Anglia a renunţat la majoritatea restricţiilor antiepidemice. "Când COVID-19 devine o afecţiune endemică, trebuie să înlocuim obligaţiile legale cu sfaturi şi recomandări"

Anglia a renunţat joi, 27 ianuarie, la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19, o boală alături de care, aşa cum speră Guvernul de la Londra, populaţia locală se va obişnui să trăiască, aşa cum o face deja în cazul gripei, informează AFP.



După ce a decis să pună capăt, în urmă cu o săptămână, recomandării privind munca la domiciliu pentru persoanele care pot să facă acest lucru, Anglia a renunţat în prezent şi la alte restricţii antiepidemice - printre cele mai uşoare din Europa - introduse în decembrie 2021 în urma creşterii uriaşe a numărului de infectări provocate de varianta Omicron: obligativitatea de purtare a măştii sanitare în interiorul spaţiilor publice şi certificatul de vaccinare pentru evenimentele la care participă un public numeros.


"Atunci când COVID-19 devine o afecţiune endemică, trebuie să înlocuim obligaţiile legale cu sfaturi şi recomandări", a subliniat săptămâna trecută Boris Johnson în faţa deputaţilor englezi.



Opunându-se anulării obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în transportul în comun, primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat că va menţine această măsură în capitala britanică.


"S-ar părea că regăsim Londra aşa cum era în trecut", a declarat bucuroasă Elizabeth Hynes, o femeie de 71 de ani aflată în proximitatea catedralei Saint-Paul, în centrul capitalei Marii Britanii. "Ne dăm seama cât de mult ne-au lipsit teatrele şi spectacolele formidabile", a adăugat ea.


"Lucrurile trebuie să revină la normal", a mai spus ea, dezvăluind şi că, deşi suferă de un melanom, nu a contractat niciodată noul coronavirus. "Am avut noroc, trebuie să bat în lemn. Nu ştii niciodată ce îţi va aduce ziua de mâine. Trebuie să profiţi de viaţă", a subliniat londoneza.



Cu toate acestea, Marea Britanie, una dintre ţările cele mai grav afectate de pandemie, cu aproape 155.000 de decese asociate COVID-19, continuă să raporteze aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi.


Potrivit unui studiu publicat de Imperial College din Londra, nivelul infectărilor rămâne ridicat mai ales la copii şi la adolescenţi. Dintre cei 3.500 de participanţi la un studiu amplu care au fost testaţi pozitiv între 5 şi 20 ianuarie, două treimi contractaseră deja noul coronavirus în trecut.



Prim-ministrul Boris Johnson speră chiar să anuleze în luna martie obligativitatea privind izolarea la domiciliu în cazul unui test pozitiv, "la fel cum nu există o obligaţie legală pentru oamenii care au gripă să se izoleze".

Foto Pixabay

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română Tablou de 2 milioane de euro, găsit în România – a fost furat dintr-o galerie de artă din Oxford

19 Apr 2024 407

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2556

Muzeul Național de Istorie a României Deschiderea expoziției „Philip de László

23 Mar 2024 647

Incident șocant în Franța Un român a fost prins cu doi adolescenți vietnamezi ascunși în gențile de voiaj din portbagajul său

02 Feb 2024 777

Farul Constanța Meciul cu Rapid, ultimul pentru Adrian Mazilu ca „marinar“. „Tot ce am învățat aici m-a ajutat foarte mult“

20 Dec 2023 1351

CSM Constanța box Amalia Niță, medalie de aur la „Zagreb Boxing Queen” (VIDEO)

02 Dec 2023 1184

Englezii de la Bitum Exim Logistic LTD au cedat capitalul Bitum Storage SRL. Fostul administrator al firmei este din Năvodari

28 Nov 2023 1008

Știri Constanța Universitatea Ovidius din Constanța organizează Conferința internațională bienală RAAS-Fulbright

05 Oct 2023 944

UPDATE. Box CSM Constanța Alexandru Buleu, în finala turneului de la Palencia (GALERIE FOTO)

23 Sep 2023 1084

CSM Constanța Boxerul Alexandru Buleu, calificat în semifinale la „Memorialul Dacal“, din Spania

20 Sep 2023 1151

Un an de la decesul Reginei Elisabeta a II-a! - „Viaţa ei lungă, serviciile ei devotate şi tot ceea ce a reprezentat“

08 Sep 2023 871

In memoriam Maria Pop și bogata activitate pedagogică și literară desfășurată la Constanța

04 Sep 2023 1098

MAE Atenţionare de călătorie pentru Marea Britanie! Perturbări ale zborurilor Wizz Air în Luton

30 Aug 2023 853

Galezul care a făcut istorie la Manchester United

16 Aug 2023 836

Tragicul destin al elevului fruntaș Amilcar Săndulescu. Apariția și materializarea ideii de monument al eroului necunoscut (galerie foto)

24 Jul 2023 1698