Punctele de prim ajutor, asigurate in toate statiunile

DADL si-a incheiat misiunea

In Mamaia, vor fi trei puncte de prim ajutor deservite de DSP si alte 11 ale Crucii Rosii

Directia Apelor Dobrogea - Litoral a finalizat actiunea de asigurare a spatiilor necesare amenajarii punctelor de prim ajutor in statiunile litoralului romanesc pe intreaga perioada a sezonului estival. Spre deosebire de anii anteriori, in anul 2003 aceasta activitate a revenit directiei constantene care se ocupa de plaje din toate punctele de vedere. Mai exact, directia este responsabila atat de curatenia plajelor, cat si de asigurarea serviciului de salvamar, sector care si-a inceput activitatea de la mijlocul lunii mai, precum si de asigurarea spatiilor necesare pentru functionarea punctelor de prim ajutor. Actiunea de identificare a spatiilor a inceput in urma cu o luna, iar in aceasta saptamana ea a fost finalizata. Potrivit protocolului incheiat intre DADL si Directia de Sanatate Publica, prima institutie are obligatia de a asigura spatiile, iar cea de-a doua contribuie cu aparatura necesara si cu personal calificat.

Toate statiunile au puncte de prim ajutor

Pentru ca sezonul estival si-a intrat deja in drepturi, Directia Apelor Dobrogea - Litoral si-a incheiat misiunea, in sensul ca a contractat deja spatiile pentru majoritatea statiunilor. Astfel, in statiunea Mamaia vor functiona trei puncte de prim ajutor. Unul va fi in zona Cleopatra, un altul in zona hotelului "Bucuresti", chiar in sediul in care a functionat odinioara vechea policlinica a statiunii, iar cel de-al treilea va avea sediul in zona Dorna. Toate aceste spatii vor dispune de aparatura necesara si vor avea personal calificat in domeniu. Si pe plaja "Modern" din Constanta va exista un punct de asistenta medicala.Dupa cum este si normal, puncte de prim ajutor vor exista in toate statiunile de pe litoral. Astfel, in statiunea Eforie Nord va functiona un astfel de punct in zona Belona, in Eforie Sud punctul de prim ajutor va fi amenajat pe plaja centrala, iar pe cordonul de plaja ce leaga cele doua statiuni va fi amenajat un alt punct sanitar, pe plaja "Azur". De asemenea, la Neptun, in zona Steaguri va fi amplasat un punct sanitar, iar in statiunea Olimp, in zona complexului "Amfiteatru", va fi amenajat un altul. Totodata, pe plaja "Delfinul", ce se afla situata in statiunea Jupiter, va exista un punct de prim ajutor. In zona de litoral care apartine de Mangalia, au fost preluate de la Primaria Mangalia alte patru contracte in acest sens. Contractele au fost incheiate in 1997, in perioada in care plaja apartinea consiliilor locale, pe o perioada mai indelungata de timp, fiind inca valabile. Cat priveste plajele de la Vama Veche si 2 Mai, Directia Apelor Dobrogea - Litoral va incheia, in vederea asigurarii asistentei medicale pentru turisti, un protocol cu Spitalul Municipal Mangalia.

Puncte ale Crucii Rosii

Cat priveste statiunea Mamaia, numarul punctelor de prim ajutor existente aici nu sunt tocmai suficiente, tinand cont de numarul mare de turisti care aleg sa-si petreaca vacanta la malul marii in fiecare an. Tocmai de aceea, autoritatile implicate au gasit solutia necesara, astfel incat viata turistilor sa nu fie pusa in pericol. Astfel, intre cele trei puncte fixe, care vor fi deservite de personalul DSP, vor exista puncte deservite de voluntari ai Crucii Rosii. Acestia vor asigura asistenta medicala pentru turisti, cel mai probabil, incepand cu 15 iunie. Desi, in mod normal, punctele Crucii Rosii, 11 la numar, ar fi trebuit sa fie operative in perioada de varf a sezonului estival, respectiv intre 1 iulie si 31 august, s-a decis ulterior ca ele sa-si inceapa activitatea cu doua saptamani mai devreme, dat fiind faptul ca cele trei puncte asigurate de DADL si DSP sunt insuficiente. Ca si in statiunea Mamaia, si in celelalte statiuni de pe intreg litoralul vor exista puncte mobile deservite de voluntarii Crucii Rosii. Reprezentantii DADL spun ca nu stiu cand isi vor incepe activitatea punctele de prim ajutor deoarece, din acest punct de vedere, misiunea lor a luat sfarsit, restul depinzand acum de Directia de Sanatate Publica. Ceea ce Directia Apelor Dobrogea - Litoral va face in continuare este amenajarea si mentinerea curateniei plajelor. De altfel, astfel de activitati sunt desfasurate zilnic de reprezentantii DADL, care discuiesc nisipul si ecologizeaza manual toate plajele.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 502

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 429

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1060

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 478

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Titel Gagiu, director la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 655

Declarații de avere Constanța Dan Cristian Fugigiu, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 627

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1730

Handbal CSM Constanța, succes confortabil cu CSM 2007 Focșani

24 Mar 2024 669

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 558

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin - Ștefan Gerap, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 573

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 823

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 608

Schimbări de temperatură în Dobrogea. Prognoza meteo pentru zilele următoare

24 Mar 2024 599

Baschet CSM Constanța, învinsă de CSO Voluntari (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 646

Volei CSM Constanța a cedat greu cu Rapid București, după ce a câștigat primul set (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 528