Trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu sunt impracticabile. Un constănţean, supărat rău de tot pe Confort Urban SRL

Pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa a fost trimisă o reclamaţie de către un locuitor al municipiului Constanţa, nemulţumit de trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Campus.
 
„Sunt peste 700 de metri între cele două treceri de pietoni de le bulevardul Aurel Vlaicu (de la Campus până în Taverna Sârbului). Trotuarele în zonă sunt impracticabile, cu pietre sau noroi pe timp de ploaie, cu stâlpi plantaţi în mijlocul trotuarului, astfel încât deseori am fost nevoit să cobor cu căruţul copilului pe partea carosabilă în condiţiile în care se circulă cu viteze de peste 70km/oră. Întrucât cartierul Campus este în dezvoltare, se poate instala o trecere de pietoni cu scuar în faţa hotelului Nevada, ce va permite copiilor să traverseze în siguranţă către instituţiile de învăţământ sau, cel puţin, o pasarelă pentru pietoni sau o trecere semaforizată cu buton. Autovehiculele traversează linia dublă continuă de 3-2 ori la 10 minute, astfel, de 307 ori în 16 ore, familia mea poate fi expusă pericolului deoarece trecem pe acolo de cel puţin 10 ori pe zi.
 
Chiar dacă se va lua măsura instalării unor separatoare, starea de pericol va creşte pentru că proprietarii, turiştii sau studenţii, în lipsa altor soluţii, vor traversa cu autovehiculele direct linia dublă continuă ieşind de pe străzile Perlei, Opalului sau Safirului. Este falsă ideea fluidizării traficului: sunt tot atâtea benzi ca mai înainte, niciodată nu se producea blocaj în trafic pentru că se făcea stânga la Penny, ci datorită numărului mare de maşini; în plus, nu am remarcat faptul că s-a produs într-adevăr o fluidizare, cozile de maşini fiind aceleaşi. Se poate adopta şi soluţia întreruperii liniei continue doar pentru intrarea în Penny, pentru că cei ce ies de acolo pot întoarce la primul sens giratoriu. Pe aici propune Confort Urban SA să ducem copii la şcoală? Cum va fi la iarnă, mă întreb?“, ne-a scris constănţean supărat.
 
Directorul tehnic al Confort Urban, Claudiu Rădulescu, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, că va verifica cele semnalate de cititorul cotidianului ZIUA de Constanţa, apoi ne va formula un răspuns.
 
Citeşte şi:
 
Linia dublă continuă din dreptul unui supermarket de pe Aurel Vlaicu, mărul discordiei între locuitori şi autorităţi (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

lupu ion

07 Aug, 2018 06:50

La fel este si pe bulevardul Tomis ,pe sensul de mers catre Palazu Mare de la sere...Dedeman.

Articole asemanatoare

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 283

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 406

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 437

Județul Constanța Primăria Ghindărești investește în servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice (DOCUMENT)

15 Apr 2024 386

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 573

Cumpărări directe Constanța Primăria Seimeni cumpără tobogan complex (DOCUMENT)

15 Apr 2024 334

Cumpărări directe Constanța Primăria comunei Cobadin investește în servicii de toaletare a arborilor (DOCUMENT)

15 Apr 2024 471

Știri Constanța ​Lucrări în cartierul Tomis Plus! Sunt anunțate restricții de trafic

15 Apr 2024 374

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 898

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 484

Amânare de pronunțare în procesul dintre Holiday Club Olimp SRL, din Constanța și Consiliul Local al Comunei Chilia Veche prin primar, comuna Chilia Veche prin primar și primarul comunei Chilia Veche

14 Apr 2024 184

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 358

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 526

Au fost emise autorizațiile de construire Două locuri noi de joacă, amenajate în Constanța. Iată unde vor fi situate

14 Apr 2024 658

Un bărbat care pretinde că este călugăr vrea să fie primarul Constanței! (VIDEO)

14 Apr 2024 4124