Rromii dau batai de cap angajatilor RAEDPP

Cu sentinta judecatoreasca si cu ajutorul Politiei, rau-platnicii vor fi evacuati

Labirint 39 si Sarmizegetusa 80 sunt imobilele vizate saptamana aceasta

Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat Constanta are in administrare mai multe imobile pe care le da spre inchiriere unor persoane cu probleme sociale. Din pacate, majoritatea acestor imobile au fost invadate de rromi. Asta nu ar fi nimic daca acestia si-ar plati la timp sumele aferente chiriei si daca ar mentine camerele pe care le ocupa la niste standarde de curatenie, daca nu normale, macar acceptabile. Din nefericire, locuintele care odinioara erau apte pentru locuit au devenit, in timp, adevarate focare de infectie. Rromii au distrus aproape din temelii locuintele, acum fiind nevoie de sume uriase pentru renovarea imobilelor respective. La toate acestea se adauga si restantele pe care acestia le-au acumulat in timp catre regie. De cativa ani buni, reprezentantii RAEDPP se chinuiesc sa evacueze locuintele in cauza. De fiecare data, insa, chiriasii nepoftiti s-au intors pentru a-si termina lucrarile de distrugere in masa incepute. Asa se face ca, la ora actuala, imobilele arata ca dupa un cumplit bombardament, adica fara geamuri, locul acestora fiind luat de celofan, carpe si alte improvizatii de prost-gust, fara usi, cu peretii scrijeliti si cu pardoseala prezenta doar pe alocuri. In aceste conditii, Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat, impreuna cu Primaria Constanta, Jandarmeria si Politia au demarat, inca de acum doua luni, o ampla campanie de evacuare a acestor imobile. Au fost evacuate atunci majoritatea caselor nationalizate din zona peninsulara. Pentru ca "daunatorii" sa nu se mai intoarca, asa cum s-a intamplat de nenumarate ori, in zonele respective au fost repartizate forte de ordine. La momentul inceperii actiunii, in casele nationalizate vizate locuiau fara a detine forme legale, respectiv titlu locativ, aproximativ 170 de persoane. Timp de aproape o luna, s-a actionat pe aceasta linie, in cele din urma majoritatea chiriasilor certati cu legea fiind evacuati. Au fost vizate, in special, imobilele situate pe strazile Arhiepiscopiei numarul 13, Petru Rares numarul 4, Luntrei numarul 7, Traian numarul 21, Caratzali numarul 7, Vasile Alecsandri numarul 3 si Nicolae Titulescu numarul 19. Imediat dupa terminarea evacuarilor in zona peninsulara, actiunea s-a mutat la imobilele situate pe strazile Stefan cel Mare, Mircea cel Batran si pe bulevardul Tomis.

Rromii sunt evacuati cu Politia

Dupa evacuarea celor care locuiau abuziv in spatiile administrate de RAEDPP, regia a demarat, relativ de curand, o noua actiune de evacuare. De aceasta data, sunt vizate persoanele care locuiesc in spatiile aflate in administrarea regiei legal, dar care au restante foarte mari. Conform contractului, dupa trei luni de neplata, chiriasii pot fi evacuati. Regia a acordat un termen - in unele cazuri, dublu - dar sumele restante pentru chirie tot nu au fost recuperate. In cele din urma, s-a apelat la Justitie, care a dat castig de cauza reclamantului, in cazul de fata RAEDPP. Astfel, inca de saptamana trecuta, reprezentantii regiei au inmanat rau-platnicilor procesele-verbale de evacuare, in prezenta unui executor judecatoresc. Marian Senin, reprezentant al regiei, a declarat ca, in aceasta saptamana, sunt vizate imobilele de pe strazile Labirint numarul 39 si Sarmizegetusa numarul 80. Angajati ai regiei s-au deplasat, ieri, la locatiile mentionate, impreuna cu doi bodyguarzi. In cazul in care cei vizati nu se vor conforma, Marian Senin a precizat ca, cel tarziu saptamana viitoare, va pune in aplicare sentinta judecatoreasca de evacuare cu ajutorul Politiei. Este posibil ca reprezentantii RAEDPP sa intampine dificultati, deoarece cei care urmeaza sa fie evacuati pentru restante considerabile sunt rromi. Cu ajutorul Politiei insa, in cele din urma, aceste spatii vor fi evacuate si, astfel, Primaria Constanta va putea interveni in vederea consolidarii acestora. Planul Urbanistic Zonal urmeaza sa fie aprobat in viitoarea sedinta de Consiliu Local Municipal. S-a ales aceasta data deoarece atunci expira si termenul pana la care se pot depune documentele privind sustinerea revendicarilor asupra cladirilor nationalizate din aceasta zona. Odata ce planul va fi aprobat, iar termenul va expira, municipalitatea va sti cu exactitate care este numarul cladirilor care au nevoie de reconsolidari si reparatii si, de asemenea, care sunt sumele necesare intregii operatiuni. Lucrarile vor fi demarate in cursul acestui an, iar intregul proiect este estimat a se finaliza in aproximativ doi ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1288

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 828

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1555

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 791

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 854

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 901

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2511

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 999

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3716

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 854

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1700

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 731

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2314

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2638

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3098