Trei copii au fost crestinati la Cumpana

cumpana.jpgTrei copii au fost botezaţi la Cumpăna, cu prilejul sărbătoririi Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur.

Primăria comunei Cumpăna, prin intermediul Biroului de Asistenţă Socială şi în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, a organizat un nou eveniment, prin care copii din centre de plasament sau aflaţi în grija unor asistenţi maternali au primit taina botezului. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Cumpăna, începând cu ora 12.00. Cei trei micuţi, Marian Ilie, Ionela şi Cristina, şi-au primit numele în prezenţa mai multor locuitori din comună, a reprezentanţilor primăriei şi a primarului Mariana Gâju, iniţiatoarea evenimentului. Printre naşii copiilor, pe care primarul Mariana Gâju i-a numit „oameni cu credinţă şi cu dragoste faţă de aproapele lor", s-a numărat şi secretarul Consiliului Judeţean Constanţa, Mariana Belu. Aceasta şi-a făcut, astfel, o finuţă la Cumpăna. Potrivit reprezentanţilor primăriei, cele două fetiţe se află în grija unor asistenţi maternali, iar băieţelul este copilul unei tinere mame din localitate.
Astfel de evenimente, prin care copii abandonaţi de părinţi în centre de plasament sau chiar în spital intră în rândul creştinilor, au devenit o tradiţie în comuna Cumpăna. Primarul Mariana Gâju a iniţiat mai multe botezuri şi pe parcursul lui 2008. „Anul trecut, chiar de Bobotează, s-au botezat copii aici, la Cumpăna, şi nu am vrut să treacă luna ianuarie fără să-i creştinăm pe aceşti micuţi frumoşi", ne-a declarat primarul Mariana Gâju.

„De la suflet, la suflet"


Edilul comunei Cumpăna şi-a exprimat speranţa ca astfel de evenimente să aducă binecuvântare comunei Cumpăna şi locuitorilor ei. „De ziua sfântă a Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur înălţăm rugămintea către Sfântul Vasile cel Mare să ocrotească comuna şi locuitorii ei. Astfel, noi gândim că aceste acţiuni de la suflet la suflet sunt evenimente de întrajutorare, prin care aceşti copii sunt creştinaţi, copii părăsiţi de părinţi în centrele de plasament sau, chiar mai rău, în spitale", a afirmat primarul comunei. La finalul ceremoniei botezului, după ce micuţii au fost împărtăşiţi, Mariana Gâju le-a oferit acestora câte o cruciuliţă care să le aducă sănătate şi noroc.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atletism Robert Bîrsa, de la CS Farul Constanța, și ștafeta CSM Constanța, pe primul loc la Cupa României (DOCUMENT)

02 Feb 2024 1176

CSM Constanța atletism Alexia Dospin și Ioana Manoliu, pe podium la Winter Run Athletics Cup

13 Dec 2023 891

Autoritatea Vamală Română și Asociația Națională Profesională a Lucrătorilor Vamali din România au semnat un parteneriat de colaborare

16 Nov 2023 1031

Zece atleți de la CSM Constanța vor participa la Campionatele Internaționale ale României

01 Jun 2023 1098

CSM Constanța Atleta Alexia Dospin - campioană, într-o familie de campioni. Aur la tineret și barem de Europene îndeplinit! (GALERIE FOTO)

03 Mar 2023 2768

Atletism Sportivii de pe litoral, evoluții frumoase la etapa a doua a Naționalelor de cadeți și juniori 3 (DOCUMENT)

01 Mar 2023 2026

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 octombrie 2022

25 Oct 2022 1766

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 septembrie 2022

28 Sep 2022 1828

Constanța. Calvarul prin care a trecut atleta Ioana Manoliu „Nopți plânse, în care mă trezeam și credeam că a fost un coșmar“ (GALERIE FOTO)

29 Jul 2022 2909

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Atletul Radu Mușat, prima medalie națională, cu record personal și acuratețe în execuții (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

12 Jul 2022 2299

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța La Campionatul Balcanic, atletul Tudor Ghiță și-a făcut debutul internațional (GALERIE FOTO)

17 Jun 2022 1398

Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanța, încă o medalie la Naționale. Și-a îmbunătățit și recordul personal

16 Mar 2022 3007

Atletul constănțean Radu Mușat, aproape de podium la Naționale, cu record personal

09 Mar 2022 2566

Polițist de frontieră de la Sectorul de Frontieră Isaccea, Județul Tulcea, cercetat de Agenția Națională de Integritate

29 Dec 2021 1585

GastroArt ȘNIȚEL/ȘCHINTZEL (REȚETĂ DIN 1931)

13 Dec 2021 2031