Constanteanul suparat

Trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu sunt impracticabile. Un constănţean, supărat rău de tot pe Confort Urban SRL

Pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa a fost trimisă o reclamaţie de către un locuitor al municipiului Constanţa, nemulţumit de trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Campus.
 
„Sunt peste 700 de metri între cele două treceri de pietoni de le bulevardul Aurel Vlaicu (de la Campus până în Taverna Sârbului). Trotuarele în zonă sunt impracticabile, cu pietre sau noroi pe timp de ploaie, cu stâlpi plantaţi în mijlocul trotuarului, astfel încât deseori am fost nevoit să cobor cu căruţul copilului pe partea carosabilă în condiţiile în care se circulă cu viteze de peste 70km/oră. Întrucât cartierul Campus este în dezvoltare, se poate instala o trecere de pietoni cu scuar în faţa hotelului Nevada, ce va permite copiilor să traverseze în siguranţă către instituţiile de învăţământ sau, cel puţin, o pasarelă pentru pietoni sau o trecere semaforizată cu buton. Autovehiculele traversează linia dublă continuă de 3-2 ori la 10 minute, astfel, de 307 ori în 16 ore, familia mea poate fi expusă pericolului deoarece trecem pe acolo de cel puţin 10 ori pe zi.
 
Chiar dacă se va lua măsura instalării unor separatoare, starea de pericol va creşte pentru că proprietarii, turiştii sau studenţii, în lipsa altor soluţii, vor traversa cu autovehiculele direct linia dublă continuă ieşind de pe străzile Perlei, Opalului sau Safirului. Este falsă ideea fluidizării traficului: sunt tot atâtea benzi ca mai înainte, niciodată nu se producea blocaj în trafic pentru că se făcea stânga la Penny, ci datorită numărului mare de maşini; în plus, nu am remarcat faptul că s-a produs într-adevăr o fluidizare, cozile de maşini fiind aceleaşi. Se poate adopta şi soluţia întreruperii liniei continue doar pentru intrarea în Penny, pentru că cei ce ies de acolo pot întoarce la primul sens giratoriu. Pe aici propune Confort Urban SA să ducem copii la şcoală? Cum va fi la iarnă, mă întreb?“, ne-a scris constănţean supărat.
 
Directorul tehnic al Confort Urban, Claudiu Rădulescu, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, că va verifica cele semnalate de cititorul cotidianului ZIUA de Constanţa, apoi ne va formula un răspuns.
 
Citeşte şi:
 
Linia dublă continuă din dreptul unui supermarket de pe Aurel Vlaicu, mărul discordiei între locuitori şi autorităţi (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

lupu ion

07 Aug, 2018 06:50

La fel este si pe bulevardul Tomis ,pe sensul de mers catre Palazu Mare de la sere...Dedeman.

Articole asemanatoare

Constanța, sub atenționare de cod galben de vânt Echipele Primăriei Constanța au acționat pentru înlăturarea crengilor rupte (galerie foto)

23 Feb 2019 633

Clinica Doctor 3D SRL ridică un imobil pe bulevardul Mamaia din Constanţa. Detalii

23 Feb 2019 875

Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism pentru Sala Polivalentă. Unde va fi situată şi cum va arăta

23 Feb 2019 2512

Primăria Municipiului Constanţa reabilitează mobilierul urban din Parcul de la Gară. Cum arată băncile instalate (galerie foto)

22 Feb 2019 470

Sportivi de la opt cluburi se întrec, la Cumpăna, la Cupa Prieteniei la scrimă

22 Feb 2019 439

Un constănţean îşi va repara maşina pe banii Primăriei Constanţa

22 Feb 2019 577

Sunrise Tours a solicitat de la Primăria Constanţa aviz de oportunitate pentru elaborarea unui PUZ. Detalii (document)

22 Feb 2019 704

Mobilitate pietonală în zona centrală Urban Scope bifează un nou contract cu Primăria Constanţa

21 Feb 2019 527

Investiţie imobiliară pe bulevardul 1 Mai vechi. Ce pune la cale Aries Shipping. Decizia, la mâna Primăriei Constanţa (document)

21 Feb 2019 931

Achiziţie directă de la municipalitate O analiză a siturilor culturale turistice din Bazinul Mării Negre

21 Feb 2019 426

Licitaţia pentru reabilitare străzi şi echipare tehnico-edilitară, contestată Primăria Năvodari, obligată de CNSC să reevalueze oferta firmei Autoprima Serv

21 Feb 2019 546

Constanța. Serviciul Gestionare Spații Verzi, acțiune de toaletare a arborilor pe traseul mijloacelor de transport în comun (galerie foto)

20 Feb 2019 355

Festivalul Iernii 2016 Primăria Constanţa cere Fundaţiei Umanitare „Clopot“ să restituie peste 400.000 de lei. Solicitarea, respinsă în primă instanţă (documente)

20 Feb 2019 572

Proiect-pilot care vizează trecerile de pietoni din municipiul Constanţa

19 Feb 2019 502

Continuă lucrările de tăiere a cablurilor tv, telefonie și internet de pe principalele bulevarde din municipiul Constanţa

18 Feb 2019 581