, în acest moment, lucrările de reabilitare sunt sistate.
 
De altfel, constănţenii nu sunt mulţumiţi de tergiversarea lucrărilor la Pasajul Cumpenei (cunoscut drept Podul de la Butelii), care face legătura între bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Aurel Vlaciu. Pe adresa de email a cotidianului ZIUA de Constanţa, un locuitor al municipiului ne-a trimis următorul mesaj: „Poate mai scrieţi ceva despre Podul de la Butelii, că doar aşa poate se mai apucă să mai lucreze la el. Altfel, nu e nici ţipenie de om care să mai facă ceva la el. Şi parcă expiră perioadă de execuţie la el, după cum spunea şi promitea primarul!“
 
Din perspectiva celor semnalate, am discutat cu reprezentanţii Biroului de Presă din cadrul Primăriei Constanţa, care au precizat că lucrările vor reîncepe săptămâna viitoare, în urma şedinţei tehnice care a avut loc săptămâna trecută.
 
Primarul Decebal Făgădău a promis că „Podul de la Butelii va fi cel mai modern pod vechi din Constanţa“. Edilul-şef al municipiului Constanţa a anunţat că lucrările vor fi finalizate până la 1 iulie, urmând ca, după terminarea sezonului, să rămână de rezolvat doar partea estetică a lucrărilor, respectiv marcaje, montarea parapetelor: „Ne propunem să lucrăm până la începutul sezonului estival şi să finalizăm cât de mult se poate - eu mi-aş dori să finalizăm undeva la 95% lucrarea -, iar după sezonul estival să rămână doar marcajele, montarea de parapete, adică partea estetică, dar partea de structură ne dorim să fie finalizată până la 1 iulie“.
 
În luna ianuarie 2018, Primăria Municipiului Constanţa a atribuit un contract privind lucrări suplimentare de reparaţii capitale şi modernizare a Pasajului Cumpenei, în valoare de 1.162.178,25 de lei. Contractul presupunea achiziţionarea de lucrări suplimentare la contractul de execuţie lucrări nr. 116095/19.08.2016 având ca obiect execuţie lucrări suplimetare/adiţionale aferente obiectivului de investiţie „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei.
 
Vă reamintim că, pe parcursul execuţiei lucrărilor, care au început în luna aprilie a acestui an, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, ce au condus Ia revizuirea expertizei tehnice nr. 214 din luna august, întocmită pentru Pasajul Cumpenei, în concluziile căreia se recomandă „cămăşuirea integrală a suprafeţelor de beton ale stâlpilor infrastructurii de la radier până la riglele pilelor“ şi „demolarea zonelor de beton de pantă degradat şi denivelat în vederea refacerii betonului de pantă, pentru asigurarea unei pante constante şi continue a acestuia“.
 
Ca urmare, în urma revizuirii proiectului tehnic şi a devizului general, a rezultat necesitatea realizării unor lucrări suplimentare, după cum urmează: decaparea şi înlocuirea în totalitate a betonului de pantă existent cu grosimile rezultate în urma ridicărilor topografice şi a profilurilor din partea desenată; remedierea defectelor betonului şi efectuarea lucrărilor de protecţie a infrastructurii şi a suprastructurii; cămăşuirea pilelor începând cu rostul elevaţiei fundaţiei pilelor până la riglă (nu sunt necesare ancore chimice); armarea se va face după ce se îndepărtează cu grijă confecţia metalică existentă - se va folosi aceeaşi reţetă pentru betoanele speciale utilizate la riglele pilelor; înlocuirea tuturor rosturilor de dilataţie existente pe pod cu alt tip de rost; refacerea stratului de asfalt de la sistemul rutier. Prin revizuirea proiectului, au rezultat cantităţi suplimentare la următoarele categorii de lucrări: scoatere linie de tramvai şi refacere cale; remediere defecte beton şi protecţie infrastructură, remediere defecte beton şi protecţie suprastructură şi cămăşuire pile şi culee.
 
Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ a fost aprobat de aleşii locali municipale pe 29 septembrie 2017. Potrivit devizelor cuprinse în proiectul de hotărâre şi precizărilor făcute şi de viceprimarul Dumitru Babu, costurile revizuirii proiectului se ridică la 1.576.000 de lei, respectiv peste 350.000 de euro. Pentru lucrările la obiectivul de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ este în derulare contractul de execuţie încheiat cu SC Mobitom SA.
 

Despre Mobitom SA

 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mobitom SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Ca asociaţi persoane fizice apar SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii firmei Mobitom SA, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, sunt Valentin Boroş, David Sişu şi Valentin Ciuceanu (director general).
 
Citeşte şi:
 
În acest moment, sunt sistate Lucrările la Pasajul Cumpenei vor fi finalizate în proporţie de 95 la sută până vara viitoare

Mobitom SA şi Sielbol SRL se vor ocupa de repararea şi modernizarea pasajului Cumpenei. Valoarea lucrărilor suplimentare (document)

Au fost reluate lucrările la Pasajul Cumpenei din Constanţa Când se termină reabilitarea uneia dintre cele mai aglomerate artere de circulaţie (galerie foto)

În acest moment, sunt sistate Lucrările la Pasajul Cumpenei vor fi finalizate în proporţie de 95 la sută până vara viitoare

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Podul de la Butelii din Constanța intră, din nou, în reparații capitale. Traficul va fi restricționat. Cum se va circula în zonă

11 Mar 2019 873

Când va fi redat circulației Podul de la Butelii din Constanța

29 Nov 2018 1548

„Probleme tehnice deosebite“ Produsul folosit la Pasajul Cumpenei lasă de dorit. Ce a spus directorul Confort Urban (galerie foto + video)

12 Oct 2018 2583

Constanța. Tânără însărcinată rănită în timp ce se afla într-un autobuz. Polițiștii au deschis o anchetă

24 Aug 2018 946

Imagini cum rar vezi în Constanța! Un schior face senzație pe Podul de la Butelii (video)

02 Mar 2018 2792

În acest moment, sunt sistate Lucrările la Pasajul Cumpenei vor fi finalizate în proporţie de 95 la sută până vara viitoare

04 Dec 2017 2423

Incendiu în zona Pod Butelii. Pompierii la fața locului

29 Sep 2017 1605

Accident rutier pe bulevardul I.C.Brătianu. O maşină a ieşit în decor (galerie foto)

06 Sep 2017 2258

Accident rutier grav în Constanța la Pod Butelii. Trei victime. Intervine descarcerarea. Unul din șoferi pare a fi băut (galerie foto+video)

05 Sep 2017 12579

Cum se lucra, de dimineaţă, pe Podul de la Butelii (galerie foto+video)

22 May 2017 2168

Când se va finaliza reabilitarea în totalitate Se reiau lucrările la Podul de la Butelii. De ce au fost întrerupte (galerie foto)

19 May 2017 4039

Constanţa. Au fost sistate lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii. Când va fi finalizată lucrarea

05 May 2017 4656

Locuitorii din mai multe zone din Constanţa au rămas fără apă caldă din această noapte

04 May 2017 1869

Constanţa. Poliţiştii îl caută pe şoferul care ar fi accidentat o tânără în zona Podului de la Butelii. Acesta a fugit de la faţa locului

19 Apr 2017 4697

UPDATE Accident rutier în zona Podului de Butelii din Constanţa. Un pieton a fost lovit de o maşină (galerie foto)

18 Apr 2017 5246