Sotul lui Ani Merla a pierdut monopolul pe WC-urile publice

Firma soţului directoarei Direcţiei Programe şi Dezvoltare din Primăria Constanţa a pierdut „dreptul" exclusiv asupra exploatării toaletelor publice. Monopolul a fost spart de o firmă din judeţul Mureş.

Contractul privind menţinerea igienei parcurilor şi a zonelor aglomerate din municipiul Constanţa, prin instalarea şi întreţinerea unor cabine ecologice, a fost atribuit pe data de 11.10.2008. Acesta prevede că durata acordului cadru este de patru ani şi se va încheia cu maxim trei operatori economici care se vor clasa pe primele locuri în ordinea crescătoare a preţurilor. Pentru următorii doi ani, de igiena zonelor aglomerate ale municipiului se vor ocupa două firme de profil şi nu doar una, aşa cum ne obişnuisem până acum. Astfel, toaletele publice nu vor fi puse la dispoziţie şi întreţinute doar de Envirotech SRL, ci şi de o alta, din judeţul Mureş. SC Toifor SRL România are sediul în comuna Ungheni, judeţul Mureş, şi este o companie germano-maghiară. Prin urmare, deţinătorul Envirotech, Radu Merlă, soţul lui Ani Merlă, şefa Direcţiei Programe şi Dezvoltare din Primăria Constanţa, a avut concurenţă. El este asociat în SC Envirotech cu Dănuţ Florescu, pe care-l mai are partener de afaceri şi în SC Prunus, Oil Depol Service, Petroline, Bytech Computers, Ecoserv Co SRL, Ambient Car Wash SRL şi Motor-Sport SRL.
Firma din judeţul Mureş, proaspăt intrată pe piaţa constănţeană a serviciilor de igienă, îl are ca administrator pe Fekete Andras Joszef şi ca unic acţionar pe Ivacsony Adorjan Joszef.

Scump Radu, scump...

Din anunţul de atribuire aflăm că o cabină de toaletă pusă la dispoziţie de Toifor SRL costă 14,58 lei pe zi, în timp ce una de la Envirotech costă primăria 14,81 lei pe zi. Cu alte cuvine, Toifor, de pe site-ul căreia aflăm că este lider pe piaţa din Europa şi Orientul Mijlociu, şi care aduce toaletele tocmai din Mureş, oferă servicii mai ieftine decât firma soţului directoarei din primărie. Contractul obţinut de la primărie este în valoare de 2826600 lei, fără TVA. Mai exact, cele două firme vor lua de la primărie în următorii doi ani aproape 44 de miliarde de lei vechi, bineînţeles împărţiţi inegal, pentru că firma familiei directoarei Merlă practică preţuri mai mari.
De precizat, că pe 24 iunie, Envirotech SRL a mai câştigat de la primărie un contract în valoare de aproape 3,5 miliarde lei vechi, fără TVA. Contractul a fost încheiat pe cinci luni, până la sfârşitul lui 2008, când probabil va intra în vigoare noul contract.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Partidul ARCA Naţiunii Române „Autonomia Ţinutului Secuiesc trebuie respinsă!”

26 Dec 2023 1006