Păţania unei femei. Cine a salvat-o de o haită de câini în zona Kaufland - Aurel Vlaicu Constanţa. Despre serviciul de ecarisaj

Lipsa unui serviciu de ecarisaj în municipiul Constanţa a dus la înmulţirea numărul de câini fără adăpost. Aceştia au început să umble din nou în haită pe străzile din oraş, răspândind teamă în rândul constănţenilor.

Totuşi, locuitorii din zona Kaufland de pe bulevardul Aurel Vlaicu au ajuns în pragul disperării din pricina patrupezilor liberi, care s-au înhăitat câte 15-20 şi devin agresivi. Pe 31 martie a avut loc un eveniment în zona respectivă. O femeie a fost atacată de câini, însă norocul ei a fost cu nişte tineri aflaţi într-un autoturism au intervenit şi i-au gonit. De altfel, ambele persoane au sesizat prezenţa câinilor printr-un mesaj către cotidianul ZIUA de Constanţa.

„Sunt o femeie care lucrează în ture şi de vreo două săptămâni îmi este frică să mă întorc acasă la ora 21:30 deoarece la sensul giratoriu de pe bulevardul Aurel Vlaicu – Kaufland sunt aproximativ 20 de câini suficient de mari care efectiv blochează maşinile din trafic şi se plimbă nestingheriţi şi pe strada cu unitatea militară. În această seară (n.r. duminică, 31 martie) am crezut că voi muri mâncată de aceştia când au vrut să traverseze pe partea blocurilor. Salvarea mea a fost un autoturism pe care l-au blocat efectiv în trafic. Ce este de făcut în această situaţie?”, povesteşte femeia pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.
„Locuiesc în zona Kaufland 2, pe bulevardul Aurel Vlaicu şi chiar la giratoriu de la magazin este o haită de aproximativ 15-20 de câini care face legea. Sunt foarte agresivi, sar în faţa maşinii şi abia poţi înainta de ei, iar în această seară (n.r. duminică, 31 martie) aproape că au târât o femeie. Norocul ei a fost că eu şi cu un amic ne aflam în zonă cu maşina şi am reuşit să îi îndepărtăm de doamna respectivă. Şi eu am fost fugărit de ei în plină zi. Vreau să subliniez faptul că viaţa ne este periclitată de aceşti câini. Cei de la 112 ne pasează la primărie, iar de la primărie primim numai promisiuni. Ce ar fi de făcut în cazul acesta? Aş mai avea o întrebare, dacă nepoţelul meu de 3 anişori ar scăpa pe stradă când vine în vizită şi ar da de această haită de câini care se adună chiar la colţul străzii, oare ar fi în siguranţă?”, a transmis un alt tânăr.
Primarul Decebal Făgădău declara luna trecută că până la finele lui martie noul serviciu de ecarisaj al municipalităţii va fi funcţional.

„Serviciul va fi operaţional la sfârşitul acestei luni. Este pentru prima dată când noi avem serviciu propriu. Ce mă interesează cel mai mult este modul în care se face capturarea, sterilizarea, aplicarea de tratamente şi păstrarea câinilor conform termenelor legale. Noi încercăm să luăm câinii de pe domeniul public, să îi îngrijim şi să îi supunem procedurilor de adopţie. Veţi vedea că ceea ce facem noi în respect faţă de aceste suflete”, a declarat în urmă cu două săptămâni primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
Potrivit Ionelei Bărboi, purtător de cuvânt al municipalităţii, până la finele săptămânii primăria va anunţa când va fi reluată activitatea serviciului de ecarisaj. „Toate solicitările venite pe site-ul primăriei, dar şi telefonic, vor fi luate în calcul, cele existente vor fi prioritare”, a declarat Ionela Bărboi. Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Potrivit municipalităţii, iubitorii de animale care şi-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligaţia să-i îngrijească şi să respecte normele legale. În caz contrar, persoanele fizice sau juridice în culpă vor primi sancţiuni contravenţionale conform Ordonanţei de urgenţă nr.155 din 21 noiembrie 2001.
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Sergiu Munteanu

