Militarii, scosi la deszapezire

Pe Regionala CFR Constanta nu au fost trenuri blocate in trafic

Pregatirile care se fac an de an pentru intampinarea anotimpului alb sunt, de fiecare data, conditionate de numarul si de starea utilajelor de deszapezire.In acest moment, la nivelul Comandamentului judetean de iarna, coordonat de subprefectul Nicolae Moga se considera ca dotarile existente, in special cu pluguri pentru interventii, sunt suficiente, aceste utilaje fiind bine intretinute si pregatite sa faca fata in orice situatie. Prin ordin al ministrului Transporturilor, in fiecare an, la 1 octombrie se constituie Comandamentul de iarna, a carui activitate urmeaza a se desfasura, teoretic, pana la 31 martie. Practic, au fost situatii cand iarna s-a manifestat si dupa aceasta data si atunci, automat, Comandamentul de iarna si-a continuat activitatea atat timp cat a fost necesar. Conform celor declarate de directorul Regionalei CFR Constanta, Nicolae Maier, prezent ieri la Comandamentul judetean de prevenire si combatere a dezastrelor, aceasta iarna grea nu a pus prea multe probleme feroviarilor, si nu atat zapada, cat mai ales viscolul a produs tulburari in regularitatea circulatiei trenurilor. La nivelul comandamentelor din cadrul Regionalei CFR Constanta s-a actionat cu personalul propriu de interventie, iar in unele cazuri s-a apelat si la personalul MApN. Cu toata brusca desfasurare de forte a iernii, a fost evitata totusi inzapezirea trenurilor pe linii, desi pe unele sectii de remorcare sulurile de zapada formate in urma viscolului ar fi putut, in lipsa patrularii cu pluguri, sa creeze surprize neplacute. Singurele probleme care au existat au fost unele necorelari intre societatile de calatori, de marfa si de infrastructura. In opinia subprefectului Nicolae Moga, problemele care apar iarna nu pot fi eliminate total, conditiile de desfasurare a activitatii la calea ferata, si nu numai, fiind influentate hotarator de starea vremii. In acelasi context, inspectorul general scolar Paloma Petrescu a precizat ca, la nivelul judetului, nu au existat probleme si doar 25% din elevii din comuna Horia au intarziat la orele de curs. In comunele Pantelimon si Cogealac au fost mari intarzieri in circulatia autobuzelor care asigura transportul la scolile din zona. In finalul discutiilor, reprezentantul Centrului Judetean de Meteorologie si Hidrologie a subliniat ca, in perioada urmatoare, va fi o incalzire, dupa care nu ne vor ocoli poleiul si chiciura.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În atenția șoferilor Circulație restricționată, pe autostrada A2 București – Constanța, din cauza unor lucrări

16 Apr 2024 220

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A1 Deva-Nădlac

16 Apr 2024 122

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 419

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

15 Apr 2024 386

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 568

Afaceri Constanța Restaurantul Barchetta, complexul de căsuțe din satul de vacanță și Fabrica de Gheață din Neptun pot fi închiriate. Licitația este organizată de Neptun Olimp SA (DOCUMENT)

15 Apr 2024 539

Liberalul Daniel Popa, noul director general provizoriu al societății Termocentrale Constanța SRL

15 Apr 2024 514

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, contract cu o firmă din municipiu

15 Apr 2024 394

Firme Constanța Încă patru ani de mandat pentru administratorii societății Agromec SA

15 Apr 2024 435

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Enuței – Felicia Barbu, secretar general al comunei Comana (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 370

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 380

UPDATE. Județul Constanța Trafic rutier oprit în localitatea Castelu în urma unui accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1465

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 28 A

15 Apr 2024 231

Ce decizii au adoptat acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța?

15 Apr 2024 367

Firme Constanța Acționarii firmei Zodiac 2000 SA vor aproba bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2024. Alte puncte incluse pe ordinea de zi a adunării generale ordinare

15 Apr 2024 297