Alexandru Rafila, despre introducerea în România a tratamentului anti-COVID. „Ne pregătim cu medicația antivirală pentru circa 250.000 pacienți” (VIDEO)Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri, 5 ianuarie 2022, că în România redevine obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile, iar aceasta trebuie să fie doar tip medical sau FFP2.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că nu există nicio impunere privind folosirea unui anumit tip de măști și că este vorba doar despre înlocuirea măștilor textile, foarte puțin eficiente.

Șeful DSU, Raed Arafat, a punctat faptul că masca de protecția va fi purtată și pe stradă, excepție făcând activitățile individuale – „Activitate sportivă în care ești singur, faci jogging, nu porți mască. (...) Alfel, o porți. Riscul să te contaminezi este foarte mare”
 

„Cine doreste poate utiliza și alte tipuri, precum FPP 2, asta nu înseamnă că impune cineva acest tip de mască. E vorba doar de înlocuirea măștilor textile, foarte puțin eficiente sau ineficiente", a afirmat ministrul Alexandru Rafila.


Întrebat dacă vor fi sancționați cei care vor purta măști textile în loc de măști chirurgicale sau FFP2, el a spus că vor fi gândite și sancțiuni dacă va fi cazul.

De asemenea, ministrul Sănătății a subliniat faptul că, persoanele care dezvoltă forme grave de COVID-19 sunt, în general, persoane nevaccinate sau vaccinate cu schemă incompletă.

„Avem în rândul persoanelor cu cazuri grave sau în rândul celor care au decedat (...) persoane nevaccinate sau nevaccinate complet”, explică ministrul. 


Alexandru Rafila a vorbit și despre introducerea în schema de tratament a două medicamente dedicate pentru pacienții COVID-19 – molnupiravir (Merck) și paxlovid (Pfizer).

„Este vorba despre molnupiravir și paxlovid. Sunt produse de o companie americană. (...) Nu putem aștepta operaționalizarea acelui acord-cadru (...) Suntem contra cronometru”, a declarat Alexandru Rafila. 

„Primul pe care îl vom avea disponibil, va fi pus la dispoziția pacienților. (...) Sper ca spre sfârșitul acestei luni să avem disponibile cantități dintr-unul din cele două produse. Ne pregătim cu medicația antivirală pentru circa 250.000 pacienți”


Acesta a explicat că medicamentele antivirale împotriva COVID-19 nu se vor găsi în farmacii, ci vor fi administrate „țintit” pacienților pentru care beneficiul este maxim, iar riscul de utilizare mic, după ce vor fi supuși evaluării medicale.   Sursa foto și video: Facebook.com/ Guvernul României
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine este Elisabeth Borne, prima femeie prim-ministru din ultimii 30 de ani în Franța

16 May 2022 191

Reuniune la Palatul Victoria a Comitetului de monitorizare a PNRR

16 May 2022 248

Ministrul Educației „Eroarea informatică care a afectat plata salariilor tuturor bugetarilor la timp în mai multe judeţe va fi remediată“

16 May 2022 289

Sindicaliştii din cadrul Poştei Române, miting de protest în faţa Guvernului

14 May 2022 313

Stelian Ion, deputat USR Constanța „Dacă ceva va clătina alianța PSD-PNL-UDMR, acesta va fi banul”

14 May 2022 1068

S-a decis în Ședința de Guvern! Ajutoare de urgență pentru familii și persoane singure cu probleme. Cine primeşte banii

11 May 2022 690

Proiect în transparență Activitatea Comitetului Național de Coordonare a activităților de vaccinare va înceta (DOCUMENT)

11 May 2022 540

Anghel Saligny sau cum împarți două paie la trei „măgari"? Banii alocați județului Constanța sunt insuficienți. Câte proiecte au depus primăriile? (DOCUMENTE)

10 May 2022 1335

Guvernul a decis prelungirea termenului de valabilitate a poliţelor de asigurare emise de societăţi intrate în faliment (VIDEO)

06 May 2022 877

Oficial Cum sunt repartizați banii alocați Primăriilor din județele Constanța și Tulcea prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny" (DOCUMENT)

06 May 2022 940

Cât primește județul Constanța în programul Anghel Saligny. Bogdan Huțucă, deputat PNL a făcut anunțul

05 May 2022 702

Nicolae Ciucă a pledat pentru sprijinul Germaniei în consolidarea securității la Marea Neagră

04 May 2022 482

Se caută recenzori la Constanța. Cum se face plata

04 May 2022 702

Guvernul se reunește în ședință. Măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, printre proiectele de pe agendă

04 May 2022 374

Amenzi duble pentru șoferii fără rovignetă valabilă!

02 May 2022 610