20 May, 2019 00:06

În Londra de exemplu nu sunt câini vagabonzi. Şi nu te doare capul, nu calci în rahaţi de câine. Înm costanţa ar trebui prinşi absolut toţi câinii din judeţ şi donaţi iubitorilor de câini, căci ei latră mai mult ca câinii. Şi cei ce nu vor fi adoptaţi să fie sacrificaţi cu mare remuşcare, se poate face şi o slujbă la biserică pentru asta. Iar acum să vedem, acei ce sunt împotrivă sunt de fapt iubitori de câini sau duşmani ai societăţii.

Onofrei Maria

17 Apr, 2019 10:02

minciuni , minciuni. Aceste suflete sunt omorate fara nici un fel de remuscare!

fara nume

17 Apr, 2019 09:53

Asa stiti sa blamati , sa scrieti articole despre cat de rai sunt cainii, dar intreb ?S-a facut ceva pana acum, desi primaria primeste banii pentru aceste suflete prin interpusii lor care au nu stiu ce afaceri .Rusine sa va fie !

gogu

02 Apr, 2019 11:05

Mereu aceleași bălării de articole! Chiar nu v-ați plictisit? Voi nu vedeți ridicolul din articolele voastre? Pentru ce pledați de fapt? Pentru prinderea și uciderea unor câini? De ce nu blamați niciodată primăria care n-a plătit un leu pentru sterilizări?

PETRICA TUTUIANU

02 Apr, 2019 09:38

Domnule primar Făgădau,ne-am cam săturat de promisiunile(MINCIUNILE)cu iz electoral.Veniți la Kaufland2 să vedeți acești câini,sau este greu sa coborâți din birou pentru asemenea nimicuri???

Lili

02 Apr, 2019 08:10

Cateii “sunt in nunta”(perioada de împerechere)dacă primaria era de acord sa vina anul trecut un ong din București sa stea aici cam 1 luna de zile și sa castreze tot ce prindeau ,problema asta nu o mai aveam acum;dar primaria nu a dat nici un răspuns ,adică nu le-a păsat...lor nu le ieșea nimic din asta!

Articole asemanatoare

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 11258

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 887

Kaufland România aduce Caravana A.C.C.E.S. în Constanța

05 Apr 2024 537

Accident rutier cu victimă pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Implicate un autoturism și un autotren (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1582

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1331

Primăria Constanța a atribuit fostei Pomacost SA un contract de 3.5 milioane de euro pentru serviciul de tăiere, toaletare și corecție arbori pentru zona I din municipiu (DOCUMENT)

03 Mar 2024 1106

Document Cum va arăta viitorul magazin Kaufland ce va fi construit în Constanța?

23 Feb 2024 3517

S-a deschis un nou magazin Kaufland la Constanța! Inaugurarea s-a lăsat cu aglomerație (FOTO+VIDEO)

22 Feb 2024 9805

KAUFLAND România societate în comandită anunță public informațiile prevăzute privind autorizarea lucrărilor de construcții

20 Feb 2024 537

Constanța Iată când se va deschide noul magazin Kaufland din Inel II

15 Feb 2024 6902

Grav accident în Mangalia. O femeie este în comă

20 Jan 2024 2644

Constanța Modificări la intersecția de pe strada Eliberării pentru a ajunge la viitorul magazin Kaufland, zona Brick

08 Jan 2024 2195

Accident rutier, în zona Vivo, Constanța (FOTO)

04 Jan 2024 1497

Revelion 2024 Program magazine. Iată până când îți mai poți face cumpărăturile

31 Dec 2023 1614

ANPC Aproape 5.000 de mari magazine controlate în 2023, au fost amendate cu peste 50 milioane lei

28 Dec 2023 864