A schimbat dresul de concurs cu uniforma Halterofilul constănțean Alexandru Roșu, la datorie alături de colegii din Poliția Română


Printre sportivii de la CS Dinamo București care, în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus, au primit un alt rol, lucrând ca polițiști, pe teren, se numără și halterofilul originar din Constanța Alexandru Roșu.

Acesta a împlinit recent 33 de ani, prilej de a-i transmite un mesaj de felicitare și Federației Române de Haltere. „La mulți ani, Alexandru Roșu! Halterofilul constănțean, fost component de bază al Lotului Olimpic de Seniori, împlinește 33 de ani. Legitimat la CS Dinamo București, club aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Alex a schimbat, în această perioadă, dresul de concurs cu uniforma și se află la datorie alături de colegii din Poliția Română. Felicitări, sănătate și multe bucurii“, este mesajul Federației Române de Haltere.
Alexandru Roșu provine dintr-o familie cunoscută în halterele din Constanța și din România, urmând acest sport, cu rezultatele deosebite, și tatăl său, Vasile Roșu (fost campion mondial, în 1979), și fratele său mai mare, Adrian Roșu (sportiv și antrenor).
Alexandru Roşu e mai mic cu cinci ani decât Adrian. A ieşit şi el campion al României la toate categoriile de vârstă. Ca şi fratele său, Alexandru a început halterele tot cu Mircea Roşu, la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, iar apoi a lucrat cu Nicolae Căpriceru, la CS Oil Terminal Constanţa. În 2008, a evoluat la Jocurile Olimpice de la Beijing (la categoria 69 kg), iar, la Campionatul Mondial de seniori de la Houston (SUA), evoluţia sa de la categoria 77 kg i-a adus României cinci puncte, întrecerea americană fiind criteriu de calificare la JO din 2016. În 2014, Alexandru a urcat pe podium la Campionatul Mondial Universitar din Thailanda, cucerind două medalii de argint (la aruncat şi la total) şi una de bronz (la smuls), la categoria 77 kg. De asemenea, este multiplu medaliat la Campionatele Europene (de juniori, tineret şi seniori).
Un alt cunoscut sportiv român de la CS Dinamo care a primit misiunea de a activa ca polițist în această perioadă este căpitanul echipei de handbal, Dan Savenco. De asemenea, și gimnasta Larisa Iordache s-a aflat în această postură.      

Sursa foto: Facebook (Alexandru Roșu)     

Citește și:

Naşul de botez va fi Aurel Tătaru Halterofilul Adrian Roşu, de la Farul Constanţa, tată de băiat pentru a doua oară
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.