A fost convocat CJSU Constanța Precizări despre purtarea măștii, spectacole, cafenele și obligațiile operatorilor economici

  • Astăzi, 13 ianuarie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârilor nr. 1 și 2 din 2021.
  • Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
Astăzi, 13 ianuarie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârilor nr. 1 și 2 din 2021.

Acestea prevăd constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, constatarea încadrării a 7 U.A.T.-uri: Constanța, Mangalia, Costinești, Cumpăna, Limanu, Lumina, Tuzla în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori și actualizarea listei centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul județului Constanța.

Astfel, a fost votată favorabil încadrarea județului în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. În acest caz, se vor aplica măsurile cuprinse în anexa 3 a hotărârii, după cum urmează:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00 .


8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

În alte 7 U.A.T.-uri (Constanța, Mangalia, Costinești, Cumpăna, Limanu, Lumina și Tuzla), vor rămâne valabile măsurile din anexa 4 a hotărârii, având în vedere că în U.A.T.-urile menționate rata de incidență depășește pragul de 3/1.000 locuitori (Constanța – 4,17; Mangalia – 4,03; Costinești – 4,61; Cumpăna – 3,08; Limanu – 3,03; Lumina – 3,13 și Tuzla – 3,01). Astfel, vor fi valabile următoarele măsuri:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

2. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.

3. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

4. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

6. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

7. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 5 şi 6 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

8. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 5 şi 6 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

9. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

9.1. Funcționarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Cele două măsuri sunt valabile de mâine, 14 ianuarie a.c., pentru o perioadă de 14 zile.

În aceeași ședință a CJSU Constanța a fost aprobată lista actualizată a centrelor de vaccinare din județ. Acestea vor intra în circuit etapizat. Lista cuprinde următoarele puncte:

Constanța - Pavilionul Expozițional; Spitalul Militar de Urgență „Al. Gafencu” - Sistem Militar Modular de Izolare și Tratament

Medgidia - Policlinica din cadrul Spitalului Municipal Medgidia

Mangalia - Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia

Năvodari - Centrul multifuncțional de sănătate Năvodari

Cernavodă - Fosta cantină incintă campus școlar; Spitalul Orășenesc Cernavodă

Ovidiu - Centrul Cultural Elena Roizen

Valu lui Traian - Centrul pentru Tineret

Eforie - Complex „Steaua de Mare”

Cumpăna - Centrul socio-educativ

Hârșova - Spitalul Hârșova

Mihail Kogălniceanu - Grădiniță

Negru Vodă - Fostul Cinematograf

Cobadin - Căminul Cultural Cobadin

Techirghiol - Centrul Sportiv „Sparta”

Băneasa - Incinta SAJ

Cogealac – Grădiniță


În pregătirea etapei a doua de vaccinare împotriva COVID-19 în România, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) vor dispune măsurile necesare pentru identificarea modalităților de transport pentru persoanele nedeplasabile, de la localitatea de domiciliu către centrul de vaccinare la care este arondată localitatea, a transmis Instituția Prefectului – Județul Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport COVID-19 Constanța, printre județele cu cele mai multe cazuri în săptămâna 11 - 17 martie

21 Mar 2024 532

Raport covid pentru săptămâna 04 - 10 martie 2024. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 661

Oficial de la Ministerul Sănătății! Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

05 Mar 2024 569

Raport covid pentru săptămâna 12 - 18 februarie 2024. Situația la Constanța (DOCUMENT)

20 Feb 2024 709

Raport Coronavirus Doi copii diagnosticați cu Covid 19, internați în spitale din județul Constanța (DOCUMENT)

13 Feb 2024 669

Raport covid pentru săptămâna 22 - 28 ianuarie 2024.Câte persoane sunt internate la Constanța (DOCUMENT)

30 Jan 2024 865

Raport Coronavirus! Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța

23 Jan 2024 740

OMS Aproape 10.000 de decese cauzate de COVID-19 au fost raportate în luna decembrie 2023

11 Jan 2024 658

Raport covid pentru săptămâna 01 - 07 ianuarie 2024. Nici o persoană internată la Constanța (DOCUMENT)

09 Jan 2024 860

În SUA au revenit măștile obligatorii

07 Jan 2024 708

Vietnam A început procesul fostului ministru al sănătăţii în legătură cu o vastă afacere de corupţie cu teste de coronavirus

03 Jan 2024 679

Raport coronavirus! Niciun pacient cu Covid 19 nu era internat la finalul anului 2023 în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

03 Jan 2024 669

Raport covid pentru săptămâna 18 - 24 decembrie 2023. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)

27 Dec 2023 961

Ministerul Sănătății1.510 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID - 19) înregistrate în ultima săptămână

12 Dec 2023 1011

Raport covid 27 noiembrie - 03 decembrie 2023. Copii internați la Constanța (DOCUMENT)

05 Dec 2023 960